מספר שאלות לגבי תעודות סל קסם

בר50

New member
מספר שאלות לגבי תעודות סל קסם

1-קסם שחר כל כמה זמן ומתי מקבלים ריבית והאם הריבית מצטרף למחיר התעודה או מקבלים ריבית בבנק? 2-קסם זהב האם יש דיבידנד או ריבית? 3-קסם שורט 25 וקסם 25 מדוע היחס לא שווה כלומר הם לא עולים ויורדים לא באותו יחס? 4-מה קסם ג'מבו כמה ריבית משלמת ומה מספר נייר? 5-פז פקדון טורקיה והונגריה עד מתי אפשר להחזיק כדי להינות מהריבית? 6-כל הקסםים שהוזכרו לעיל מה מינימום השקעה בכל אחד מהם? אודה לך על תשובתך

חלק מהתשובות

היי בר, אני עונה לך מידע כללי שלי כיועצת השקעות: 1. קסם שחר מחלקת ריבית מידי רבעון, והריבית המצטברת שלה מגולמת במחירי הקניה והמכירה שלה. (לא ידוע לי ספציפית מהו גובה הריבית, מקווה שמנהלות הפורום יענו). 2. קסם זהב עוקב אחרי מחיר הזהב שנקרא London AM Fix (תוכל למצוא את הפרטים בתשקיף של התעודה שבאתר של קסם). מחירי סחורות אינם מחלקים דיבידנד כמו מדדים מסויימים, ולכן גם תעודת הסל אינה מחלקת דיבידנד. כי פשוט אין. מדובר במחיר סחורה ולא במדד. 3. קסם שורט ת"א 25 וקסם ת"א 25 אינם עולים ויורדים ביחס של 1:1, וזאת מפני שבנוסחת המחיר של קסם שורט ת"א 25,יש פעולת חיסור במונה, שלא מאפשרת את היחס: 1.:1 נוסחת המחיר של קסם שורט ת"א 25 היא (תקרא משמאל לימין): 10/(נק' מדד ת"א 25 - 1300). 4. קסם ג'מבו זו תעודת פיקדון שנותנת ריבית בנק ישראל. 5. את כל הפרטים לגבי יתר השאלות, יש לי במשרד (וכרגע אני כותבת לך מהבית) אז אענה לך מחר או שהילה ואביטל יענו לך. לילה טוב, תמר

שאר התשובות

קודם כל - תודה לתמר על התשובות! 1. לגבי קסם שחר - הקופונים המחולקים מושקעים בחזרה במדד בערכם הנטואיסטי (בניכוי מס). אחת לשנה מחולק חלק הברוטו בקופון בניכוי דמי ניהול . למשל: אם יש קופון באחד השחרים של 10 ושיעור המס הוא 10%. אז 9 מושקעים בחזרה במדד ואחת לשנה בחודש נובמבר יחולק ה - 1 בניכוי דמי הניהול ( של 0.4 לשנה ). 2. לגבי קסם זהב וקסם שורט - תמר ענתה את התשובות המלאות. 3. קסם ג'מבו - מחלקת ריבית של בנק ישראל פחות 0.25%. מס' הנייר- 1091271 4. לגבי הפז - הנושא ייבדק ואני אכתוב לך את התשובה. 5. מינימום ההשקעה בקסמים שווה למינימום ההשקעה בני"ע בבורסה, כלומר כ - 2000 ש"ח. יוצאות הדופן - תעודות העוקבות אחר אג"ח או סחורות, בהן המינימום להשקעה הוא כ - 30,000 ש"ח.

בר50

New member
לתמר ואביטל תודה על תשובתכם שאלה נו

קסם ג'מבו מושפע מהיצע וביקוש או בכל מצב אקבל ריבית והקרן לא תושפע? הריבית המתקבלת מקסם ג'מבו גם משפיע על שערו כמו קסם שחר ? ואם כן ינתן לקיזוז כנגד הפסד מנייר אחר? הריבית על קסם שחר מתי פעם בשנה באיזה חודש? האם לא ניתן לתת הוראת קנייה לזהב פחות מ30000 והרכישה תתבצע בסוף יום לפי השער שיקבע באותו יום?

תשובות בנוגע לפז

בכדי לקבל את תשלום הריבית יש להחזיק ב"פזים" הטורקי וההונגרי בתאריך היום הקובע שהוא בתאריכים 5 לינואר, אפריל, יולי ואוקטובר לכל שנה. אך יש לזכור כי מחיר התעודה בשוק מגלם את שווי הקופון ולכן ניתן לקנות או למכור את התעודה בכל עת והריבית הצבורה בה (מאז ההנפקה או מתשלום הריבית האחרון) תהיה מגולמת במחיר התעודה בשוק.

למעלה