מספר שאלות לגיל שנה וחודשיים

קומנט

New member
מספר שאלות לגיל שנה וחודשיים

להלן תאור האכילה במשך היום, ולאחר מכן שאלות
בת שנה וחודשיים, קמה בממוצע בשש וחצי בבוקר, אוכלת גרבר (לעיתים מחליפים ב 120 מ"ל מטרנה), לאחר מכן אוכלת בגן כריך בסביבות 8:30 בבוקר, לאחר מכן ארוחת צהריים בגן (לא אוכלת מטרנה בגן בכלל), בסביבות ארבע/חמש אחר הצהריים אוכלת מעדן ולפעמים גם בסקוויט, בשבע אוכלת ארוחת ערב, את מה שכולם אוכלים (פירה, קציצות, פשטידה, ירקות וכו'), חצי מהאוכל על הריצפה, רבע על המגש ורבע מצליח להכנס לפה
מייד לאחר מכן מקלחת ולמיטה, במיטה אוכלת בסביבות 19:30 כ 200 מ"ל מטרנה, בערך בחצות מתעוררת לאכול עוד כ 100 מ"ל מטרנה וחוזרת לישון. במידה ומתעוררת באמצע הלילה, אנו נותנים לה קצת מים וחוזרת לישון (בעבר זה היה מטרנה, החלפנו במים). 1. נראה כי ארוחת הערב מחולקת לשלוש מנות, מה ראשונה - אוכל אמיתי עם כולם, מנה שנייה מטרנה במיטה, וקינוח בחצות. מה ניתן לעשות ע"מ לאחד את הכל לארוחת ערב אחת משמעותית ומשביעה ? או במילים אחרות, מתי וכיצד היא תתחיל לאכול את ארוחת הערב עם כולם בצורה משביעה ? 2. אנו מנסים להגמל מהבקבוק במיטה, כיום ה 200 מ"ל לאחר ארוחת הערב ניתנים במיטה, וכשהיא מסיימת היא פשוט מסתובבת ונרדמת, ניסינו לתת לה את הבקבוק מחוץ למיטה, ולאחר מכן צחצוח שיניים ולמיטה, אבל היא פשוט לא נרדמת במיטה (חושך, אנחנו לידה) ללא הבקבוק (לא לוקחת מוצץ). כיצד עושים זאת ? 3. האם כמויות המטרנה סבירות לגילה ? האם היא לא אוכלת יותר מידי מטרנה על חשבון אוכל מוצק ? 4. כאשר אנחנו עושים לה אמבטיה, היא פשוט שונאת שאנו שוטפים לך את השמפו מהראש, כאשר מטים לה את הראש אחורנית ושוטפים עם הטוש (מקפידים שהמים לא יכנסו לעיניים), לא משנה מה נעשה, היא בוכה וזה מציק לה. לא ברור לנו מדוע
האם יש משהו שניתן לעשות ? 5. לאחר סקר שוק נרחב, רכשנו כיסא בטיחות Britax CS Boulevard, הילדה באחוזון 75, והכיסא אמור להיות בטיחותי, מרווח ונוח, הוא מותקן כנגד כיוון הנסיעה, אבל הבעיה היא שכשהילדה יושבת בכיסא, הרגליים שלה נוגעות במשענת הכיסא הרגיל של הרכב, כלומר, הרגליים אפילו קצת מקופלות, אין מספיק מקום ליישר אותם לגמרי. בנוסף, ביגוד לסלקל שהיה קודם (צ'יקו KeyFit 30), המרווח הצדדי לראש הוא הרבה יותר גדול, לכן כשהיא נרדמת בכיסא בנסיעה, היא לא יכולה להניח את הראש בצורה נוחה, אלא הראש ממש נשמט הצידה, ומונח כמעט על הכתף שלה (הריפוד הצדדי פשוט רחוק משני הצדדים). מישהו וידע מדוע ומה ניתן לעשות ? 6. עד גיל שנה, לא זכור לנו שהיא חלתה, מאז שנכנסה לגן (לפני כחודשיים) היא פשוט חולה כל שבוע, מסיימים עם אנטיביוטיקה, אקמול וכו', חוזרים לגן, ותוך יומיים שוב וירוס כלשהו, כמעט ללא הפוגה, האם יש משהו שניתן לעשות פרט להמתנה בסבלנות עוד חצי שנה/שנה ? תודה תודה תודה !

schlomitsmile

Member
מנהל
ברוך הבא לפורום!../images/Emo140.gif אנחנו קצת ב"עונת מעבר" עכשיו, בין מנהל שעזב למנהל שעדין לא מונה, אז הפעילות פה דלילה, לכן עדיין לא קיבלת תשובות, אבל השאר איתנו- אנחנו נשתפר ../images/Emo8.gif כמה תשובות קצרות: 1)סביר להניח שככל שהקליעה למטרה שלה תשתפר בארוחת ערב והיא תצליח להכניס לפה יותר אוכל, היא תהיה פחות רעבה ב19:30 , מה שלא ימחק כמובן את הצורך הרגשי בבקבוק לפני השינה. 2)חושך, אתם לידה, ומה קורה? מה היא עושה? מה אתם עושים? 3)אין תו תקן, אני לפחות לא מאמינה בתוי תקן לבני אדם ../images/Emo13.gif יחד עם זאת, כאמור ב1, אפשר לנסות לעודד אותה לאכול יותר מוצק, וכיון שגודל הקיבה נתון, אם היא תתמלא באוכל מוצק יישאר פחות מקום למטרנה. 4)ילדה נורמלית ../images/Emo8.gif יש כלמיני פטנטים: משקפת-שחייה, מין "כתר" כזה או "גגון" מעל העיניים, מגבת קטנה שמכסה את העיניים, או פשוט לשיר ולהתגבר. יש גם ספרים בעניין, אבל זה יתאים לה אולי בעוד שנתיים-שלוש. 5)אין לי מושג, אנחנו נטולי ../images/Emo73.gif 6)שוב, ילדה נורמלית ../images/Emo8.gif יש כלמיני חיזוקיות, דובוני ויטמין סי וכאלה (סירופים ודובוני גומי שמכילים ויטמינים וצמחים שמחזקים את מערכת החיסונית). אפשר לנסות, או לעבור את זה בלעדיהם. זה עובר ../images/Emo13.gif

אז אני אתן דעתי לסעיף 5

בשאר הסעיפים אין לי תוספות מעבר לדבריה של שלומית, כך שאתייחס רק לכיסא הבטיחות. בריטקס נחשבים לכיסאות מצויינים, עשיתם בחירה טובה. בגיל שנה (ובהתאם למשקל) אפשר כבר להושיב את הכיסא עם כיוון הנסיעה, דבר שיאפשר יותר מקום לרגליים שלה (גם אפשר להזיז את הכיסא הקדמי שלפניה). לגבי נטית הראש: זאת בדיוק בעיה שאני מתמודד איתה בימים אלה. הפתרון שמצאתי הוא כרית קטנה (או לקפל מגבת/חולצה לצורת כרית) ולהניח בין הכתף לראש, כך שהנטיה תקטן. בהצלחה !

קומנט

New member
מסוכן מאוד.

בארצנו הפרמיטיבית ההמלצה היא להושיב נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנה, בארצות נורמליות ההמלצה היא לפחות גיל שנתיים-שלוש, ואף ארבע. בנוגע להוספת כרית, יש איסור חמור מצד הייצרן להשתמש בכל אביזר שהוא, למעט חיתול פלנל מגוגל. תודה.

wild sands

New member
עוד תשובה או שתיים

1. זה עניין של הרגל ועקשנות. כיוון שכבר התרגלה לאכול גם בחצות, יהיה קשה לגמול אותה. גמילה היא תהליך קשה. תצטרכו לעשות את השיקול כמה אתם מוכנים לעבוד: להמשיך עם הבקבוק ולחכות שהילדה תתבגר ותנטוש בעצמה, או לסבול תקופת מה של לילות קשים ומחאות שלה. 2. אפשר לתת לה בקבוק מים כמעבר בין אוכל לגמילה מוחלטת. זה פחות מזיק לשיניים. זה גם מספק את יצר היניקה שמרגיע ומרדים את הילדה. 4. הכל תלוי בכמה ביטחון היא מרגישה במים. אם היא מרגישה בטוחה לשכב במים על גבה כשאתה תומך בה, תוכל לנצל את התנוחה לשטיפה. אני הייתי "מגניב" חפיפה תוך כדי משחק. אם שום דבר לא עובד, פשוט לעשות הכל מהר ולהתגבר במהלך האמבטיה, ולחכות שתתבגר וזה יעבור לה. 6. כך זה אמור להיות, אי אפשר להתחמק מזה. עד שהלכה לגן, מערכת החיסון שלה התאימה לחברת המזיקים שנשאו בני המשפחה, וזו היתה חברה מצומצמת ודי קבועה. מהרגע שהלכה לגן היא פגשה עשרות זרים בעלי חברות מגוונות של חיידקים, וירוסים וטפילים אחרים. עד שמערכת החיסון שלה תלמד להתמודד עם מגוון גדול, ביעילות ובמהירות, היא תפגין סימני מחלה: עליות חום, שילשולים וכד'. זה מה שמפתח את המערכת החיסונית שלה עד לנקודה שתוכל להדביר מספר רב של גורמי מחלה עם חדירתם לגופה.

למעלה