מספר שאלות על מרנג

עינבדנה

New member
מספר שאלות על מרנג

1. באיזה מרנג עדיף להשתמש בפאבלובה ובנשיקות? בכזה שמקציפים חלבון וסוכר או כזה שקודם שמים חלבון וסוכר בבן מארי ורק אחרי זה להקציף.
2. בכמה מעלות מכניסים פאבלובה לתנור כדי שתצא קשיחה מבחוץ ורכה בפנים?
3. האם יקרה משהו לנשיקות אם אשים אותה על עוגת שוקולד עם גנאש במקרר? זה יחזיק מעמד?
4.כמה זמן פאבלובה תחזיק מרגע הוספת הקרם והפירות? יש סיכוי שאפשר לשמור אותה במקרר?

אז ככה, לעניות דעתי:

1. אני אוהבת להשתמש באפשרות ב', לשמים חלבון וסוכר בבן מארי וכאשר כל הסוכר נמס להקציף עד שהקערה קרירה למגע והקצף מתוק ודביק להחריד (הדביק, לא המתוק)
2. אני מכינה את התנור לחום נמוך של כ- 110 מעלות והנשיקות נמצאות שם כ- 3 שעות, הן לא משחימות אלא נשארות לבנות, אפילו 100 מעלות, אחרי 3 שעות אני טועמת אחת שתיים (אני משקרת) ורואה אם צריך עוד קצת.
3. נשיקות, עד כמה שידוע לי ולא ניסיתי להכניס למקרר, לא יחזיקו מעמד בגלל הלחות, אבל אולי יש אנשים אחרים שיודעים יותר טוב ממני בענין זה.
4. ברגע שמוסיפים קרם ופירות הפבלובה מקבלת לחות, אולי אפילו תאבד את צורתה הנאה, מציעה לך להכין את הכל מראש ולשים את הפבלובה במקום יבש בארון, ובזמן השימוש רק אז להוסיף את הקרם והפירות.

עינבדנה

New member
שאלה נוספת

ניתן להכין עוגת שוקולד פשוטה עם גנאש שוקולד ולהשאירה בחוץ?
במידה וכן, אפשר להשים עליו נשיקות או שהקרם עדיין יפריש לו לחות?

אני מציעה שתכתבי מה המגבלות ומה

את צריכה כדי לכוון אותך יותר טוב.
עוגת שוקולד פשוטה עם גנאש בחוץ, תלוי כמה זמן בחוץ, שעה? שעתיים? חצי יום? בקיץ שלנו, לא מומלץ.
בכל אופן גנאש זה שמנת.
הכי טוב, להכין את עוגת השוקולד, לצפות בקרם גנאש, להכניס למקרר, לפני הגשה, או כשעה לפני הגשה (נניח ואת צריכה לשנע את העוגה) לשים מעל את הנשיקות.
אבל אני מציעה שתכתבי מה את צריכה.

עינבדנה

New member
ועוד אחת

עשיתי לפני כשעתיים מרנג שמורכב מ4 חלבונים, כוס סוכר, כף קוררנפלור ומעט מיץ לימון. המרנג נעשה אך ורק במיקסר כי קראתי באינטרנט שאפשר. הוא היה מעל שעה בטמפרטורה 120 מעלות ואז העלתי אותו ל150 מעלות כפי שקראתי באינטרנט. המרנג היה בטמפרטורה של 150 מעלות כחצי שעה. בשני המקרים הוא לא התקקשה אלא נעשה קצת צמיגי. שלחצתי עליו היה שקע שחזר לעצמו. מה הטעות?

ivory

New member
למרות שבהרבה מתכונים

כתוב ששלוש שעות מספיקות (על חצי שעה בכלל אין מה לדבר),
מנסיון צריך הרבה יותר מזה.
בד"כ אני משאירה את המרנג כל הלילה בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות.

bali

New member
מנהל
עונה במרוכז...

1. אפשר להכין מרנג לפבלובה בשתי השיטות, זה לא קריטי בעיניי.
2. מרנג לפבלובה אופים בחום של 100 מעלות. תלוי בגודל המרנגים, משהו בין שעה וחצי לשלוש שעות. חשוב לא לעלות מעל 100 מעלות כי אז המרנג מקבל צבע של שיזוף, וגם, הוא לא מתייבש אלא נאפה, וזה מה שגורם לו להיות צמיגי במקום קשיח.
3. נשיקות מרנג שיהיו על גנאש במקרר יקבלו לחות ויהפכו לצמיגיות. אפשר לאפות את הנשיקות מראש, לקרר אותן לחלוטין ולהעביר לקופסה אטומה או בארון מוצל או במקפיא, אבל לא במקרר, שבו יש לחות רבה.
4. פבלובה לא תחזיק יותר משעה עם מילוי רטוב של קרם ופירות. מרכיבים אותה כמה שיותר קרוב להגשה. אפשר להכין את כל המרכיבים בנפרד, לשמור אותם בכלים אטומים ולהרכיב לפני ההגשה.
5. לגבי עוגה עם גנאש, שומרים אותה במקרר. הגנאש מכיל שמנת, ובחום של הקיץ הישראלי לא הייתי שומרת אותה מחוץ למקרר ליותר משעה.

למעלה