מספר שאלות למישהי שלא מבינה...

מספר שאלות למישהי שלא מבינה...

סיימתי תיכון ממש עכשיו, ואני רוצה להיות וטרינרית. הסתכלתי באתר של ביה"ס לרפואה וטרינרית ע"ש קורט, ולא הבנתי כלום מתנאי הקבלה שם.... אני צריכה לעשות תואר ראשון, והבנתי שזה כמו תואר ראשון של מי שרוצה ללמוד רפואה, אז מה התנאים לקבלה ובאילו תחומים בדיוק אני צריכה לעשות את התואר? מה צריך להיות ממוצע הבגרויות שלי? *והחשוב ביותר*- יש לי 94 במתמטיקה ברמה של חמש יחידות- האם זה מספיק? או שצריך יותר מזה? ציוני הבגרויות שאני יודעת עד עתה: מתמטיקה,5- 94 אנגלית,5- 98 תנ"ך,2- 96 הסטוריה,2- 96 לשון,1- 99 מקצוע מורחב- משפטים,5- 99 או 100 (לא ברור עוד...) הבעה, אזרחות וספרות עוד לא קיבלנו תוצאות..... מה אתם אומרים?? כמה פסיכומטרי צריך להיות? שם כתוב 640 לפחות אבל זה נשמע לי נמוך יחסית למקצוע כזה....

asiuta

New member
שלום לך!

בעיקרון, בארץ יש לימודי וטריריה רק באוניברסיטה העברית, כאשר הלימודים עצמם מתקיימים בשלוחה של האוניברסיטה ברחובות. כדי להתקבל לשם צריך לעשות תואר ראשון במקצוע שקשור לביולוגיה או לרפואה, בנוסף יש גם תואר ראשון של האוניברסיטה ב"מדעי בעלי החיים" שאחריו ניתן להמשיך ללימודי וטרינריה. בעיקרון כדי להתקבל ללימודי הוטרינריה צריך ממוצע מאוד גבוה של התואר הראשון (מעל 90 או 95). עם הציונים שלך, לדעתי, תוכלי להתקבל לכל תואר ראשון בתחום שתרצי. צירפתי לך קישור לעוד מידע: http://info.huji.ac.il/ShowPage.asp?prog_id=138

תודה, ושאלות...

זה הקישור שראיתי, שלא הבנתי בו כלום.. האם אני יכולה לעשות תואר ראשון ב"מדעי בעלי החיים" בלי לעשות קודם תואר ראשון בביולוגיה וכאלה, כלומר במקומם? האם בשביל תואר ראשון בביולוגיה או בכימיה (מקצועות שהיו חזקים אצלי בתיכון אבל לא הרחבתי אותם כי העדפתי משפטים) צריך ללמוד פיסיקה? (אני גרועה בזה...מאוד..) לפי החישוב שלי, ממוצע הבגרויות שלי צריך להיות 110 בערך- זה טוב או לא, בהתחשב בזה שיש לי רק מקצוע מורחב אחד?

asiuta

New member
תשובות

התואר הראשון במדעי בע"ח הוא לא תואר של רופא וטרינר, זהו תואר ראשון שלאחר סיומו תוכלי להמשיך לתואר ברפואה וטרינרית, אבל את לא חייבת לעשות דווקא אותו, אלא כל תואר ראשון שקשור (כמו שכבר כתבתי). בקשר לפיזיקה, אני לא כ"כ יודעת, יכול להיות שבמהלך התואר יש גם קורסים בפיזיקה. ממוצע של 110 זה ממוצע טוב מאוד, וזה לא משנה כמה מקצועות מורחבים יש לך, מה שחשוב זה הממוצע הסופי.

כדי להתקבל לאיזשהו תואר ראשון

את צריכה רק בגרות ופסיכומטרי, לא תואר ראשון במשהו אחר. כמו שאמרו מעלי, כדי להתקבל לוטרינריה בארץ, צריך תואר ראשון במדעי החיים או מדעי הרפואה, לא משנה מה התואר המדויק. מה שחשוב זה הממוצע שיש לך בתואר וציון הפסיכומטרי. כלומר, את יכולה לבחור לעשות תואר במדעי הרפואה או מדעי החיים או מדעי בעלי החיים, ושלושתם יהיו טובים לקבלה לוטרינריה, בתנאי שממוצע התואר יהיה גבוה מספיק. מאחר ומה שחשוב הוא ממוצע התואר, כדאי לקחת את התואר שקל יותר להוציא בו ממוצע גבוה, ולאו דווקא את התואר שקשור יותר לוטרינריה. בקשר לפיסיקה, בכל תואר של מדעי החיים או מדעי הרפואה לומדים קורסי פיסיקה בשנה הראשונה. כולם עוברים את זה, גם מי שלא ממש מסתדר עם פיסיקה, אז לא לדאוג.

תודה לשניכם, ושאלה אחרונה.. :)

היה כתוב לי באתר שלהם, שחישב לי את הממוצע, שהממוצע שלי הוא 11.10, זה אומר 110 או 111? הבנתי שבשביל וטרינריה אני יכולה לעשות תואר באיזשהוא תחום שקשור למדעי החיים ודומיו, אפילו חקלאות מלבד מלונאות וכאלה, או משהו אחר שקשור וקל להוציא בו ממוצע של 90 ככה, ועם זה אני הולכת להרשם לוטרינריה...כן? זה אומר שלימודי וטרינריה, כולל התואר הראשון שעושים לפניהם, יוצאים משהו כמו 10 שנים? וכמה זמן זה סטאז'?

זה 111

את פשוט מכפילה את הממוצע שמחושב בשיטה של ירושלים בעשר ומגיעה לממוצע רגיל. כן, בדיוק, את עושה תואר במשהו שקשור למדעי החיים ואיתו את יכולה להתקבל לוטרינריה. על המסלול המדויק של וטרינריה את יכולה לקרוא כאן: http://limudim.agri.huji.ac.il/vet_1.html

zeevits

New member
וטרינריה

ככה, אם את רוצה ללמוד וטרינריה בארץ כדאי לך לעשות תואר ראשון בביולוגיה או מדעי בעלי החיים או מדעי הרפואה, מכיוון שיש רשימה של קורסים אותם את צריכה לקחת על מנת להתקבל לבי"ס לרפואה וטרינרית (הרשימה מופיעה בשנתון של הפקולטה לחקלאות) - כך שאפשר כמובן לעשות תואר ראשון בחקלאות או מדעי הצמח - אבל כנראה שתצטרכי לעשות השלמות קורסים לפני שבכלל תוכלי להרשם (יכול לקחת יותר משנה וחבל). מבחינת הציונים - השנה התקבלו אנשים עם ממוצע מעל 90.5, אולם בכל מקרה במקצועות מסוימים (רשימה לא קצרה) את צריכיה ציון מעל 80 ללא קשר לממוצע (79 מכניס אותך לועדת חריגים). משך הלימודים - 3 שנים של תואר מכין + 4 שנים של לימודים בפקולטה לחקלאות. בהצלחה.

למעלה