מספר שאלות לפני שמתחילים

romor

New member
מספר שאלות לפני שמתחילים

שלום :) אני קוראת סמויה של הפורום כבר זמן רב ורק עתה עזרתי אומץ והחלטתי לנסות אף אני לעסוק בתחביב קישוט העוגות, למרות שלא עברתי הדרכה מקצועית. לפני העשיה - מספר שאלות אליכן- 1) מהי הדרך הטובה ביותר לשמור עוגה לאחר הציפוי והקישוט? האם ניתן לשמור אותה במקרר או שעדיף לשמור על השיש, בפינה קרירה? 2) לאחר שבצק הסוכר התקשה והתייבש, האם הוא עלול להתרכך שוב בסביבה לחה? האם הוא יכול להתרכך בסביבה חמה? 3) כבר הבנתי שאם לא מעבדים את בצק הסוכר דיו, הוא עלול להסדק לכשיתייבש. האם קיימת אפשרות לעבד את בצק הסוכר יתר על המידה? אם כן, מה קורה לו במצב כזה ואיך נמנעים ממנו? לכשאהיה בטוחה ואכין את העוגה המפוסלת הראשונה שלי - אפרסם את התמונות כאן :)
 

net the jet

New member
שלום. הנה תשובות...

לא שמים בשום אופן במקרר. בחוץ בפינה קרירה הכי טוב. לאחר שהבצק מתקשה-הוא קשה. בצמוד לעוגה פחות מאשר כפסל או אלמנט ( אז זה ממש מתקשה כמו סוכריה ) לא ניסיתי לשים עוגה מצופה בשמש לוהטת..אבל נראה לי שטוב לא יצא מזה... לא חושבת שיש עיבוד יתר על המידה.... ברגע שהוא מעובד נקי וחלק וגמיש-את כבר תדיע, ולא יקרה כלום אם תלושי עוד ועוד.. ( זה ממש כמו פלסטלינה )
 

romor

New member
נהדר :)

המון תודה על התשובה המהירה. עוד כמה שאלות: האם אפשר להוסיף אלמנטים לפסל שכבר יובש? אם כן, האם עושים את זה ע"י טיפת מים או ע"H חומר אחר? הו, ומה למעשה עושה CMC או RMF?
 
למעלה