מספר שאלות על מצרים העתיקה

• פותח הנושא oll
  • פורסם בתאריך

oll

New member
מספר שאלות על מצרים העתיקה../images/Emo92.gif

שלום אני מתרגם תכנית טלוויזיה שעוסקת בבניית הפירמידה הגדולה בגיזה ונתקלתי בכמה שמות שאני לא מוצא להם תרגום בעברית. אשמח אם תוכלו לעזור לי. 1.מדובר שם על האל של העולם הבא, Thoth. האם שמו הוא האל תחות'? 2.שם האימא של המלך שהפירמידה נבתה בעבורו היא Hetepheres. מישהו יודע מה שמה בעברית? 3. נאמר שם שממציא הפירמידה הוא אימוטפ שתכנן את הפירמידה לפרעה בשם Djoser. האם מישהו יודע איך אומרים זאת בעברית? אשמח אם תוכלו לעזור לי. חג שמח

Lakedaimon

New member
מספר תשובות על מצרים העתיקה.

התשובות לשאלות שלך מסובכות בערך כמו השאלה... 1.מדובר שם על האל של העולם הבא, Thoth. האם שמו הוא האל תחות'? האל של העולם הבא, אם זכרוני אינו מטעני, הוא אנוביס, לא תחות. בכל מקרה, התעתיק העברי יכול להיות תחות' או אפילו תות. הוא מתורגם משפה שאין לנו דרך לדעת איך ביטאו את רוב העיצורים והתנועות שלה, והיא מתורגמת פעמיים. 2.שם האימא של המלך שהפירמידה נבתה בעבורו היא Hetepheres. מישהו יודע מה שמה בעברית? שוב, הטפרס, כפי שזה נשמע. E זה התנועה שאליה מתרגמים כל תנועה שלא יודעים במצרית עתיקה... 3. נאמר שם שממציא הפירמידה הוא אימוטפ שתכנן את הפירמידה לפרעה בשם Djoser. האם מישהו יודע איך אומרים זאת בעברית? אימותפ יכול להיות מתורגם גם ל אימחותפ. התעתיק האנגלי הוא im-ho-tep ואם אתה רוצה לדעת איך מבטאים את זה, גש לספריית הוידאו הקרובה לביתך וקח את "המומיה". כל הסרטים ההוליוודים משתמשים בדמות שלו. ב"המומיה" (לפי המרצה שלי לתרבות מצריים) מדברים מצרית בצורה הכי נכונה. אגב. לחלק השני דג'וסר, ג'וסר וכו', התעתיק העברי נכון בכל מקרה, רק שאם אני לא טועה הפירמידה נבנתה בשביל ח'ופו, ולא בשביל דג'וסר שהיה בנו... וחג שמח...

mb3inh

New member
תחות

תחות הוא אל הירח,החכמה,הדעת,הבינה,הכתיבה. ידוע גם כאבי הזמן. היו זמנים בהם תחות היה נחשב לאל עליון,אבי השמיניה(הבוראים). במצרית הוגים את שמו דג'חותי כאשר הג' מנוקדת בסגול,והו' מנוקדת בשורוק.

Lakedaimon

New member
על ההגיה אפשר רק לשער...

אי אפשר לדעת בוודאות. כשיש לך אלף ומשהו סימנים בשפה, קשה לדעת איך בוטא (או מה היתה המשמעות) של כל סימן וסימן.

mb3inh

New member
ישנה אמת חלקית

אנו לעיתים יכולים לדעת בוודאות הגייה. אך הכל נתון בערפל ההיסטוריה,וההגייה היא נתונה לשיפוטו של הקורא אם יחליט שנכונה,היא אמת ואם לא היא איננה.

mb3inh

New member
הוסיף

שאין כזה מושג העולם הבא באמונה המצרית אלא העולם התחתון. והאל השליט בעולם התחתון איננו אנוביס אלא אוסיריס. אנוביס ירד מכס השליטה בעולם התחתון. אנוביס הוא אל המת,אל החניטה.

mb3inh

New member
אימחוטפ

הוגים כפי שכתבתי,ולא אימוטפ. אימחוטפ בנה את פרמידת המדרגות במוף(סמוך לבסקארה) לדג'וסר,מן השושלת השלישית. אכן הפרמידה הגדולה בגיזה נבנתה לח'ופו,פרעה מן השושלת הרביעית. מלבד זאת,לימים תיארו את אימחוטם אף כאל או כבן של אל. הוא היה נסגד כאל ריפוי וכונה בנו של פתח'.

oll

New member
../images/Emo51.gif רבה לכולם!!! וחג שמח ../images/Emo39.gif

למעלה