מספר שאלות לי אליכם. ותודה מראש.

מספר שאלות לי אליכם. ותודה מראש.

לבעלי יש אזרחות אמריקאית (נולד בארה"ב) אך הוא לא חי שם, מן הסתם, כבר הרבה שנים. פעם בכמה שנים אנו נוסעים לבקר משפחה קרובה. אנו שוקלים לעבור לקליפורניה למספר שנים. השאלות שלי הן: כיצד אני מקבלת גרין קארד. האם זה קל יותר בארץ או לקבל רק ויזה ולהגיש בקשה בארה"ב? האם יש לכם עצות כיצד לחפש עבודה. איפה להתחיל? לי אין אנגלית מדהימה והייתי רוצה לנסות לעבוד דרך קהילות יהודיות או הסוכנות. האם יש לינקים אליהם? בקיצור איפה להתחיל את התהליך? תודה רבה מראש...

The Other One

New member
מספר תשובות

כדי לקבל גרין קארד על בעלך שהוא אזרח ארה"ב להגיש בקשה עבורך ועבור הילדים (במידה ואינם אזרחי ארה"ב). התהליך הרבה יותר פשוט ומהיר בישראל מאשר בארה"ב. כללית ההליך מאוד פשוט, ניתן לעשות אותו עצמאית ללא עורך דין, וואחרי שתקבלו את הטפסים בשגרירות שאלו שאלות ספיצפיות ותשובות יגיעו.

doronf65

New member
מנהל
היי לאמא

מבין האופציות רצוי להגיש בת"א, ואפילו חובה, כי בעלך כרגע חי בארץ. זה עניין פשוט יחסית. אני אצרף לינק שייתן לך את הפירוט המלא מה לעשות. הבעיות שנראה לי שתצטרכו לפתור יהיו בנושא ספונסרשיפ. לא להיבהל - תקראי בלינק. גם לזה יש פיתרון (משפחה, חברים, ועוד...), אני רק מחכה שתעני ונראה מה המצב לאשורו. מה לגבי הילדים? האם הם אזרחים? האם ניתן לתת להם אזרחות ע"י בעלך? אימרי לנו כמה שנים הוא חי בארה"ב ובאיזה גיל, וניתן לך תשובות גם על זה. אם אין להם אזרחות, בעלך יצטרך להוציא גם להם גרין קארד. לגבי עבודה - יש לינקים של קהילות, אבל קשה מאוד למצוא בשלט רחוק. מהם כישורייך המקצועיים? מורה? מקצוע חופשי? מעבר לזה, אם יש לכם כבר כיוון לאזור (עפ"י עבודה לבעלך? לימודים? משפחה?), כדאי להתמקד שם. אגב, גם אני בקליפורניה, ועברנו לפני חודש... בקיצור, תחזרי עם תשובות לשאלותי ועוד שאלות לאחר הקריאה. אגב, אל תטרחי בכל התהליך שכתבתי, לכי צעד צעד. זה פשוט. זהו. בהצלחה. דורון הלינק: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=26638657

iris mom of two

New member
למצוא עבודה:

תתחילי מללמוד אנגלית. זה קריטי, לא רק לעבודה אלא להרגשה עצמית. חוץ מזה מה הניסיון שלך בארץ? מה הכישורים שלך? לעיתים יש ביקוש למורות לעברית, אבל גם אז יש דרישות תואר וכאלה. בכל אזור עם ריכוז יהודי יש UNITED WAY יהודי. עזרה אמיתית לא תקבלי מהם, אבל כן יעזרו לך לכתוב קורות חיים ומה לעשות בראיון. אלו לעבודות עם שכר נמוך יחסית, אבל זו תהיה התחלה.

למעלה