מספר שאלות קטנות...

מספר שאלות קטנות...

כפתיח אציג את עצמי, שמי אליאור בן 23 שוקל 160 וקצת בערך (הרבה זמן לא נשקלתי) וגובה 187 ס"מ. BMI פלוס מינוס 47 ללא מחלות רקע ידועות למעט ל"ד טיפלה גבוה. לפני כחצי שנה נכנסתי לפורום הזה לאחר היתחבטות עם עצמי האם לבצע ניתוח קיצור קיבה (לא משנה איזה כרגע), קראתי והגעתי למסקנה שאני לא שלם עם ההחלטה כרגע.
כיום הגעתי להחלטה ממספר גורמים שהשפיעו עלי:1. אני מתקשה בדברים יומיומיים ונורמטיביים, לעלות קומה אחת במדרגות גורמים לי להיתנשף למוות, לעלות לאוטובוס גורם לי לעבור במעבר בין הכיסאות על הצד ועל ישר. ועוד דברים כאלה ואחרים. אני אפילו לא מדבר על החוסר בגיוון בבגדים שממרר לי את החיים.
2. ידידה מתקופת הצבא אשר עשתה שרוול ולאחר שנה מהניתוח השילה חצי מעצמה, הבחורה היתה שמנה (פחות ממני, נכון...) והיום אני רואה חצי בחורה! זה הדהים אותי, זה פשוט גרם לי להרגיש שאני צריך לשנות את עצמי...
ברור לי שאני כרגע בדרך לחיים קשים אם לא אשנה את עצמי וזה תהליך, קשה וארוך... והגיע הזמן להתחיל אותו!
אז לאחר כל ההצגה של "מי זה אליאור?" יש לי מספר שאלות קטנות:1 האם יש לי כחולה זכות לבחור את המוסד שבו יבוצע השרוול לדוגמא אסותא באופן פרטי או לחילופין איכילוב באופן ציבורי (לא פרטי).
2. האם יש לי זכות לבחור כחולה את הרופא המנתח שיבצע לי את השרוול?
3. האם לפי ניסיונכם העשיר, יש סיבה שבאיזה שהוא שלב לא אקבל אישור לבצע את הניתוח מאיזה שהוא גורם (על-פי הנתונים הנ"ל?).
4. כבד שומני-האם הוא מבטל ניתוח לאלתר או שיש פיתרון להיתמודדות איתו לפני שירוול...?
אודה לתשובות בדוקות,
וסליחה על החפירה!
אליאור.

אופירA

New member
מנהל
כל התשובות

ולפני כן - שאלות:
האם בחייך הקצרים פנית לטיפול במשקל העודף באופן מסורתי (קבוצות תמיכה או דיאטנית פרטנית)?
כעיקרון, אין לעשות ניתוח ללא שיש ניסיון מספיק בדיאטות שלא הצליחו. למנותח חייבת להיות מודעות תזונה וניסיון קבוע להפחית במשקלו, משום שאחרי כשנתיים יכולת האכילה גדלה, ובלי לשמור היטב על המשקל בצורה קפדנית, המנותח יחזור ויעלה במשקל למרות שעשה ניתוח.

בהתאם לביטוח הרפואי שלך, יש לך אפשרויות בחירה שונות. סל הבריאות מקנה לך זכות להתנתח בבית חולים ציבורי, לפי היצע בחירה שמאפשרת לך הקופה שלך.
ביטוח משלים כלשהו יקנה לך בכל קופה את הזכות להתנתח בבי"ח פרטי (במגבלות הבחירה שמציבה הקופה), וכמובן לבחור את המנתח.

כבד שומני הוא נתון שיש לכל השמנים הגדולים, כך שהוא אינו מונע ניתוח. דיאטה דלת פחמימות של שבועיים לפני תאריך הניתוח אמורה להתמודד איתו.

אם אינך במצב פסיכוטי או כל מצב אחר שאינו מאפשר לך קשר תקין עם המציאות - אין סיבה שבעולם שתימנע ממך הזכות לניתוח בריאטרי להפחתה במשקל. אתה זכאי גם לבחור את סוג הניתוח שאתה מעוניין בו - שרוול, טבעת, מעקף קיבה (3 ניתוחים שונים לאותה תכלית).

עזרת לי מאוד אופירה

אכן ניסיתי דיאטות רבות מספור, קבוצות תמיכה לא ניסיתי מסיבה אחת פשוטה שאני איני מאמין גדול בקבוצות התמיכה, יש שיגידו "אחרי הניתוח קבוצות תמיכה זה דבר עצום וחזק" ואני מסכים איתם, אבל לי מספיק התמיכה מסביב מחברים ומהמשפחה...
בנוגע לביטוח הרפואי שלי:אני בכללית פלטינום עם ביטוח של חברת דיקלה... מה את אומרת על זה? יעשה את העניין זול?

אופירA

New member
מנהל
גם פלטינום וגם ביטוח פרטי? בן אדם מסודר אתה

הסתדרת. יצא לך הכי זול שאפשר.
איך עשו לך ביטוח פרטי עם השמנת יתר גדולה? אין החרגה מניתוח קיצור קיבה בביטוח הפרטי?

קוביd1

New member
ביטוח פרטי

יש מקומות עבודה גדולים שעושים ביטוחים פרטיים לכל העובדים בעסקה כוללת ,ואז לא מתייחסים לכל עובד בנפרד
ככה זה אצלנו ,

קובי

למעלה