מספר שאלות לכל מאן דבעי

מספר שאלות לכל מאן דבעי

השאלות שברצוני לשאול הינם העוסקים בדת - היהדות במקרה זה. ידועים לנו הקשרים רבים בין התורה לבין מקרים של מפגש מסוג בקירבה גבוהה או רחוקה למדי, מפגש מהסוג הראשון או השלישי. עם זאת - ידועים שהפרושים הנתנים לתורה, אינם בעיקרם מוכיחים אלוהות, והאלוהות או ילדי האלוהים- שבה מוזכרים לדוגמא ה"נפילים" עליהם מלמדים בבית הספר, התיכון או מוסדות חינוך כהנה ואחרות -כ"נפילים": הם יצורים מיתולוגיים מקראיים, בעלי גודל עצום, שעל פי המדרשים היו מלאכים או צאצאי זיווג מלאכים עם בני אדם", מקור שמם על פי המדרש הוא בנפילתם של המלאכים וצאצאיהם - "נפילים – שהפילו את העולם, ושנפלו מן העולם, ושמלאו את העולם נפלים בזנות שלהם". על פי המדרש גם ישנה זהות בין הנפילים לבין הרפאים, שנקראו בעוד שמות נרדפים במקרא - (נפילים - יקיפדיה). מספר שאלות נוספות - האם ישנה הוכחה לאי קיום האלוהות ? תוכיחו לאדם המגיע לשאול מה ההוכחה לכך שאין אותה אלוהות המוזכרת במוסדות, או המלאכים אותם חפצים ללמדם ולהכירם לתלמידים - איך תענו לו? האם התורה, נועדה לבלבל או, לקחת אותנו בחזקתם בעזרת הפחד? או שזאת ההנחה שהם יצרו בנו, שכל הקורה בידי השם, ובידיו ניתנה ההחלטה בסוף ממילא. האם אנחנו בעלי קהות נוחה ? ולשאלה חשובה לא פחות - אז מי הם אלו אשר רשמו את התורה - מעבר להסברים שמלמדים בבית הספר, אותם ברובנו אנו כבר יודעים. תרגישו חופשי לפתח את הדיון הזה, לכל מקום אשר תחפצו.

apache64a

New member
מה ההוכחה שאין אלוהות? 6 מיליון הוכחות יש

הפורום הזה רק מתדרדר.

אתה ממש מגזים, אז בוא לא נגזים..

אף אחד לא אמר שזה יהיה השרשור החדש להחזרה בתשובה. אך אם אדם שהוא מאמין והוא פונה אליך בבקשה שתוכיח לו, איך ולמה לדעתך האלוהות לא קיימת? מצידו (המאמין) יוכל לומר לך, שעל אף הנסיון ההכחדה - 6 מיליון, אנחנו עוד פה, חזקים ומאוחדים יותר מאי פעם (בגולה, לצורך העניין).

apache64a

New member
אין קשר להגזמה

ביקשת הוכחה. בשבילי *גם זאת* הוכחה. כל אחד באמונתו.

hamamin

New member
התנ"ך מתאר "אלוהים" כישות.

וכמובן שזה אינו מתאים להגדרה מודרנית כל שהיא----- ישות או מלאך או חוצן או רוח הם תמיד "לא אלוהים" התחזות או אי הבנה או שקר של בני אדם. ולכן בתנ"ך מתאים היה להקריב להם קורבנות של בעלי חיים והם ה"אלוהים" התנהגו כרודנים אכזריים,חסרי רגש או רחמים--- מעולם בתנ"ך אלוהים לא גילה רחמים ,לכל היותר התפשר עם אברהם או משה. בהשפעת הפילוסופיה היוונית,הגנוסטיקה והנצרות היותר רוחנית נכנסה וחילחלה ליהדות הגדרה יותר כוללת [בורא עולם] מופשטת של בורא העולם אבל נשארה הגדרת "אלוהים- השופט -מעניש" גם בנצרות והאסלם [שהם צורה מיתפצלת של היהדות מהשפעת התנ"ך--יהדות הגמרא,נצרות ואיסלם,שלושת הפיצולים המומצאי-אדם] האלוהים של הפילוסופים מוגדר עוד יותר בהפשטה [שפינוזה וכאלה כי גם מניוטון ועד אינשטיין יחסו חשיבות לאפשרות ממשותו של "אלוהים" כל שהוא] לסיכום-- 1.אלוהי התנ"ך הוא אליל שיבטי כמו הבעל,כמוש,כמון או זעטר. 2.אלוהי היהדות [של הגמרא ,הדת העכשויות ] הוא בורא ,שופט,משגיח כשרות או "הרב הראשי של היקום" 3.אלוהי הפילוסופים או המדענים [היום אין פילוסופים כי הם נחנקו בתוך הקישקושים שלהם]הוא הטבע שנע בהגדרתו בין--- שגר ושכח---- או אמא-על [ניו-אייז'] 4.יהיה טוב. 5.אני אישית בטוח שיש "אלוהים" שהוא התבונה החיה העליונה והמקיפה את כל הקיים,מידע אישי. 6.כבר טוב,למעט אלו שבמיקלטים ,כרגע. 7.האסלם הוא דת השטן [חוצנים פגומים שעברו מהיהודים המורדים למוסלמים עם בג חמור במוחם] משמיד האנושות הקדמוני,הקנאי. ---- בחר לפי הבנתך את האמת.

LironZob

New member
אי אפשר להוכיח או להפריך את קיומו של אלוהים

כמו שאתה לא יכול להפריך פיות. אבל, בעקבות הידע שיש לנו באבולוציה, גיאולוגיה, פיזיקה ועוד, לא סביר שיש אל כלשהו. כל טענה שמחב"ת יביא לך בדבר קיומו של אלוהים- אתה יכול מיד להפריך אותה. כמו הטענה הדבילית שהם מעוד אוהבים להשתמש- כמו שאין סיכוי שתמצא שעון בטבע שהגיע "יש מאין"- ככה אין סיכוי שהחיים התחילו "יש מאין". כי כל דבר שיש בו תבונה מעיד על מתכנן. טענה זו דבילית ביסודה- שעונים לא מתרבים! לכן אין סיבה שיגיעו יש מאין. לעומת החיים- שהם מעבירים את מטען הגנום שלהם מדור לדור. מידי פעם, הDNA מועבר לדור הבא לא בשלמותו, זו האלבולוציה. ישנם שינויים שהולד מקבל שעוזרים לו להעביר את המטען הגנטי שלו הלאה וככה הדור הבא כבר יהיה אם השינוי. וכך הלאה. לאט לאט נוספים עוד תכונות חדשות. אנשי הדת מתעלמים לחלוטין ממדע- כמו האמונה שלהם שהעץ נברא לשם עשיית צל לאדם. מתעלמים לחלוטין ממה שנקרא "פוטוסינטזה". בכלל, קיום "אלוהים" רק מעלה עוד שאלות. מאיפה הוא הגיע? מה גרם לו דוקא לפני 5700+ שנים לברוא הכל? ובקשר לדוג' עם השעון- אם כל דבר תבוני דורש מתכנן, איך זה שאלוהים, סמל התבונה, לא נדרש לבורא? אתה טוען שהוא קיים- תוכיח. ככה זה עובד. לגבי הסיבות למה כתבו את התנ"ך: התנ"ך בראש ובראשונה הוא ספר היסטוריה שנכתב ע"י בני אדם (ולא ע"י אלוהים כטענת הדתיים, כי אחרת לא היו בו סתירות וטעויות). לא לשכוח, סיפורי התנ"ך לא נכתבו מיד שקרו. אלא, הועברו בע"פ מדור לדור. עברו מאות ואלפי שנים עד שהסיפור הועלה על הכתב. ככה הוא עבר שינויים רבים מגרסתו הנוכחית. כמו היום, בני האדם חפשו תשובות, "אל" כזה או אחר-נשמע התשובה הנכונה ביותר. הם לא ידעו לפרש דברים שקורים, לכן הם יחסו את זה לאותו אל. כמו סופות, רעידות-אדמה, בצורת, ואפילו חוצנים (לפי אמונתי בלבד. אין הוכחה מדעית לקיום קשר עם חוצנים, רק מספר ראיות שניתנות להפרכה). עם חלוף הזמן, הם פירשו את התופעות הללו כ"זעם אלוהים". לכן, הומצאו המצוות. השליטים דרשו לקיימם ע"מ לא להכעיס את האלים. זהו רק על קצה המזלג כמובן. ניראה לאן זה התפתח מפה

jisele

New member
אולי מספיק עם הבולשיט הזה "אלוהים"?

עם כל הכבוד לאנשים מאמינים...תתחילו לפתוח את העיניים יש מלא דברים מעבר שהאנושות לא מודעת על כך. אין דבר כזה אלוהים! זאת המצאת החוצנים בכדי לשעבד את בני האדם.. ומפני שבני האדם היו פרימיטיביים וטמבלים אז הם האמינו שהישויות הללו הם "אלוהים" למה המילה "אלוהים" היא ברבים?... כל הדתות סוגרות לנו את העיניים! ויותר אמין (ויש יותר הוכחות מוצקות) להאמין ולהבין שאנחנו יצירה או בני כלאיים של חוצנים..מאשר ש"אלוהים הגדול איכשהו יצר אותנו בדרך פלאית, ניסים ונפלאות וכו".... לא איכפת לי מכל האנשים שעכשיו בפורום יכעסו עליי, אבל האמת תצא לאור.. ככל שניהיה יותר מפותחים ונתחיל להאמין יותר לפיזיקה אז כל הבורים בעולם (במיוחד המאמינים) אולי יבינו גם!!!

LironZob

New member
זו תעשיה שמגלגלת יותר מידי הון

בשביל שראשי הדתות יודו שהמדע צודק..

IndigonFlash

New member
להאמין לפיזיקה?

וכיצד הפיזיקה קיימת כמו שהיא קיימת היום? כיצד חוקי היקום נארגו ליופי שהם נמצאים בהם היום? מדע אינו סותר את אלוהים ואלוהים אינו סותר את המדע. היופי בו חלבונים יודעים להיבנות בתא החי כמכונה מושלמת היודעת אפילו לבקר על התהליכים שלה עצמה, חלקיקים בסופר-פוזיציה שזהו מושג שמעבר להגדרה המתמטית שלו המוח האנושי לא מסוגל להבין, עמודים של נוירונים במוח של יונקים המיועדים לקלוט נגזרות של תנועה באורכים וזוויות מדויקות. זהו מדע, אבל זהו גם היופי של היקום. בשבילי זה אלוהים. אנשים סותרים את אלוהים ואנשים סותרים את המדע. זוהי האמירה הנכונה.

hamamin

New member
את כמעט צודקת לגמרי--../images/Emo106.gif

ובטח שלא יכעסו עליך פה. הדתות שכבודן במקומם מונח,בעבר ,פג תוקפן ובטל קורבנן. על זה אין וויכוח ,לפחות בפורום הזה. מחקר אוביקטיבי של התנ"ך,ממצאים ארכיאולוגיים מכל רחבי הכדור,אגדות עם עתיקות ,מוכיחות בלי כל ספק על הזהות בין סוגי חוצנים לאלים,מלאכים ויושבי שמיים דומים. תרבויות שצצו יש מאין ,בלי התפתחות מוקדמת מוכיחות התערבות של אינטלגנציות יקומיות מחוץ לכדור. מצריים העתיקה ומרכז אמריקה מעידות על כך לחלוטין. אין ספק שאת צודקת. אך בעיני,וזכותי לדעת ולהביע דעה,אחרי עשרות שנות התבוננות--- יש ועוד איך "ענן תבוני כולל" העופף את כל הקיים מהקוורקים המסתוריים שעין לא ראתה עד צבירי ענק של גלקסיות. בתיזמור "אלוהי" מקסים ועל -גאוני כל הקיים מונחה במנגינה מופלאה של סדר וכאוס ,חיים ומוות,פאר ויופי אדירים. ברור שזה אינו "אלוהי " הפרימיטיבים [שזה לא ממש חטא להיות בור וחסר ידע בתקופות קדומות] או הכמרים או הרבנים או הגורויים של העידן החדש---- אם תבחיני בהבדל התהומי,הסותר למעשה בין "אלוהי הדתיים" ו"מקור אחדות"--- חוכמת היקום, אולי תקבלי כהנחה אמפירית לפחות,את האפשרות שישנה ליקום [הרב מימדי] אחדות תודעתית. מכאן ,מנקודת השקפה כזו ,המדע למעשה, הוא חקר תולדות\מהות החוכמה העליונה האחדותית. ובא מרגוע לעובד.

ג'יזל, אני שמח לקרוא את דבריך!

אני אשמח אם תוכלי לרכז את הנקודות שלך, בדרך שאת רואה את הדברים
אני רוצה לשאול שאלות, שבדרך כלל מאמינים שואלים אותי. 1.איך אפשר לומר שאנחנו בני כלאיים, איך אפשר להוכיח את זה? 2.ואם אנחנו בני כלאיים של החוצנים - אז למה שהם ישעבדו אותנו? 3.איך הפיסיקה הפשוטה הזאת, יכולה לפריח את קיומה של אלוהות?!

LironZob

New member
אתה לא יכול להוכיח את

אין לך שום הוכחה לכך שנוצרנו ע"י חוצנים. יש לך מיליוני הוכחות שהתפתחנו בתהליך איטי, במשך מיליוני שנים מאב קדמון משותף לנו ולקופי האדם. זו טענה חסרת כל ביסוס- כמו הטענה שנבראנו ע"י אלוהים.

jisele

New member
אשמח לענות...

היי, אני שמחה שהשאלות הללו נשאלו, ואני אשמח לענות עליהן מנקודת המבט האישית שלי... לפי מה שקראתי וראיתי בתוכניות טלויזיה, יש מין "מלחמת עולמות" שקוראת בחלל ישנם כל מני סוגי חייזרים (אני יודעת שזה נשמע כמו מדע בדיוני, אבל יש אפשרות שיש הרבה זנים של חייזרים ולא רק סוג אחד) לפי מה שהבנתי, היו חייזרים בשם "אנונאקי" (אנונאקי=בשומרית=אלא שבאו מהשמיים) מכוכב לכת "ניבירו"( שנמצא במערכת השמש שלנו) לפי זכריה סיטשין, הייתה להם איזשהי בעיה באטמוספרה והם היו צריכים להביא זהב, בשביל לתקן את המצב. (ככה אני הבנתי את זה אולי אני טועה) אז "האנונאקים" באו לכדור הארץ, ראו שיש פה בני אדם שהם די פרימיטיביים (אני חושבת שזה היה אדם ממש קדמון חצי קוף חחח) אז הם החליטו לשעבד אותם בכדי שהם יוכלו לכרות זהב בשבילם. לפי דעתי האדם הלא מפותח היה עד כדי כך לא מפותח, שהאנונאקי החליטו להנדס אותם גנטית, הם פשוט הוסיפו את ה"גן האנושי" בפרימטיביים האלה. (ויש דבר כזה בדנא שלנו יש גן שנקרא hunam gene. שמיוחד רק לבני אדם) זה בקשר לשאלתך על השיעבוד. דרך אגב, כל התנך זה אוסף סיפורים של אנונאקים ושל חייזרים אחרים. אלוהים=רבים, אני לא ארחיב עכשיו תוכלו לפשפש באינטרנט. ושימו לב ש"האלוהים" בתנך לא מוותר לבני ישראל והוא די קשוח איתם תמיד. "תעשו מה שאני אומר, אם לא, אז תענשו"..בנוסף, סיפור המבול כבר מסופר בלוחות של השומרים, שזה לפני התנך, וגם "בריאת העולם". לפי דעתי האישית, הייתה גם התערבות של חייזרים טובים "בסיפורי התנך" שבאמת רצו איכשהו להציל את בני ישראל. לכל המתעניינים, תעמיקו בתרבות השומרית, הם היו נורא מפותחים לשאר הצוילזציות, ותוכלו להבין יותר...פשוט התעייפתי מהאנונאקים האלה. כפי שהבנתי יש חייזרים "טובים" לבני האדם ויש פחות. אז הרפטליאנים הם נחייזרים הרעים (הם גם האנונאקים) והם פשוט במקום לשמור עלינו החליטו לשעבד אותנו. כי ככל הנראה הם ממש התלהבו מהקטע שאנחנו קוראים להם אלוהים, או בתרבויות אחרות אלילים, זה הכל אותו דבר. ואני חושבת שכל הרעיון הזה של "אמונה באל אחד" זה בכדי להפחיד את שאר בני האדם שלא יאמינו למשהו אחר, מכייון שיש הרבה חוצנים שרוצים לקחת עלינו שליטה. ופשוט כל הרעיון של האמונה התגלגל כמו כדור שלג, והפך למשהו מרכזי בכל כדור הארץ. זה נורא פשוט, התרבות החזקה תמיד תשתלט על על התרבות החלשה. דוגמא קטנה האצטקים והספרדים. חברה, אני צריכה ללכת אני ימשיך את המחשבות שלי בהמשך, יש לי עוד מלא דברים לומר...

IndigonFlash

New member
אני מסוגל להפריך את כל מה שאמרת

באותה דרך בדיוק שאת מפריכה את אלוהים. אין הוכחות לכלום ממה שרשמת. בגלל זה אני לא מבין את הזלזול ב"אלוהים" אך את הקבלה השלמה שכל מה שרשום לעיל הוא אכן האמת. מדוע זה יותר נכון מאשר "אלוהים"? לדעתי יש פה הרבה השנאה בכוח של דת ואל מונותאיסטי בגלל האנשים המייצגים אותה/אותו, והגחמה למשהו חדש שאולי "יגאל אותנו" מהשעמום הזה שנקרא דת שרק עשה נזק לאורך ההיסטוריה. זה לא אומר שום דבר על אלוהים, אבל זה אומר הרבה על התרבות והדמיון האנושי.

jisele

New member
דרך אגב....

אני לא ממציאה את האנונאקים. תסתכל על הלוחות של השומריים...תסתכל טוב טוב על ה"ישות" (האלים) הדבר הזה עונד שעון!!! ונראה די מודרני...(תעשו חיפוש בגוגל) אז איך יכול להיות שבאותה תקופה לאל יש שעון, או מצפן או משהו כזה... דקה 27:20...ואל תגידו לי שזה צמיד... http://www.youtube.com/watch?v=isrxjFmAiHY

LironZob

New member
אני יודע שאת לא ממציאה

ובאמת יש המון המון שאלות לגבי העולם העתיק. אבל עדיין, תמונה, טקסט זו לא הוכחה. אין הבדל בין זה לבין "בראשית ברא אלוהים את השמים ואת הארץ.." אני גם כמוך, רואה באופן קבוע את התוכנית "חייזרים מן העבר" (לא פספסתי אף שניה משום פרק) ומוקסם כל פעם מחדש. אני בהחלט טוען שזו יכולה להיות אפשרות. נחמד לי לחשוב עליה ככזו. אבל כבני-אדם ריאליים, אנחנו נדרשים להוכחות ע"מ להגיע למסקנות. בקיצור, צריך לנסות להוכיח את סודות העולם העתיק. האמת תצא לאור בסוף בתור עובדה ולא כהשארה.

אז היכן האלוהות, נמצאת בסודות העולם העתיק?

האם האלוהות - זאת ההדרכה שדרכה אנחנו כלואים בדרך הדת? האם האלוהות הינה סדר הישן - שלכאורה הטילו עלינו החוצנים בכך שנכיר באלוהות שלהם, כאלוהים אחד (לפי דבריה של ג'יזל)? המלחמה עלינו - האדם (הגזע הנחות) - ופתאום אנחנו ללא אלוהים בכלל, הרי אין לנו אפילו ולו אלוהים מזן,סוג אחד שיוכל להטיל סדר בדרכו. ובאופן לא מפתיע - מליונים יהודים הולכים בתוכה - בדרך הדת, בעוד שמליונים אחרים בדרך הנצרות וגם יש מליוני מוסלמים, כל אחד בדרכו האישית - החליט שהדת הזאת שלו- היא הנכונה. נפילים - בני האלוהים ובכל זאת - כולם מאמינים ומציינים רק אלוהים אחד - (ג'יזל) - צודקת בדבריה. מלחמה עיקשת - אז אני מתעקש! איפה התשובות שלכם ?

ואם אפשר לבדוק את הנושאים

גם אשמח מאוד לקישורים הנוגעים באותם נושאים באופן מפרט למדי. ואת הדעה הכוללת של כל אחד מנותני הקישורים. תודה.

LironZob

New member
אבל שוב, זו לא הוכחה

נכון זה נשמע קצת מד"ב. אבל יכול להיות. בכל מקרה, אין הוכחות. לכן אי-אפשר לקבל את זה כעובדה. השם "אלוהים" מתייחס לעל הכנעני "אל-עליון" (אבי כל האלים). בדת הכנענית, הפוליתאיסטית, היו שלושה אלים מרכזיים: "אל-עליון" (אלוהים העיברי), "אשרה"- אישתו של "אל עליון" ו"אל-שדי". בסיפור של אברהם, בראשית פרק יז' פס' א אנחנו רואים את שיהדות הגיע מהדת הכנענית- יהוה מציג עצמו בפני אברם (טרם קראו לו אברהם) ואומר לו: "..אני אל-שדי..." יהוה לא נסגד ע"י העיבריים בספר בראשית. רק בספר שמות, ע"י משה ביציאת מצרים. יהוה היה אל המלחמה של בני ישראל בלבד. הוא נסגד בלעדית בעתיד ע"י כת קיצונית בממלכת יהודה. התנ"ך שוכתב ונגנז פעמים רבות עד שהתגבש לצורתו המוכרת לנו היום (שנת 600 לפנה"ס בערך) ע"י ממלכת יהודה הגוססת, ע"י סופר חדש, שהארכיאולוגים טוענים שמדובר בישעיהו השני. הוא שכתב מחדש את התנ"ך ככה שיראה שבני ישראל תמיד סגדו ליהוה. ככה הומצא המונותאיזם. ההקבלה לסיפורי השומרים (במסופטמיה) לסיפורי בראשית קרתה רק בגלות בבל. שם בני ישראל שמעו על סיפור הבריאה וסיפור המבול ועוד. רק אז נכנסו הסיפורים הללו לתורה שאנו מכירים כיום. *אין לי כרגע מקור מוסמך לעניין, לכן זה נכתב בפזיזות. אני אחפש והפנה.

jisele

New member
לא באתי להתווכח...

אין בכוונתי להתווכח עם כל אדם בפורום... אני רק מביעה את הדעות האישיות שלי, ולפי המידע שרכשתי בעניין.. אני חושבת שאין דרך להוכיח את קיומו של אלוהים, לעומת זאת יש מספיק הוכחות (אולי לא ממש מוצקות) שישנם ישויות תבונתיות בחלל. יש המון עדויות על תצפיות עבמים, ואני אישית עדה לשלושה מקרים. ההיסטוריה שלנו לא כל כך נכונה ויש הרבה מידע שהושמט ומידע שגוי. אני חושבת שהטעות פה מתחילה גם במיינסטרים ארכיאולוגים, ששוללים את כל האפשרויות לכך שיש מצב שדברים קרו אחרת. אני קוראת לאנשים האלה "אנשים שתקועים בתוך קופסא" מאוד קל להיות ראש קטן ולהתבונן על דברים רק איך שלימדו אותם באוניבריסטה. אבל הגיע הזמן לפתוח את הראש ולהתבונן לעומק, לחשוב, להעלות השערות, תיאוריות אין בכך שום דבר רע. ולא להינעל על צורת חשיבה אחת. בכל אופן, אני חסידת תיאורית האסטרונאוט הקדום. ואני ממש ממליצה לשמוע את דבריו של מיצ'יאו קאקו בנוסף..לכל המבינים אתם בטח מבינים מאיפה אני שואבת את הדעות שלי.... שיהיה יום טוב לכולם
והלוואי ואני יראה היום חללית....(כל פעם שאני בחוץ אני פשוט מחפשת אותם)

למעלה