מספר שאלות לגבי PDD

מספר שאלות לגבי PDD

שלום לכולם, משתתפת חדשה בפורום התומך שלכם. אמא לפעוט בן שנתיים וחצי. עדיין לא אובחן באופן "רשמי" כ - PDD אבל בהחלט בדרך הנכונה לכך... הייתי שמחה לקבל הסבר מה ההבדל, אם קיים כזה, בין PDD לבין קווי PDD (משתמשים במונח הזה הרבה לגבי הבן שלי). וכן אתמול ציינו בפני את המונח PDA. מישהו יודע מהו ומה ההבדל בינו לבין PDD? תודה!

PDA קשור לעורק ריאתי פתוח

שהיה לבן שלי. הוא לא קשור ל PDD ועל כן נשארתי רק עם השאלה על ההבדלים בין ה - PDD לקווי PDD. תודה!

אמא נ

New member
PDD

אני גם חדשה בפורום. לי יש ילד בן 5 שיש לו קווים של PDD -לא PDD קלאסי ז"א שיש עיקובים בהתפתחות שמתאימים להגדרה של PDD אבל גם תופעות ששוללות את ההגדרה וכיוון שהרופאים לא יודעים מה הבעיה המדוייקת הם משייכים את זה להפרעה שהם מכירים כ PDD בהצלחה

תודה!!! והנה עוד שאלה

האם קיימת בעיה להשאיר אותו בגן רגיל ובשלב מאוחר יותר בבית ספר רגיל.

לשתי האמהות

מצ"ב לינק של המרכז למשפחה, לדף שעוסק בהגדרות ה-pdd. מאבחנים נוטים להעניק את התואר pdd למי שלוקה בשלושה או יותר מתוך המאפיינים המקובלים. מי אינו מגיע לרף זה מאובחן רק כבעל קווים. מאבחנים נוטים לאחר במתן ההגדרה, אולי בגלל אחריות רפואית, אולי מסיבות פחות ברורות, בכל מקרה, לנו ההורים חשוב שעל מסמך האבחון יופיע המושג pdd באופן ברור, ולו רק לצרכי קצבת הביטוח הלאומי והזכויות הנלוות. דורון

תודה!

חברה טובה המליצה לי על האתר של בית לורן, וכנראה פיספסתי את הדף הזה. מיותר לציין עד כמה שאני מבולבלת בכל מה שקשור לילד שלי... לגבי הזכויות שלנו - האם קווי PDD עדיין "מזכים" בהטבות כלשהן? תודה!

ניבית2

New member
היי../images/Emo8.gif

אם בנך אובחן על-ידי פסיכיאטר והאבחנה היא סופית כ - PDD, אז מגיעות לך כל הזכויות וההטבות במוסד לביטוח לאומי זה 100% נכות. כל ההטבות הנוספות זה עירייה, טלפון, תו נכה, וכו'. ביי.

אמא נ

New member
תו נכה

אנחנו קבלנו 100% נכות בגלל הPDD שאר ההטבות כמו תו נכה וכו' נקבעים לפי רמת הניידות של הילד.

למעלה