מספר שאלות על חלב סויה

ashmash

New member
מספר שאלות על חלב סויה

כחלק מהמגמה שלי, להפוך אט אט לטבעוני (או לפחות לכמעט כזה), יש לי שאלה חשובה מאוד על חלב סויה אלפרו. טעמתי מס´ משקעות סויה של אלפרו, ביניהם תחליף חלב, שוקו, משקה תות, פטל, פירות טרופיים, "ארוחת בוקר" ויתכן שעוד כמה... השאלות שלי הן: 1. מדוע במשקה התות (והיום להפתעתי גיליתי שגם בחלב) מצטברים בד"כ גושים כאלו שהם לא ממש נוזל? 2. כיצד פותרים את הבעיה (שמתי לב שאם מנערים אחרי שהאריזה פתוחה זה עוזר, גם אם לא לחלוטין)? 3. איך משקאות הסויה של צוריאל בהשוואה לאלפאו (למרות שאת זה אני בטח אבדוק)? 4. איך תחליף החלב מאורז? אשמח לקבל תשובות
 

lifegirl

New member
לא הרבה תשובות...

(פשוט כי אין לי מושג לגבי הגושים והאורז), אבל לדעתי צוריאל הרבה יותר טעים. אתה צריך לזכור שכיוון שהטעם של הטופו ניטרלי, לכל תחליף-חלב יש טעם שונה (במידת-מה... ובכל זאת- כולם מנסים להיות "חלב", אז יש דמיון מסויים). לכן, שווה לנסות כמה סוגים על שאתה עולה על זה שהכי טעים לך. ואגב- אם כבר אלפרו- הפירות יער מעולה, וגם הבננה. :) יומטוב, שני.
 

mitzy miaoo

New member
חלב סויה של צוריאל...

לא טעמתי אף פעם את חלב הסויה של אלפרו, אז אני יכולה לדבר רק על צוריאל: הטעם ממש נחמד (טיפה מתקתק, יותר טעים מחלב רגיל), אבל גם אצל צוריאל יש מן גושים כאלה ואין לי מושג למה זה ואיך פותרים את הבעיה. למדתי להתעלם... דרך אגב, היוגורט של אלפרו ממש טעים (כל הטעמים טובים), ויש לו מרקם מצוין! ומחישוב פשוט שערכתי עולה שהיוגורט הזה עולה פחות או יותר כמו כל יוגורט רגיל (יופלה, למשל).
 

Eclipsed 0

New member
תחליפי חלב...

אני אישית מעדיפה את חלב צוריאל. הוא טעים יותר, עמיד יותר, וגם תוצרת הארץ. מעדני חלב - בקטע הזה לדעתי אלפרו מובילים. אני באמת לא יודעת מהי הסיבה להצתברות הגושים - זה קרה לי לא פעם והפסקתי לשתות את זה.
 

SMOLANIT1

New member
לדעתי

החלב סויה של אלפרו הרבה יותר טעים משל צוריאל! אני לא מבינה למה כולם אומרים את ההיפך....
 

vegan

New member
גושים

יש לי השערה שהגושים נוצרים בתהליך של התגבשות ליוגורט או גבינה. במשקה פירות יער ייתכן כי החומציות עוזרת לכך. לימון למשל גורם לגיבון (הפיכה לגבינה) של חלב סויה ויכול לשמש להכנת טופו (חמוץ) במקום מלח הניגרי המשמש כמקובל להכנת טופו. אחרת ייתכן שמשקה הסויה ספג חיידקי יוגורט מהאוויר הפתוח. הסיכוי לכך גדל משמעותית אם הקופסה עומדת פתוחה בתוך מקרר אשר מכיל גם מוצרי חלב. אגב, אישית אני מעדיף את משקאות אלפרו ומעדני צוריאל. הבעייה שמעדני צוריאל הרבה פעמים מקולקלים, למרות שהתאריך בסדר. בניצת הדובדבן (המקורית ממחנה יהודה) אמרו לי שחלב אלפרו הוא המבוקש ביותר. בכל מקרה כל אחד וטעמו הוא ובמיוחד בחלבי סויה, יש כאלה שאינם מוכנים לוותר על צוריאל או סוגים אחרים (יש אחד מתוצרת הונג קונג, גם טוב למדי).
 

ashmash

New member
לא סביר שזה מהאוויר

כי אני התכוונתי לגושים שנוצרים באריזות הקטנות שסגורות עד שאני שותה מהם עם קשית, שאגב היא ממש מגניבה ויש לה שני מקומות בהם היא יכולה להתקםל...
 

TimBuck2

New member
בדיוק היום הרהרתי בזה

כאשר גושי "חלב" טיפטפו אל תוך קערת הצ´יריוס שלי (לא היה לי כח להתמהמה יותר מדי, שפכתי הכל לכיור ושתיתי חלב רגיל, עמכם הסליחה). אפשר למנוע את התופעה המגעילה הזו? חוץ מזה, החלב הממותק מגעיל אותי, כלומר, הוא טוב עם משהו אחר, אבל לבד... בהה... מתוק מדי. כדאי לפרוש לטובת הלא ממותק? אין לזה טעם של כלום?
 

ashmash

New member
חלב אורז

אז טעמתי לפני מספר ימים חלב אורז תוצרת ארה"C, לא זוכר את שם היצרן. טעמו מעט מתקתק אח שלי, שהוא זולל בשר ושותה חלב ידוע, אמר שזה עשוי להתאים לקפה... בכל אופן, אני אכלתי אותו עם קורןפלקס, היה סביר, ולא היו גושים!!! וזה הכי חשוב... כרגיל, האורז והסויה מצילים את העולם...
 

Oi Vey Zmir

New member
נו טופיק.

בחלב סויה יש לי ממש דוקטורט, אז אני רוצה להוסיף כמה היבטים. כשאתם רוצים לבחור חלב סויה שילווה אתכם מעתה ועד עולם (כמה דרמטי) אתם צריכים לזכור גם שפולי הסויה הם מוצר שעובר לרוב הנדסה גנטית. גם אם כתוב במפורש על הקופסא "לא עבר הנדסה גנטית" יש מקום לפעמים לפקפק באמינות, ובלי קשר- מי שצורך חלב סויה בכמויות מרשימות ובאופן קבוע כדאי מאוד שישתה חלב סויה אורגני. הסויה נוטה להיות דבר מסרטן, ובמוצרים אורגנים יש הרבה פחות סיכון לכך (כל מה שאני יודעת נובע מלעבוד בחנות טבע בעבר + דיבורים אינסופיים עם נטורופאתים). אם נתעלם רגע מעניין האורגני יש דיי הרבה אפשרויות: חלב סויה של צוריאל- מדובר בחלב מאוד פופולארי, וזול יחסית. אין לי מושג איך אנשים מוצאים אותו טעים, אבל סוד קטן- הוא מוכן מאבקת חלב סויה, לא מפולי סויה אמיתיים כמו החלב היקר יותר. חלב סביר, לא יותר- נוטה להפרד ולהתפרק בחום ולהתקלקל מהר יחסית. אפשר להשיג אותו בצורות: עמיד (שלושה אחוז ואחוז אחד), בלי סוכר וטרי (גם כן בשלושה/אחד אחוז). לא אורגני. חלב סויה של אלפרו- החלב הכי פופולארי בשוק כיום. כל אדם שנכנס לחנות פעם ראשונה יקנה חלב אלפרו, שהוא מן שם נרדף ל"חלב סויה" אצל אנשים שלא מבינים מהחיים שלהם. החלב הזה מגעיל למדיי והפרסום הארגסיבי שעושים לו לא ממש מוצא חן בעיניי (למרות שעדיף שיהיה פרסום לחלב סויה, אם כבר). החלב הזה לא אורגני, ומצב ההתפרקות שלו גרוע יותר אפילו משל צוריאל. (רמז מטרים: כשמדובר בשכבה ה"יוקרתית" הזו, החלב בד"כ יתפרק). המחיר שלו סביר מאוד ויש עליו מבצעים כי דוחפים אותו בכוח לכל מקום. אפשר להשיג בצורה של: חלב רגיל, בלי סוכר, שוקו, "ארוחת בוקר", חלב וניל, ובשלישיות של שוקו, תות, בננה, וניל, פירות יער וכל מיני קשקושים. המחיר הכי זול עכשיו: 9.80. חלב סויה של ויטה סוי- חלב סויה אורגני לשם שינוי, במחיר זול משמעותית (לפחות איפה שאני מסתובבת). המחיר כמעט זהה לזה של אלפרו, מה שמאוד מוזר כשמדובר במוצר אורגני. טעמתי אותו והוא מזעזע בעיניי. מימי ומוזר, אבל עדיף מאלפרו בעניין האורגני. (אם כבר באותו מחיר...). בא בצורה הרגילה (יש גם עם סידן בלי סידן אבל זה לא מעניין) ובשלישיות שוקו. חלב סויה של פרובמל- חלב אורגני לא פופלארי במיוחד בגלל מחירו (כאן כבר מתחילים המחירים שאופיינים יותר לאורגני). הטעם אמנם משתפר בצורה משמעותית אבל לא בדקתי את הפירוק שלו בחום. נחמד נחמד רק המחיר: 14.60-12.80 , תלוי בסוג. חלב סויה של עדן סוי- חלב אורגני בין הפחות פופולריים. טעם נחמד ביותר. 15.70-17.60. חלב סויה פסיפיק- לא אורגני. 10.70 המחיר, נחמד. חלב סויה סאן רייז- לא אורגני. לא טעמתי. 8.99. חלב סויה ביורג- החלב בה´ הידיעה. אני שותה רק את החלב הזה, אבל זה בגלל שאני מקבלת אותו בחינם וסתם בגלל שאני מפונקת מטעמי יכולת (לא כספיים, פשוט שאני מקבלת אותו ככה. כמו שאמרתי). בכל מקרה, החלב הזה גם אורגני, גם טעים, גם יקר נורא (הוא התייקר משמעותית בגלל הדולר, כמו כל תוצרת הייבוא) וגם לא מתפרק! אף פעם לא מתפרק! מזור למסכנים. יש אותו רק בצורת חלב "רגיל" ושוקו שלישיות. השוקו הזה, לדעתי, הרבה יותר טעים מזה של אלפרו אבל זו רק דעתי. השוקו של אלפרו מתוק מאוד חזק וזה יותר עדין, וכבר אכזבתי חברה שלי על הבסיס הזה. היא צעקה עליי "אלפרו" ונכנעתי אחריי כמה דקות. בכל מקרה, הוא קצת בעייתי לקנייה בגלל המחיר, לט´ס בי הונסט: כרגע המחיר עומד על 15.10 לצרכן העשוק. החלב הזה קצת מתקתק, לדעתי זה פלוס. ולמי שכבר עומד להשבר מכמות חלבי הסויה, אני אזכיר שיש עוד כמה אפשרויות: חלב שקדים פסיפיק- נחמד ביותר, לא בדקתי מחיר כי אני לא צורכת אותו. חלב אורז פסיפיק- גם נחמד, טעם קצת מוזר. הכל עניין של טעם. חלב אורז רייס דרים- חלב פופולארי דווקא. טעם נחמד. חלב שיבולת שועל- לא טעמתי, כרגע אין בארץ לפי מה שידוע לי, נשמע מפחיד. ארבעת אלה שהזכרתי עכשיו לא אורגניים, ובכלל בד"כ אנשים שצורכים חלב שהוא לא חלב סויה יש להם רגישות כלשהי לסויה. זה פשוט יותר יקר להיות בריא. בעניין הייבוא מארצות הנכר, יש בעייה. חוץ מחלב צוריאל, ויטה סוי ואלפרו שלדעתי תמיד במבצעים או סתם ככה זולים יותר, המחירים עלו באופן משמעותי. לא נורא, אולי הדולר עוד יירד. לרוויה, אנשים. (אגב, שום דבר שכתבתי כאן הוא לא בעניין פרסומי. שלא יהיו אי הבנות, עדיף שתשתו חלב סויה מגעיל מאשר חלב פרה).
 
למעלה