מספר שאלות על מעבר אפשרי לאזור ברלינגטון, מסצ'וסטס

Boston Guy

New member
זה נכון. אבל השאלה הייתה על החור של הגרוש.

אני משתדל, במידת האפשר, להבין את הנתונים של השואל - ולענות תשובה שרלוונטית למקרה שלו.
ואם תקרא את השאלה שפתחה את השירשור הזה - השואל הוא אזרח אמריקאי.
הוא לא צריך לחלום על גרין קארד שהמעביד "מתחייב" להוציא לו,
והאפשרות שלו לחיות ולעבוד בארה"ב אינה תלוייה במעביד הספציפי הזה - הוא זכאי לעבוד עבור כל מעביד בארה"ב גם מחר, אם יצליח למצוא כזה.

עוד דבר שכתוב בשאלה של הבחור הזה זה שמדובר במשפחה של 6 נפשות. כשכל הילדים הם בשיכבת הגיל הרך - כלומר הדרך עד לפריחתם של הגוזלים הללו מהקן עדיין ארוכה מאוד, ויקרה מאוד מאוד.

הבעייה של שואלים כאן בפורום היא שהם מקבלים המון תשובות, ואם הם "חדשים בפורום" קשה להם לדעת מי עונה מתוך ידע ונסיון אמיתי - ומי עונה מ"תאורייה, תקוות ותחזיות".
אני מבין שבת'כלס - אתה עדיין לא עברת לארה"ב.
אני פעיל כאן בפורום יותר מ 15 שנים. ההודעה שלך מזכירה לי עשרות הודעות אחרות שקיבלתי מאנשים שהיו בדיוק במצב שלך - רגע לפני המעבר.
ומצאתי במשך השנים שיש תהליך כמעט קבוע:
1. לפני המעבר אותם אנשים "כועסים עלי" (אני באמת לא לוקח את זה אישית... זה בסך הכל פורום וירטואלי באינטרנט) ובטוחים שהמטרה שלי היא להניא אנשים מלעבור לארה"ב כי אני רוצה לשמור את כל ארה"ב רק לעצמי.
2. בשנה הראשונה (לפעמים זה גולש לתוך השנה השנייה) של שהותם בארה"ב הם מדי פעם מנסים להראות ש"הינה, אנחנו צדקנו ואתה טעית".
3. לאט לאט ה"שיר" שלהם משתנה, ככל שהם נמצאים בארה"ב יותר - כל חודש שעובר חושף להם עוד אספקט של המשמעות הכלכלית של חיים בארה"ב, ועד כמה הם שונים מהחיים בישראל. האבחנה שלי היא שהתהליך הזה מתקדם מהר יותר ביחס ישיר למספר הילדים שיש לאותם אנשים (או שאותם אנשים יוצרים אחרי המעבר).

אחרי שהם 4-5 שנים בארה"ב, מצאתי שהתוכן של הודעותיהם של חלק גדול מאותם אנשים שכתבו דברים דומים לתוכן שאליו אני מגיב כעת - שונה מאוד מהתוכן של "שירת התיקווה" שהם כתבו לפני המעבר.

החיים הם לא "שחור ולבן".
אבל יש נתונים אמפיריים שהם בהחלט "שחור ולבן".
העלות של CHILDCARE, עלות חינוך טוב לילדים, העלויות "מסביב" לילדים - יקרים בארה"ב בצורה משמעותית מבישראל. לכל אורך הילדות - החל מ"גן טרום חובה" וכלה באוניברסיטה.
וזה לא "צפי". אלו הן עובדות.
"שכר גבוה משמעותית", "משכורת פוטנציאלית של בן זוג", "הזדמנות להתפתחות מקצועית" - זה "צפי". צפי שאולי יתממש, אולי רק חצי יתממש - ואולי לא יתממש.
 

klemiki

New member
הפוך גוטה

סוג בלי ילדים בארהב, בההי טק?
&nbsp
תגורו זול, בית ספר לא משנה
לכו על דירה לא בית
&nbsp
אתם מדלגים על כל מה שיקר בארהב: מגורים, בריאות ... כאשר אין ילדים.
&nbsp
שיהיו זה סיפור אחר.
 

ilanvag

New member
בדיוק מה שקלמניקי כתב לכם

זוג הייטקיסטים בלי ילדים, בתחומי מקצוע מבוקשים, שאחד מהם מקבל הצעה סבירה (לא חייבת להיות מדהימה) לעבור לארה"ב עם ויזת L (כך שגם בן/בת הזוג יוכלו לעבוד), ומדובר באזור עם הרבה ביקוש בתחום ההייטק? (נניח סיליקון ואלי, בוסטון, ניו-יורק, וכדומה...)
&nbsp
לא הייתי מהסס אפילו לשנייה, וקופץ על ההזדמנות.
&nbsp
יש לכם שנה-שנתיים לגור בזול (עד שיהיו ילדים), ואפילו לשבור את המשוואה הידועה*, ולחסוך כסף החל מהשנה הראשונה - בייחוד אם יהיו שתי משכורות (ואם בת-הזוג היא בתחום מבוקש, אז היא תמצא עבודה די מהר... השוק רותח...).
&nbsp
המשוואה שאני מדבר עליה:
שנה ראשונה - ההוצאות גבוהות מההכנסות, משמע מפסידים כסף ואוכלים חסכונות. כמעט תמיד, למעט במשכורות מאוד גבוהות, אשר כוללות גם חבילות רילוקיישן מאוד נדיבות.
שנה שנייה - בדרך כלל מצליחים להגיע לאיזון בין הוצאות והכנסות, ואולי רווח קטן (לפעמים מצליחים לכסות את ההפסדים של השנה הראשונה, אבל לא בהכרח).
שנה שלישית והלאה - המאזן עובר לצד הרווח.
&nbsp
כמובן שכל מה שלמעלה זה בהינתן משכורת סבירה, לא משכורת רעב.
&nbsp
מה שכתוב למעלה זו אחת הסיבות מדוע אין טעם לעבור לארה"ב עבור תקופה של פחות מאשר 3-4 שנים, ואפילו 5 שנים. אחרי שנתיים, ואפילו אחרי 3 שנים, לא בהכרח חוזרים עם רווח כלשהו, ובסיכוי לא נמוך שכל הנסיעה תסתיים בהפסד כלכלי (וזה עוד לפני המיסוי הישראלי, שזו סיבה נוספת מדוע לא לחזור מהר).
&nbsp
&nbsp
 

logico1

New member
if and what

אני חושב שחלק מהדברים שבוסטון אומר נכונים אבל חלקם או רובם הם עניין של מזל ושכל,
&nbsp
אדם שמגיע לארה"ב לתקופה קצרה עד 3-4 שנים יכול להסתדר גם עם יאכל חסכונות מהארץ, אדם שמגיע להשתקע לאורך שנים צריך כמו כל מדינה חדשה יצטרך למצוא מקור מזומנים רב שכן ארה"ב איננה מדינת רווחה כמו קנדה או ישראל ששם הזכויות לעובד יותר מסודרות וגם מצב הבריאות לפעמים יותר טוב ( לא בהכרך ).
גם אני באותה דילמה קשה לקחת משפחה גדולה,לעשות צעד לעבור לאיזור בוסטון לתקופה של 3-5 שנים כדי "לראות את העולם הגדול ולתת לילדים להכיר וללמוד שפה אחרת ועולם אחר, אפשר להגיד סוג של טיול או חוויה " ואז לחזור לארץ או לא -או המשיך את שגרת החיים בארץ עם כל החסרונות והיתרונות שנאמר BETTER THE DEVIL YOU KNOW.
&nbsp
החיים בארה"ב לא פשוטים, נוחים כן, פחות דאגות - אולי, זולים מישראל תלוי היכן ומה ,לא חסר פשע כי כי גם שם יש את המשוגעים המקומיים שלהם. אבל בסופו של דבר מי שלא ינסה לא ידע ואולי אחר כך יצטער על זה או שלא :)
&nbsp
&nbsp
 

KallaGLP

New member
אולי אני מתבלבלת עם מישהו אחר,

אך אם אני זוכרת נכון, מדובר במקרה הזה בשילוב של הצעה בתנאים לא משהו + לא אחד מהאזורים הרותחים עם הרבה הייטק. חוץ מהפרט הזה, מסכימה עם כל מה שכתבת.
 

JetsFan

New member
מסכים מאד איתך

כשעוזבים את הארץ לטובת חיים חדשים מוותרים על המון (קרבה למשפחה, ויתור על כל מה שמוכר - במיוחד לילדים וכו') לטובת תקווה לשדרוג החיים במימדים אחרים.

אני לא חושב שלעבור היום על חשבון החסכונות שלי מהארץ מתוך תקווה לעתיד טוב יותר זאת אופציה רלוונטית.

כבר הייתי ברילוקיישן בארה"ב כהייטקיסט רווק לפני אי אלו שנים וככזה הרווחתי כסף לא רע בכלל. המימד המשפחתי ו"עלות" הילדים הם עדיין די נעלם בעני וזה מה שאני חיפשתי למצוא פה.
 

JetsFan

New member
מספר שאלות על מעבר אפשרי לאזור ברלינגטון, מסצ'וסטס

שלום רב - אשמח לעזרה וכמה תשובות לשאלות שיש לי על מעבר מישראל לאזור ברלינגטון, מסצ'וסטס. נתונים בסיסיים - אני אזרח אמריקאי + אשה ו 4 ילדים (6,4 ותאומים בני חצי שנה) ישראלים.

שאלות:
1. מה עלות שכירת דירה/בית ממוצעת של 3-4 חדרי שינה באזור הזה
2. הערכה של סכום הכנסה שנתי שמתחתיו אין שום סיכוי להתקיים באזור הזה עם 4 ילדים
3. למי שעשה תהליך דומה, כמה זמן דרוש לתהליך הוצאת ויזות הגירה למשפחה
4. לקטנים בינתיים עוד אין דרכון וויזת תיירים (לאשה והגדולים יש) - האם כדאי לעשות את זה קודם ורק אז להניע את התהליך

תודה
 

KallaGLP

New member
לא מדויק כי מי שחוזר אחרי 3-4 שנים לארץ

צריך לשים בצד המון כסף לתשלום מסים אחרי שהוא חוזר.
 

klemiki

New member
זוג בההיטק בלי ילדים?

לעבור ומיד.
עוד 7 גג שנים הם יכןלים להיות עפ הכנסה של 300 -250 .
&nbsp
&nbsp
 

KallaGLP

New member
אתה מוכן לחתום להם על זה?

אני מכירה זוג בהייטק שנמצא פה הרבה יותר מ-7 שנים (היא אפילו נולדה פה), ואפילו בעמק הסיליקון, ולא מגיע ל-250. ואם הם עוברים לאזור שאין שם הרבה הייטק, ועל ויזת L, אז על אחת כמה וכמה.
אני ממש לא אומרת שלא יעברו בגלל זה, רק שלא כל התנאים שאילן ציין עבור מעבר *אופטימלי* מתקיימים במקרה שלהם, מה שאומר שיכול להיות קצת יותר קשה ממה שמתואר בהודעה שלו. ואני בטח לא מבטיחה הבטחות שאין לי שום שליטה על קיומן. אבל ממש לא אמרתי שלא כדאי להם לעבור.
 

klemiki

New member
אויש בחייך

זוג בהייטק שמקבל הצעה בויזת L משתלם לו לעבור.
אפילו עם ילדים.
אתה רוצה לחפש בציציות, תחפש.
&nbsp
צריך נסיבות מאוד מיוחדות שלזוג יהיה קשה בתנאי פתיחה הללו.
&nbsp
ואל תפתחו לי מקרי קצה, ו״אם שמים״ למינהם כי זה סתם ראיה פסימית ביותר של ארה״ב.
 

KallaGLP

New member
מה הבעיה שלך?

התגובות שלך קיצוניות וחסרות פרופורציה.
אתה פשוט לא מתייחס לתוכן ההודעה, ומייחס לאנשים כוונות שליליות שבכלל לא היו להם.
אף אחד לא מחפש בציציות.
וזכותי להזכיר איזה מקרים שאני רוצה.
 

ilanvag

New member
חסרים לנו פרטים עליכם.

קשה מאוד לענות על שאלות 1 ו-2 בלי לדעת מי אתם, באיזו רמת חיים אתם חיים בארץ, מה התוכניות בארה"ב (האם הילדים הקטנים ילכו לגן, או יושבים עם אשתך בבית עד שמגיעים לגיל מערכת החינוך הציבורית), וכדומה. כל סכום שאכתוב פה, יהיו כאלו שיחשבו שהוא גבוה מדי או נמוך מדי, תלוי במה שהם מכירים לגבי עצמם ומשפחתם.
&nbsp
אבל הנה בכל זאת:
&nbsp
1. אתה מדבר על דירה/בית ל-6 נפשות, כלומר מדובר במינימום של 3 חדרי שינה, ומאוד רצוי 4 חדרי שינה. מדובר על 3000-4000 דולר לחודש, תלוי במה בדיוק מדובר (דירה, בית פרטי, כן מנוהל או לא מנוהל, וכדומה). יכול להיות גם יותר גבוה.
&nbsp
אגב, לא יודע למה ציינת דווקא את ברלינגטון, אבל היא לא ידועה במערכת החינוך הציבורי האיכותי שלה, והגדול שלך כבר בגיל של מערכת חינוך ציבורי... אז אמנם יש לנו חברים שגרים שם, הילדים לומדים בבתי הספר שם ובסך הכל מרוצים - אבל גם הם מודים שזה לא כמו מערכות חינוך בעיירות אחרות באזור.
&nbsp
2. פה, השאלה של "מי אתם" באה לידי ביטוי באופן חד עוד יותר. בהנחה שאתם משפחה *חילונית* ממוצעת, בלי צרכים כמו חינוך פרטי או אוכל כשר, עם רמת חיים ממוצעת ולא גבוהה במיוחד - הייתי אומר את הדברים הבאים:
&nbsp
סכום שמתחתיו אין שום סיכוי להתקיים - לא נכנס לזה, כי אתה לא רוצה לדעת באיזה תנאים אפשר לחיות, וכמה נמוך אפשר לרשת, כשבאמת אין ברירה. אני מניח שזה לא מה שאתה מחפש עבור המשפחה שלך.
&nbsp
סכום סביר, שיאפשר רמת חיים נמוכה/בינונית, עם ויתור על המון דברים - לפחות 120,000 דולר ברוטו בשנה. בסכום הזה אתה לא חוסך לפנסיה בכלל (או חוסך מעט מאוד); ובנוסף הילדים הקטנים נמצאים בבית עם אשתך, מכיוון שהתקציב לא ממש מאפשר לשלוח אותם לגן פרטי.
&nbsp
סכום יפה, שיאפשר רמת חיים די טובה, אם כי גם כאן אתם לא תוכלו לחיות "בלי חשבון" - לפחות 150,000 דולר ברוטו בשנה (אפשר או לחסוך קצת יותר לפנסיה, או לשלוח חלק מהילדים לגן), וכנראה שיותר קרוב לכ-180,000 (אפשר כנראה לחסוך את המסכימום לפנסיה, וגם לשלוח את כל 3 הילדים לגן).
&nbsp
שים לב שגם בסכום הכי גבוה שציינתי, לא מדובר על חיים "בלי חשבון". למה הכוונה?
לדוגמה, צריך לשים היטב לב על הוצאות כמו קורסים והעשרה לילדים, די בטוח שלא תוכלו לטוס לארץ מדי שנה (כי עלות של טיסה שכזו, למשפחה כמו שלכם, היא בסביבות 10K דולר ומעלה), ועוד ועוד.
&nbsp
&nbsp
 

ilanvag

New member
אגב, עוד שני דברים ששכחתי:

1. לגבי ויזות: אתה ממש *לא* רוצה לנסות להעביר את כל המשפחה לארה"ב עם ויזות תייר, ואז לטעון בפני הרשויות שזה היה מעבר "בתום לב" ולנסות להוציא לכולם גרין קארד. לעשות את זה אומר שבמשך חודשיים מיום המעבר:
- אתה לא יכול לעבוד
- אתם לא יכולים לשכור דירה/בית, אלא צריכים לגור במלונות או מקומות ארעיים
- אתם צריכים להגיע אך ורק עם ציוד כמו של תיירים, כאילו אתם מגיעים לביקור קצר וחוזרים לישראל
- אתה לא יכול לרשום את הגדול למערכת החינוך הציבורית, ו/או את הקטנים לגן
ועוד ועוד. כל אחד מהסעיפים שרשמתי למעלה, באם תבצעו אותו, יאמר לרשויות שהיה פה תכנון מוקדם, קרי הצהרת שקר מבחינתכם בכניסה לארה"ב, ותהליך הגרין קארד יסתבך קשות ואף יידחה.
&nbsp
במקרים כמו שלכם, הדרך היחידה היא לבצע תהליך מלא מהארץ, ולהגיע כאשר כל המשפחה כבר מצוידת עם גרין קארדים.
&nbsp
וכן, זה אומר שאתם עוברים רק בעוד כשנה (שזה הזמן שלוקח להוציא ויזות הגירה, פלוס מינוס. יכול להיות קצת פחות, יכול גם להיות יותר). אין הרבה מה לעשות.
&nbsp
2. באופן ספציפי, ה-Jets היא אחת הקבוצות הכי שנואות באזור ניו-אינגלנד, בגלל ההיסטוריה מול הפטריוטס שלנו. סתם לידיעה, כי זה הכינוי בו בחרת...
 

n47

New member
Zillow and Trulia - Burlington

מעניין או מוזר - מחפש באתרים בתים להשכרה ואין. רק יוניטס במנוהלים.
 

JetsFan

New member
תודה

לגבי הניק - זה ישן ולא מעודכן... רק השבוע לחצתי לבוב קראפט את היד במשלחת של ה HOF שארגן שנמצאת בארץ לגבי ברלינגטון - זה בעקבות הצעת עבודה ושם המשרד. לא נעול על המקום הזה למגורים אבל זה רק כדי לציין אזור לגבי המשפחה, אנחנו משפחה חילונית ברמת חיים טובה. כיום בעלי דירת 5 חדרים גדולה במרכז הארץ. התשובה הזאת מסתדרת לי טוב מאד עם מידע אחר שקיבלתי במהלך סוף השבוע - תודה רבה על העזרה
 

ilanvag

New member
בשביל לקבל רמת חיים מקבילה למשפחה חילונית

אשר חיה ברמת חיים טובה, בדירת 5 חדרים גדולה במרכז הארץ, אתה צריך 150K במינימום של המינימום, ורצוי יותר לכיוון 180-200K.
&nbsp
שאלת על "סכום הכנסה שנתי שמתחתיו אין שום סיכוי להתקיים", וזו שאלה אחרת לגמרי. אותם סכומים שציינתי שם הם עבור משפחה *ישראלית* שמגיעה לפה; משפחה אמריקנית מקומית תוכל להתקיים גם עם הרבה (הרבה!) פחות, אבל זה לא מה שאתה מחפש...
 

Boston Guy

New member
גם עפולה היא "מרכז הארץ". וגם יקנעם.

המונח "רמת חיים טובה" הוא סובייקטיבי לחלוטין - ואין לא לך ולא לי מושג איך האדון "אוהב הסילונים" מגדיר אותו.
ומהנסיון המצטבר שלי בפורום - יש איזושהיא קורלצייה בין כמה שההתנסחות של שואל מעורפלת ובין המרחק בין ה"רושם" שהודעתו יוצרת ובין המציאות.
ר"ל - אדם שהכל אצלו דבש לא נוטה לשקול לעקור את משפחתו מהפרוספריטי תוך כדי שאלה "מה המשכורת המינימאלית שאני צריך להרוויח כדי לשרוד".
 

iris mom of two

New member
אוקי אז נסלח לך לגבי הניק

יש אזורים לא רעים מסביב לברלינגטון. אבל לאבהכרח הרבה ישראלים. יש, רק לא כמו בברוקליין.
&nbsp
כמה לחוץ לך לשמוע עברית?
&nbsp
גלוי נאות. אני פה לא מעט שנים, חייתי רחוק מאד מהגטו הישראלי בעיירה שסביר להניח שהייתי הישראלית היחידה בה. בעצם חוץ ממקומיים היו מעט מאד מהגרים טריים (שתי נשים מהולנד, וכמה קנדיים צרפתים, כל השאר היו לבנבנים עם דורות באזור). היום אני חיה בעיירה שיש בה כנראה עוד זוג ישראלי או שניים - לא יצא לי להפגש.
&nbsp
למה הגלוי הנאות? כי לדעתי לגור באמצע ישראל הקטנה זה מיותר. קצת חסרה לי אינטראקציה בעברית, אבל ביום יום שלי זה לא משנה. כשמתרחקים קצת מישראל הקטנה אפשר להשיג הרבה יותר בפחות. אני לא מרגישה שאנחנו יכולים לאפשר לעצמנו כלכלית לחיות בניוטון או ברוקליין. לא ברמת החיים הנוכחית (בית 300 מ"ר, עם 4 דונם אדמה).
&nbsp
אקטון, או טוקסברי שקרובות יותר לברלינגטון, או ווסטפורד הן עיירות דומות לשלי, עם בתי ספר מעולים, מספיק יהודים ואולי ישראלי או שניים לרפואה. אה, ומערכות חינוך מעולות
 

aharonca

New member
העיירות שציינת כבר לא כאלה זולות לפי zillow וכו

אני חושב שזאת הבעיה של כל אחד שחושב לעבור לאיזור הזה.
מצד אחד הישראלים ומערכת החינוך ומצד שני הרצון לא להתאבד כלכלית.
לפי מה שאני קורא ולומד מעניין אישי (לא חי באיזור) ומהרמות שכר ההגיוניות (בהנחה שרק אחד עובד לפחות בהתחלה) המהלך הנכון יהיה להגיע לעיירות כמו שציינת כי שם מערכת החינוך טובה והן פחות יקרות (הישראלים מעלים את המחיר חחח)
גם כשמדברים על רמות שכר של 120k$ שזה לא מעט כסף זה מספיק לכלום בערך...
מגורים זה בערך 3000 דולר, חשמל גז חימום סלולר אינטרנט וכו עוד 750 דולר, ביטוח דלק וטיפולים לרכבים (ואני בכלל לא מדבר על חדשים בליס אלא על קניה) זה עוד 500 לחודש לפחות. קניות של מזון למשפחה זה עוד 1500 דולר לחודש, נוסיף גן חצי יום לאחד הילדים זה עוד 1000 דולר בערך מה שמשאיר משהו כמו 600 דולר לביזבוזים (השתתפות בבריאות, קניית בגדים, פנסיה, מסעדות, חופשה, צעצועים וכו) .

השאלה היא האם עוזבים בית בבניין בפתח תקווה כששני בני הזוג עובדים עם קרן השתלמות ופנסיה מהמעסיק וכו למצב שחיים על הקצה בעיירה פרברית לחלוטין בבית לא משפוץ ולא גדול.

אם זה בשביל החוויה זה הגיוני ואם מחליטים להתשקע אז צריך שבן הזוג יעבוד גם, אחרת...
 
למעלה