מספר שאלות - מנסה שוב

the one40

New member
מספר שאלות - מנסה שוב

שלום לכולם,
משפחה של 5 (ילדים בגילאים 15, 12, 9) עוברים בקיץ לאיזור אוקלהומה כמה שאלות:
1. שכר של 80 אלף בשנה בהנחה וההוצאות על שכר דירה הן כ 20 אלף וחינוך ציבורי - האם סביר?
2. האם למישהו יש צק ליסט של דברים שצריך לעשות?
3. אשמח להמלצות לגבי מומחי מיסוי לגילוי מרצון ולנושא של ביטוח לאומי
תודה מראש לעונים

לפי מה שאני יודעת

אין כאן מישהו בפורום שגר באוקלהומה ...

אני יוצאת מנקודת הנחה שיוקר המחייה שם הוא לא מהגבוהים בארה"ב, ועם זאת, השכר נמוך שלא בטוח מצדיק מעבר של משפחה בת 5 נפשות כל הדרך מישראל.
יש שאלות חשובות שצריך לשאול כדי באמת לדעת האם המעבר הזה מוצדק או לא מבחינתכם והם:
1. מה רמת החיים לה אתם רגילים בישראל?
2. על איזו ויזה אתם עוברים והאם בן הזוג יוכל לעבוד, זה בדר"כ משנה את כל התמונה.
3. האם אתם מקבלים מענק מעבר, הבטחה להוצאת גרין כארד ע"י המעביד אחרי המעבר? אם לא, זו ממש בעיה. הוצאות מעבר הם יקרות מאוד, גם באוקלהומה, ואם המעביד לא מתחייב להוצאת גרין כארד, זה אומר שתהיו במצב הזה הרבה זמן.
4. לכמה זמן אתם מתכננים לעבור?
5. צ'ק ליטס בישראל? או בארה"ב?
יש כאן בפורום רו"ח בשם אשר טוריאל שמתמחה בנושא מיסוי ישראל/ארה"ב.
בעוד כיומיים מגישים כאן מיסים כך שכרגע אין עם מי לדבר...
הוא בטח יחזור לפעילות בשבועות הקרובים.

the one40

New member
תודה מספר הבהרות

1. אשתי שקיבלה את ההצעה עוברת על ויזת עבודה (יש הבדל? אמרו לנו שלא נצטרך לשלם מיסים בשנתיים הראשונות). אני אזרח אמריקאי, כרגע ללא עבודה שם אבל מניח שאמצא.
2. מה היתרונות של קבלת גרין קארד מבחינת מס?
3. לא ברור האם יש מענק מעבר (החוזה עוד לא סגור) אבל גם אם יהיה זה לא יהיה משמעותי
4. מתכננים מעבר ל1-3 שנים (כנראה משהו באמצע)
5. צק ליסט - גם וגם מה צריך לעשות לפני מעבר (חיסוני, בית, איך מביאים כסף להתארגנות....)
6. פניתי לאשר בנפרד - תודה

doronf65

New member
מנהל
מציע להתחיל תהליך GC כמה שיותר מהר

כאשר תגיעו לארה"ב. אבל להתייעץ איתנו לפני שתתחילו, כדי לעשות הכל נקי מבחינת הנהלים. שאלה: איזו ויזה זו תהיה? תן אות ומספר, כמו H1B / L1...
&nbsp
אני לא חושב שיש הבדל במיסים אבל השאר לאשר את התשובה הסופית.

ilanvag

New member
מי אמר לכם שלא תשלמו מסים?

עם איזו ויזה אשתך אמורה לעבור? מה היא אמורה לעשות בארה"ב, קרי איזה סוג של עבודה?
&nbsp
אשמח לפגוש את מי שאמר לכם שלא תשלמו מסים, ולהבין כיצד עושים את זה -- בגדול, לא קיימת חיה שכזו. כל אחד, עם כל ויזה שהיא, צריך לשלם מסים. זה בוודאי נכון לגבי ארה"ב; ואם תחזרו ארצה לאחר שנתיים-שלוש, אז סביר שתצטרכו לשלם מסים גם בישראל -- בחלק יש אמנה אשר מונעת כפל מס (מס הכנסה), ולכן תצטרכו לשלם רק מס; ובחלק אין אמנה שכזו, ולכן בהחלט יש כפל מס (ביטוח לאומי - תשלמו בארה"ב, ובסבירות גבוהה גם בארץ, באם תחזרו לאחר שנתיים-שלוש).
&nbsp
באם אתם סגורים ונעולים על חזרה לישראל לאחר שנתיים-שלוש, אז בניגוד לדורון אני לא רואה שום טעם בלהוציא גרין קארד עבור אשתך (זו זכותך, בתור אזרח אמריקני). התהליך עצמו ייקח חודשים ארוכים, מעל חצי שנה ואולי אפילו קרוב לשנה (אף אחד לא יודע כיום בוודאות, רק יודעים שהכל התארך). אשתך תצטרך לחיות עם גרין קארד, בארה"ב, במשך 3 שנים, על מנת לזכות באזרחות אמריקנית... במלים אחרות, רק אחרי 3.5 עד 4 שנים מרגע שהגעתם לארה"ב -- אבל אתם מתכננים לחזור לישראל הרבה לפני.
&nbsp
בקיצור, אם אתם לא פתוחים לאפשרות של הישארות בארה"ב לתקופה ארוכה, או לתמיד -- הגרין קארד יהיה בזבוז כסף, כי הוא ייאבד תוקף כאשר תחזרו לישראל.

למעלה