מספר שאלות על The Last Continent

Darakan

New member
מספר שאלות על The Last Continent

Well, סיימתי אותו עכשיו, וב-20 עמודים האחרונים קצת איבדתי את פראצ'ט ואת הפואנטה. כמה (יותר נכון, הרבה שאלות - מכיל ספוילרים). 1. מה Ponder עשה בסוף אצל The God of Evolution לפני שהוא חזר לספינה, ואיך זה מתקשר ל-XXXX? 2. מי זה הצייר, למה הוא תקע את המכשפים בסלע, ולמה הוא גרם לחוסר בגשם? 3. איך הגיעו הקוסמים האחרים ל-XXXX, ולמה לארכקנסלור גם קוראים רינסווינד? תודה מראש :)

Fingertip

New member
תשובות |ספויילר|

1. הוא רצה להשאר להיות המתלמד שלו, עד שה-GoE הראה לו את כליל תפארת הבריאה שלו, היצור שיכול לשרוד את כל מה שהטבע ינחית עליו (למעט אולי כפכף) -- המקק. זה לא קשור ל-XXXX. 2. הצייר הוא Creator. ע"ע ב-Eric. הוא תקע את המכשפים בסלע בשביל להחזיר אותם לעתיד. הוא שכח שהיויו שלו נמצא אצלהם, ולכן הוא נתקע בתוך הסלע. היויו הוא המכשיר שגורם לגשם... 3. כמו כל שאר הדברים -- נסחפו בזרם. בקשר לנשיא האוניברסיטה -- צרוף מקרים משעשע? מקווה שעזרתי, אהד.

פנחסון

New member
חולק מעט על דבריך...

1. מסכים. 2. זה לא היוצר אלא יוצר אחר שהגיע אח"כ להשלים קצת, האישיות שלהם שונה לחלוטין. אני לא חושב שהוא תקע אותם, אני חושב שבמוצלחותם הרבה הם הצליחו לתקוע את עצמם בעצם כך שהם היו במקום ספוג הקסם ההוא. 3. מן הסתם כמו שבכל מקום יש קוסמים, כמו שיש שם אנשים רגילים. הרי הדיסק הוא מקום קסום, אין לאנק מורפורק איזה מונופול... אכן, צרוף מקרים משעשע ומוזר.

Athaclena

New member
הבהרה נוספת ל-1 ../images/Emo58.gif

פונדר מתלהב נורא ורוצה לעזור לו, והאל מתחיל לדבר על כליל התפארת, נזר הבריאה, הדבר האמיתי... ופונדר בטוח שהוא מתכוון לבני אדם. ואז כשהוא מגלה שהאל התכוון בכלל לג'וקים הוא בורח בשם בבהלה.

ויימס

New member
הרינסווינד הזה לא איזה קרוב רחוק

של הרינסווינד שלנו? כמו אדון סוכר פירות?

Rincewind

New member
אולי לי יש הסבר

יש הערת שוליים איפשהו בספר, שהיתה פעם הציטוט בחתימה שלי- שבה רינסווינד חושב שאיפשהו בעולם קיים רינסווינד אחר, שנמצא בצד השני של הסקאלה, שכל חייו הם רק חוויות טובות מתמשכות. עוד מצויין שהוא מאוד רוצה לפגוש את הרינסווינד הזה יום אחד, רצוי עם פטיש כבד ביד. לדעתי מדובר בהפניה לזה...

למעלה