מספר שאלות לפני הפינאלה

nisha10

New member
מספר שאלות לפני הפינאלה

אשמח אם מישהו יוציא אותי מהאפלה... 1. כשלוק לראשונה החל להנהיג את האחרים (נדמה לי אפשהוא לקראת סוף העונה השלישית), האחרים הבכירים, ובראשם ריצ'ארד, אמרו לו מספר פעמים שיש להם ביקורת על בן, שהוא מתעסק כל הזמן בבעיית חוסר הילודה של הנשים במקום ב"דברים החשובים באמת", מהם ה"דברים החשובים באמת" שאליהם הם התכוונו? 2. אני לא זוכר, מי היה זה שביקש להזיז את האי סמוקי או ג'ייקוב? איך בן ידע כיצד עושים זאת? מי בנה את הגלגל שמזיז את האי? תזוזת האי, הכוונה רק בזמן או גם במרחב? 3. אילנה אמרה שג'ייקוב היה הדבר הכי קרוב שהיה לה לאבא, זאת אומרת שג'ייקוב חי הרבה זמן מחוץ לאי, כדי לגדל אותה, או שהיא גדלה באי, מישהו הבין? 4. אנחנו יודעים כיצד ג'ייקוב נכנס ויוצא מהאי? כיצד יש לו ידע רב כל כך על הנעשה בחוץ? 5. איך בעצם ג'יקוב מונע מסמוקי מלעזוב? סמוקי מקבל את הדין שכל עוד ג'ייקוב לא מרשה לו הוא לא עוזב? או שהוא מונע ממנו פיזית? הרי ג'ייקוב עוזב את האי מעת לעת, וסמוקי יכול לעזוב, למשל על היאכטה של ליבי שעגנה ליד האי לפחות 2 עונות...

JohnLocke

New member
תשובות

1. ריצ'רד אמר ללוק שהם רצו שמנהיג חדש יזכיר להם שהם כאן ל"סיבות יותר חשובות" מבעיות היריון. האמת, אני לא בטוח למה ריצ'רד התכוון, כי ריצ'רד בעצמו לא ידע יותר מדי על הכוונות של ג'ייקוב. הדבר היחידי שהוא ידע הוא ניסיונו של ג'ייקוב להוכיח משהו על טבע האדם, אולי לזו הוא התכוון, או שהוא פשוט רצה שהמנהיג יתעסק יותר בהגנה על האי ממקורות זרים. 2. סמוקי ביקש מבן להזיז את האי כשהופיע בתור כריסטיאן בבקתה. בן ידע על הגלגל ממישהו אחר שסיפר לו, אולי ריצ'רד. לדעתי זו הייתה אינפורמציה שהייתה מועברת למנהיגי האחרים, כדי שידעו מה לעשות בזמן מצוקה. האי זז רק במרחב, הוא אף פעם לא זז בזמן - רק הלוסטיז זזו בזמן ביחד עם חפצים שהיו עליהם. 3. אני חושב שהיא גרה מחוץ לאי וג'ייקוב היה מבקר אותה מדי פעם, אני לא מאמין שהוא ממש חי מחוץ לאי, זה לא מתאים לו. אני מדמיין שהיא בטח הייתה יתומה, שג'ייקוב היה מאמן אותה ולכן היא חשבה עליו כדמות אב. מצד שני, היא כן התמצאה די טוב על האי, אז יכול להיות שהיא הייתה בו כבר פעם. 4. לא ידוע איך הוא נכנס ויוצא. לגבי הידע הרב - הוא נעזר במגדלור. 5. יש חוקים, שסמוקי מחוייב אליהם. החוקים אומרים שאסור לסמוקי לעזוב עד שהשומר והמועמדים להחליף את השומר מתים. בנוסף, אסור לו להרוג ישירות את השומר והמועמדים. לכן הוא ניסה להרוג את ג'ייקוב והמועמדים כל הזמן הזה, כי הוא לא יכול פיזית לעזוב את האי. החוקים ככל הנראה נקבעים ע"י השומר של האי (ראינו הדגמה לכך עם האמא בפרק 615, שחוקקה חוק שאסור לג'ייקוב וסמוקי להרוג אחד את השני), אבל לא ברור מהו בדיוק התהליך ומה הסיבה שהם מחוייבים לחוקים (אני מאמין שהחוקים קשורים לאנרגיה האלקטרומגנטית, ולכן סמוקי שנוצר משם חייב למלא אחר החוקים של השומר על האנרגיה).

למעלה