נו טופיק.
בחלב סויה יש לי ממש דוקטורט, אז אני רוצה להוסיף כמה היבטים. כשאתם רוצים לבחור חלב סויה שילווה אתכם מעתה ועד עולם (כמה דרמטי) אתם צריכים לזכור גם שפולי הסויה הם מוצר שעובר לרוב הנדסה גנטית. גם אם כתוב במפורש על הקופסא "לא עבר הנדסה גנטית" יש מקום לפעמים לפקפק באמינות, ובלי קשר- מי שצורך חלב סויה בכמויות מרשימות ובאופן קבוע כדאי מאוד שישתה חלב סויה אורגני. הסויה נוטה להיות דבר מסרטן, ובמוצרים אורגנים יש הרבה פחות סיכון לכך (כל מה שאני יודעת נובע מלעבוד בחנות טבע בעבר + דיבורים אינסופיים עם נטורופאתים). אם נתעלם רגע מעניין האורגני יש דיי הרבה אפשרויות: חלב סויה של צוריאל- מדובר בחלב מאוד פופולארי, וזול יחסית. אין לי מושג איך אנשים מוצאים אותו טעים, אבל סוד קטן- הוא מוכן מאבקת חלב סויה, לא מפולי סויה אמיתיים כמו החלב היקר יותר. חלב סביר, לא יותר- נוטה להפרד ולהתפרק בחום ולהתקלקל מהר יחסית. אפשר להשיג אותו בצורות: עמיד (שלושה אחוז ואחוז אחד), בלי סוכר וטרי (גם כן בשלושה/אחד אחוז). לא אורגני. חלב סויה של אלפרו- החלב הכי פופולארי בשוק כיום. כל אדם שנכנס לחנות פעם ראשונה יקנה חלב אלפרו, שהוא מן שם נרדף ל"חלב סויה" אצל אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם. החלב הזה מגעיל למדיי והפרסום הארגסיבי שעושים לו לא ממש מוצא חן בעיניי (למרות שעדיף שיהיה פרסום לחלב סויה, אם כבר). החלב הזה לא אורגני, ומצב ההתפרקות שלו גרוע יותר אפילו משל צוריאל. (רמז מטרים: כשמדובר בשכבה ה"יוקרתית" הזו, החלב בד"כ יתפרק). המחיר שלו סביר מאוד ויש עליו מבצעים כי דוחפים אותו בכוח לכל מקום. אפשר להשיג בצורה של: חלב רגיל, בלי סוכר, שוקו, "ארוחת בוקר", חלב וניל, ובשלישיות של שוקו, תות, בננה, וניל, פירות יער וכל מיני קשקושים. המחיר הכי זול עכשיו: 9.80. חלב סויה של ויטה סוי- חלב סויה אורגני לשם שינוי, במחיר זול משמעותית (לפחות איפה שאני מסתובבת). המחיר כמעט זהה לזה של אלפרו, מה שמאוד מוזר כשמדובר במוצר אורגני. טעמתי אותו והוא מזעזע בעיניי. מימי ומוזר, אבל עדיף מאלפרו בעניין האורגני. (אם כבר באותו מחיר...). בא בצורה הרגילה (יש גם עם סידן בלי סידן אבל זה לא מעניין) ובשלישיות שוקו. חלב סויה של פרובמל- חלב אורגני לא פופלארי במיוחד בגלל מחירו (כאן כבר מתחילים המחירים שאופיינים יותר לאורגני). הטעם אמנם משתפר בצורה משמעותית אבל לא בדקתי את הפירוק שלו בחום. נחמד נחמד רק המחיר: 14.60-12.80 , תלוי בסוג. חלב סויה של עדן סוי- חלב אורגני בין הפחות פופולריים. טעם נחמד ביותר. 15.70-17.60. חלב סויה פסיפיק- לא אורגני. 10.70 המחיר, נחמד. חלב סויה סאן רייז- לא אורגני. לא טעמתי. 8.99. חלב סויה ביורג- החלב בה´ הידיעה. אני שותה רק את החלב הזה, אבל זה בגלל שאני מקבלת אותו בחינם וסתם בגלל שאני מפונקת מטעמי יכולת (לא כספיים, פשוט שאני מקבלת אותו ככה. כמו שאמרתי). בכל מקרה, החלב הזה גם אורגני, גם טעים, גם יקר נורא (הוא התייקר משמעותית בגלל הדולר, כמו כל תוצרת הייבוא) וגם לא מתפרק! אף פעם לא מתפרק! מזור למסכנים. יש אותו רק בצורת חלב "רגיל" ושוקו שלישיות. השוקו הזה, לדעתי, הרבה יותר טעים מזה של אלפרו אבל זו רק דעתי. השוקו של אלפרו מתוק מאוד חזק וזה יותר עדין, וכבר אכזבתי חברה שלי על הבסיס הזה. היא צעקה עליי "אלפרו" ונכנעתי אחריי כמה דקות. בכל מקרה, הוא קצת בעייתי לקנייה בגלל המחיר, לט´ס בי הונסט: כרגע המחיר עומד על 15.10 לצרכן העשוק. החלב הזה קצת מתקתק, לדעתי זה פלוס. ולמי שכבר עומד להשבר מכמות חלבי הסויה, אני אזכיר שיש עוד כמה אפשרויות: חלב שקדים פסיפיק- נחמד ביותר, לא בדקתי מחיר כי אני לא צורכת אותו. חלב אורז פסיפיק- גם נחמד, טעם קצת מוזר. הכל עניין של טעם. חלב אורז רייס דרים- חלב פופולארי דווקא. טעם נחמד. חלב שיבולת שועל- לא טעמתי, כרגע אין בארץ לפי מה שידוע לי, נשמע מפחיד. ארבעת אלה שהזכרתי עכשיו לא אורגניים, ובכלל בד"כ אנשים שצורכים חלב שהוא לא חלב סויה יש להם רגישות כלשהי לסויה. זה פשוט יותר יקר להיות בריא. בעניין הייבוא מארצות הנכר, יש בעייה. חוץ מחלב צוריאל, ויטה סוי ואלפרו שלדעתי תמיד במבצעים או סתם ככה זולים יותר, המחירים עלו באופן משמעותי. לא נורא, אולי הדולר עוד יירד. לרוויה, אנשים. (אגב, שום דבר שכתבתי כאן הוא לא בעניין פרסומי. שלא יהיו אי הבנות, עדיף שתשתו חלב סויה מגעיל מאשר חלב פרה).