מספר שאלות לקראת הגשות המועמדות לדוקטורט

broomhilda

New member
מספר שאלות לקראת הגשות המועמדות לדוקטורט


היי לכולם!


אני כבר מחר ניגשת ל-GRE וכבר שלחתי מס' מיילים למרצים שלא ענו, ומוצאת את עצמי קצת תוהה לגבי ההמשך התהליך אם ארצה להגיש מועמדות לדוקט' בסתיו הקרוב.

1. מהו ציון ה-GRE הסביר (ואף יותר מסביר) לדוקט' בפסיכולוגיה קוגניטיבית באוניברסיטאות המובילות? המתמטי שלי בסדר, מה גם שנראה שזה חלק פחות חשוב בחוג זה, אבל המילולי לא משהו.. האם אכן ציון מעל 160 הוא מין רף הגיוני בחלק המילולי לדוקט' בפסיכולוגיה? אני יודעת שלא על חודו של ציון קמה ונופלת הקבלה/הדחייה, אבל אני מנסה לקבל מושג לגבי כמה זה נחשב "בסדר מאוד".

2. פניתי למרצים בשלל דרכים שונות: קראתי מאמר ושאלתי שאלה חכמה (לדעתי...); לחילופין, הצגתי את עצמי ואת הניסיון שלי במחקר והתעניינתי אם זה יכול להתאים לאור העובדה שהמרצה מתעסק בנושאים שמעניינים/עשיתי, ובכל זאת - אין עונה.

מה עושים? אמנם פניתי רק לאוניברסיטה אחת (על זה בסעיף 3), אבל כבר מיציתי את מלאי המרצים הרלוונטיים שם. האם לשלוח מייל נוסף? האם לוותר על זה? עד כמה זה משמעותי שלא ענו לי?

3. לעניין הבחירה במוסדות - אולי הטעות שלי היא שאני מניחה כבר עכשיו שאני יודעת מה אני רוצה לחקור, אבל בכל זאת, אני מרגישה שרק באוניברסיטה אחת מצאתי מספר מרצים שמתעסקים בדברים שמעניינים אותי. באחרות מצאתי במקרה הטוב מרצה אחד, וכבר הוצע לי פה בעבר לא להסתכן עם דוקטורט שלם ולבנות על מרצה יחיד.
האם להגיש כבר "על עיוור" מועמדות לכמה מוסדות אחרים? האם להגיש פשוט למוסדות טובים ולקוות שאולי אתקבל ויהיה לי מעניין? חשוב להגיד שעברתי בתשומת לב על המרצים שכתובים בכל מחלקה רלוונטית עבורי, ואלו שנראו איכשהו מעניינים עברתי על כותרות המאמרים. אמנם לא עברתי אפילו על מאית מהמקומות הקיימים בארה"ב, אבל אני חושבת שבחנתי כבר 20 מוסדות נחשבים, ונאדה...
מה כדאי לעשות בשלב זה אם כבר אני טורחת ועושה מבחני קבלה?

אודה מאוד מאוד לכל מי שיוכל לעזור לי!
 

Philip Jr

New member
תשובות

1. קודם כל - בהצלחה ב - GRE! מניסיוני לפחות, ציוני ה - GRE שלך יקבעו האם הבקשה שלך תגיע לערימה של ״מועמדים שאנחנו שוקלים לקבל״, או לערימה היותר גדולה של ״מועמדים שאנחנו לא שוקלים לקבל, והטפסים שלהם הולכים ישר לפח״. אם את מגיעה לערימה ״הטובה״, משם מה שמשנה אלו דברים אחרים כמו המלצות, חיבורים, קורות חיים וניסיון וכדומה. אני מנחש שאם קיבלת 160 ומעלה המועמדות שלך תהיה בערימה ״הטובה״.
&nbsp
2. אני פניתי למרצים בחלק מהמוסדות שהגשתי אליהם, ובחלק מהמוסדות לא פניתי לאף אחד. לימים מי שנהיה המנחה שלי היה פרופסור שכלל לא פניתי אליו.. אז אי אפשר לדעת מה יהיה, וזה לאו דווקא משמעותי שלא ענו.
&nbsp
3. אני חושב שהאזהרות לא לבנות על מנחה יחיד קצת מוגזמות, וכתלות בתחום שמעניין אותך בהחלט יכול להיות שיהיה רק אדם אחד שעוסק במה שאת מעוניינת בו (לפחות כרגע). מצד שני, לא הייתי מגיש על עיוור סתם כי המוסד ״טוב״..
&nbsp
אגב - אילינוי ברשימה שלך?
 

3rd CYR

New member
להוסיף על דברי פיליפ

אין לי הרבה מה להוסיף מעבר (בזמנו בחוג שלמדתי בו פרסמו את הציונים החציוניים/ממוצעים ב GRE של אלו שהתקבלו, אבל הורידו את זה לצערי). על פניו נשמע לי ציון בסדר גמור.
אוסיף רק שאני חושבת שכדאי לרבד את המוסדות שפונים אליהם. נניח אם מגישים מועמדות ל 10 מוסדות, שיהיו ביניהם כמה מאד תחרותיים וכמה יותר קלים, ו1-2 שהם די בטוחים. בסופו של דבר הקבלה שלך לא נובעת אך ורק מטיב המועמדות שלך אלא של כל המועמדים האחרים באותו סבב, וגם הזמינות של מנחים מסויימים בשנה נתונה...
 

corrigenda

New member
בהצלחה + הערה

במקומך, אם הייתי כותב לשלושה מנחים שונים ולא קיבלת אף תשובה הייתי עוצר לחשוב. זה יכול להיות מקרה, אבל יכול להיות שמשהו בפנייה שלך משדר משהו לא נכון ואפשר להתייעץ עם קולגות (או כאן בפורום אחרי שתורידי פרטים מזהים).

וכמובן - למה את כותבת להם מלכתחילה? ראיתי פה בפורום אנשים שייעצו לכתוב למנחים פוטנציאליים, ואני מניח שזה תלוי תחום, כי אצלנו זה נחשב ניג'וס ולא לעניין לכתוב לפני שהתקבלת (אחרי שהתקבלת זה כמובן סיפור אחר). האם ביררת שכדאי לכתוב להם ושזה לא מוציא אותך נודניקית?
 
לא יודעת לאן את מנסה להתקבל,

אבל יש בהחלט מרצים מבוקשים / בפקולטות מבוקשות שמקבלים המון פניות של סטודנטים ופשוט לא מתייחסים אליהן - ותכלס הם גם לא ממש יכולים. צריך להיפגש איתם פנים מול פנים (בכנס, נניח, או לבוא לביקור באוניברסיטה - מה שלא פיזבילי לישראלים, לרוב) או להגיע אליהם דרך קשרים כאלה ואחרים, כדי בכלל לקבל התייחסות - וזה לגמרי לא קשור אלייך ספציפית. ואלה שמצליחים ליצור את הקשר הם באמת, במקרים רבים, גם אלה שמתקבלים. כמו כן, סופר חשוב לרבים מהם ניסיון מחקרי (בארה"ב כולם מתנדבים במעבדות במהלך התואר הראשון כדי לצבור ניסיון שיאפשר להתקבל לדוקטורט, וגם כדי ליצור קשרים בתוך האוניברסיטה שלהם שיעזרו להם בהמשך ליצור קשרים עם המרצים הרצויים להם) - כך שאם אין לך תואר שני בתחום, זה גם עלול להיות בעייתי.
 

broomhilda

New member
תשובות

תודה על התשובות! אז אני אכנס קצת יותר לפרטים בתקווה שאולי תדעו להבהיר לי מה עשיתי לא נכון.

1. פיליפ - כן! האמת שבאוניברסיטת אילינוי יש את קארה פדרמייר שמתעסקת בדברים שמעניינים אותי, והמאמרים שלה חלקם מהווים בסיס לעבודה המחקרית שאני עושה היום. אתה חושב שכדאי לכתוב לה?

2. בינתיים, כאמור, כתבתי רק לאוניברסיטה אחת - ucsd.
אולי עשיתי משהו לא נכון, אז אני אשמח לשמוע מה דעתכם: בהתחלה כתבתי שאלה על מאמר חדש שפורסם לאחד המרצים שכתב אותו. יצא מייל מאוד ארוך אבל הוא דווקא הגיב בפירוט וממש היה נחמד והתייחס להצעה שהעליתי וציין נקודות לשים לב אליהם. כששאלתי אם הוא מקבל סטודנטים הוא הפנה אותי לראש המחלקה (שהיא ממש החלוצה בנושא שאני חוקרת).
פניתי אליה בחיל ורעדה ושאלתי פשוט אם היא מקבלת סטודנטים (כמובן עם ההצגה מי אני ומי המרצה שהפנה אותי אליה). היא ענתה במשפט אחד - כן, אני מקבלת סטודנטים. לא נעים להודות שאח"כ עוד כתבתי לה שוב עם הצעה תיאורטית לפירוש ממצאים במאמר האחרון, והיא פשוט שללה את זה. אח"כ כשדיברתי עם חברה מהלימודים היא אמרה שזו הייתה הצעה קצת חצופה מצידי כי היא מערערת את התיאוריה שלה.. לא יודעת.
ניסיתי אח"כ לא להתחכם ופניתי למרצה שלישי, שגם נראה נחמד יותר אחרי החוויה הלא נעימה, ושם כבר לא התייחסתי למאמר ספציפי אלא הצגתי את עצמי, את הניסיון המחקרי, ואת העניין שלי במעבדה שלו. זה היה לפני שבוע ובינתיים - כלום.

אני עושה משהו לא נכון? האם זה לא חשוב כן להכיר את המנחים הפוטנציאליים שלך לפני הקבלה במקרה שאולי אתם לא תסתדרו?

3. חייבתלהגיב - לגבי הרקע והניסיון המחקרי: יש לי תואר ראשון בבלשנות ועכשיו אני עושה תואר שני במדעי המוח. מה שמעניין אותי הוא בדיוק נקודת המפגש - נוירובלשנות. הרצתי כבר ניסוי מההתחלה עד הסוף וכבר ניתחנו תוצאות, וגם בתקווה אציג פוסטר השנה באיזה כנס בארץ. חוץ מזה אני הולכת להריץ עוד 2 ניסויים השנה. אני חושבת שזה לא מעט יחסית לבוגרים בארה"ב, אז לדעתי לא זו הבעיה.

4. קוריג'נדה - איך לדעת לחפש אוניברסיטאות ברמות שונות? אני באמת לא מכירה מוסדות בארה"ב וקצת יורה באפלה ובודקת כל פעם באתר אחר אם יש משהו מעניין.

יצא קצת ארוך.. (ממש כמו המיילים שלי למרצים
)

ושוב תודה על כל העצות!
 

3rd CYR

New member
רגע, לא הבנתי, אמרת שלא ענו לך?

והנה את מספרת שמשני אימיילים ששלחת שניים נענו - אחד בסבר פנים מאד יפות, אחת (מאד מאד מאד עסוקה) ענתה לך בצורה ישירה ורלוונטית לשאלתך. אז כן, אחד מתוך 3 לא ענה לך, אבל הראשון נראה טוב, והשניה - את בעצמך יודעת מה עשית לא נכון.
&nbsp
גם, המכתבים לא צריכים להיות ארוכים. האנשים הללו עסוקים ותעזרי מאד לעצמך אם תצליחי לבטא את עצמך בדיוק ובצמצום.
גם לא בטוחה אם שאלה על המאמר היא הדבר הטוב ביותר להתחיל איתו. אישית (ואולי יחלקו איתי כאן) הייתי מביאה מראי מקום למאמרים של החוקרים שנראים מי מאד לרלוונטייים לעבודה שלך, שאת בונה עליהם את המחקרים שלך או את רואה את עצמך ממשיכה בכיוונים מסוימים (אפשר להיות ספציפיים). הייתי גם מסיימת בשאלה קונקרטית שמעניינת אותך (האם הם מקבלים סטודנטים לשנה הבאה) במקום לגרור את המרצה להתכתבות שרק באקט השני שלה תגלי את מטרת האימייל האמיתית שלך (זה לא מובן מאליו. למשל, בשנתיים האחרונות אני קיבלתי המון מיילים מסטדונטים מאינדונזיה ושכנותיה, מסטודנטים ששאלו אותי כל מיני שאלות על מאמר שלי שהם היו צריכים לקרוא לקורס שלהם או שרצו להשתמש בו לסמינריון שלהם. לא היתה להם שום כוונה ללמוד אצלי, הם פשוט חשבו שזה לגמרי סבבה שאני אסביר להם אתה מאמר שלי כי אני כתבתי אותו, או שהם צריכים את הרשות שלי להשתמש בשאלון שפיתחתי ופרסמתי במאמר).
&nbsp
בכל מקרה, לא הבנתי למה הדאגה שכתבת ל3 אנשים ואיש לא ענה.
 
וואו. UCSD. אוניברסיטה חלומית. בהצלחה!

אני יכולה להגיד לך שאני יודעת שלמנחה שלי חשוב מאוד שהפונים אליה יתעניינו במאמרים שהיא כתבה, יקראו אותם, ויידעו להגיד עליהם משהו אינטליגנטי. אני יכולה גם להגיד שבאמת פונים אליה לפעמים בכנסים וכך נוצר הקשר בינה לבין סטודנטים עתידיים.
אבל גם אני לא מבינה למה התלוננת שלא עונים לך כשענו לך שניים מתוך שלושה מרצים. המטרה במיילים למרצים היא שהם יגידו משהו כמו שהם ישמחו לקבל אותך למעבדה שלהם (אחרי ששכנעת אותם שאת באמת מתעניינת, וכו') - היא לא להכיר אותם היכרות כללית שכזאת כדי שאת תוכלי לפסול אותם או לא לפסול אותם. זה לפחות מה שאני מכירה - שההיכרות המוקדמת הזאת היא חלק מאוד חשוב מתהליך הקבלה. לפעמים, באמת, אחרי שאת מגישה את האפליקיישן - שבו את, לרוב, אמורה לציין משהו כמו 3 מנחים שאת רוצה לעבוד איתם - אז משהו באפליקיישן שלך מוצא חן בעיני מנחה אחד או כמה, ואז הוא יוצר קשר - כשגם באפליקיישן את צריכה לגלות בקיאות במה שהמנחים הספציפיים עושים ולהסביר למה את הו כה רוצה לעבוד דווקא איתם. התחנפות מספקת (+ אולי כדאי שתדגישי באמת את הניסיון המחקרי הרב שיש לך) עשויה להכניס אותך בדלת גם אם לא הצלחת לקבל תשובה למייל.
 

hooting owl

New member
טוב, גם אני מבולבלת עכשיו

נשמע שקיבלת תשובות מאוד חיוביות משני הפרופסורים שכן ענו לך. לדעתי המייל שכתבת למרצה הראשון הוא הדרך הנכונה לעשות את זה, אם כי רצוי לקצר ולשאול שאלה אחת בלבד (ולהתנצל כי את יודעת שהוא עסוק וכו׳ וכו׳). אגב, את עדיין יכולה לכתוב שוב לראש המחלקה, להגיד לה שאת שמחה לשמוע שהיא מקבלת סטודנטים ולשאול אותה גם שאלה אינטליגנטית - זה יראה שאת רצינית.

הייתי כותבת למרצים בעוד מקומות - אל תהמרי רק על UCSD כי התחרות שם קשה.

הסתכלת על UW-Madison או על קרנגי מלון? נדמה לי שדיברנו על זה, אבל בשני המקומות יש אנשים שעוסקים בתחום שלך. נדמה לי שגם בברקלי יש אחד או שניים (ג׳ק גלנט בברקלי עשה סוג של הסבה לנוירובלשנות אם אני לא טועה). מנסיון, גם אנשים שבאים אחרי תואר שני מוצאים שהרבה מאוד שאלות בתוך תת-התחום שלהם מעניינות אותם, גם שאלות שנחשפו אליהן רק בתחילת הדוקטורט. במילים אחרות, אני מניחה שברוב המקומות תוכלי למצוא מעבדה שתעניין אותך גם אם זה לא בדיוק בדיוק עד לפרט האחרון מה שאת מחפשת כרגע.

בהצלחה ב-GRE!
 

Philip Jr

New member
אם את רוצה intro לקארה, תגידי

אולי זה יעזור שמפנה אותך דוקטורנט לשעבר במחלקה (לא עבדתי איתה בכלל, אבל היא תדע מי אני וכאלה). היא אחלה אגב, יופי של בחירה למנחה פוטנציאלית.
 

broomhilda

New member
תשובות 2


כן, פיליפ, אני ממש אשמח אם תוכל! (אני שולחת לך גם הודעה פרטית)
&nbsp
לגבי המרצים - כנראה שהייתי קצת דרמטית
, פשוט חשבתי כי אמור להתפתח דו שיח כלשהו, ולא רק מענה של שורה על שאלה... אולי הייתי צריכה לנסח את זה אחרת, כך שיווצר דו שיח. בכל אופן - תודה! הרגעתם אותי קצת.
&nbsp
Owl - לגבי עוד מקומות, תודה על העזרה! גם Wisconsin Madison נראה טוב ומעניין. אני גם משתכנעת בהדרגה שישנם עוד מקומות טובים חוץ ממה שחשבתי בהתחלה..
&nbsp
המון תודה לכולם, כרגיל מאוד עזרתם לי!
 

corrigenda

New member
מייל ארוך זה מייל לא טוב

מדובר באנשים עסוקים (ולחלקם יש אגו לא קטן בכלל). המצב אכן לא שיוויוני וזה מתסכל (איך בדיוק תדעי אם המנחים המתאימים לך אם לא תשוחחו?) אבל כרגע את מבחינתם אחד ממיליון. אם תגישי מועמדות ותתקבלי מצבך יהיה שונה לגמרי והדלת תהיה פתוחה ליזום שיחה משמעותית ואפילו פגישת סקייפ לפני שתחליטי איזו הצעה לקבל (במקרה האופטימי שבו את מתקבלת לכמה מקומות).

ואמנם לא אני העליתי אם בחירת המוסדות המגוונים אבל אני שמח לספק דיעה גם כאן
.
אני בזמנו עבדתי בשתי שיטות - חיפשתי חברי סגל רלוונטיים במוסדות העילית לפי הדירוגים השגרתיים (שנגחאי וכאלה) וחיפשתי מחלקות שיצאו מהן מאמרים שנהניתי לקרוא. בסוף הגשתי רק לקרם-דה-לה-קרם כי החלטתי שאם זה לא ילך אלמד בארץ, אבל הייתה לי תמונה טובה של מוסדות ברמות סלקטיביות שונות שיכולים לעניין אותי.
 
למעלה