מספר שאלות קטנות

שאננה

New member
מספר שאלות קטנות

1.אני מאוד אוהבת את תפוז ובכלל פורומים .בעבר היו המון פורומים כולל בתפוז שפשוט נסגרו.למה הפורמט הזה לא עובד יותר ? הפייסבוק לדעתי לא מחליף כלל את הפורומים.בתפוז בזכות החיפוש ניתן למצוא המון דברים ולפעמים לא להעלות פוסט.
אך עדיין זה כל כך חבל.אני רואה שהתעבורה של כל הפורומים לא כמו בעבר
אשמח לדעתכם.
2.באותו עניין הייה פעם פורום מחזרות זמר אחרת הייתי שואלת את השאלה הבאה שם
הסרטון שצרפתי בקטע 2:09 שהם עוברים כל הקהל ואז מצביעים
האם הם לדעתכם מודים לקהל ? ואז לתזמורת ? לעובדי במה ?
קטע נוסף פה מראים שמודים מנצח ואז מצביעים לאחור למי הם מנסים להודות ?
3.בקטע 2:36 מה אתם מבינים בשפת הגוף הילד מנסה להגיד אם בכלל יש משהו מאחורי זה.גם
מודה לתשובות גם אם זה נראה דבילי 2+3 אני מנסה להבין שפת גוף אם זה נקרא בכלל אך לא מצליחה להבין
תודה לכולם

trilliane

Well-known member
מנהל
1. הפורום עוסק במתן מידע, כלומר בעובדות ולא בדעות

אין ספק שכיום אנשים מרבים להשתמש יותר בְּפייסבוק (בלי ה"א, זה שם פרטי) וברשתות חברתיות אחרות (עם יישומים ייעודיים לסלולרי). ככה זה בטכנולוגיה, חדש מחליף ישן. הפורומים עצמם החליפו פורמט דומה בשם קבוצות דיון. לפני 20 שנה היו חדרי צ'ט IRC ובמידה מסוימת הוחלפו בתוכנות למסרים מידיים כמו ICQ או מסנג'ר וגם הן כבר לא רלוונטיות (אם כי לפחות חלק מהנ"ל עדיין קייימים, אך כבר מזמן ירדו מגדולתם).

יש עדיין שלל פורומים פעילים ב"פרדס"; אם את מחפשת פורומים להחלפת דעות ושיחות חופשיות (כדי לפתוח דיון בנושא "הפורומים לאן?" או בכלל
) נסי פורומים חברתיים כמו "ציפורי לילה" או "שיחת היום".

אם יש לך רעיונות / הצעות / שאלות לגבי תפוז, את יכולה להעלות אותן בפורום משוב (קישור מופיע קבוע בעמוד הפורומים הראשי, לחיצה על "פורומים" בראש כל עמוד בתפוז תוביל אותך אליו). אם את רוצה לנהל פורום, יש בעמוד הראשי גם אפשרות לפנות להנהלת תפוז בנושא.

2. א. הם מודים לקהל, זה מאוד מקובל (תודה שבאתם, תודה על מחיאות הכפיים והאהבה שאתם נותנים לנו וכו').

ב. אני מעריכה שלנגני התזמורת; בד"כ כיום אין מקום באולמות (למעט באופרה) לתזמורות לשבת לצד הבמה או תחתיה, והן נמצאות מאחורי הקלעים. התקשורת בין המנצח לשחקנים על הבמה נעשית בווידאו (בד"כ אפשר לראות צגי טלוויזיה מופנים לבמה בצדי האולם, ובהם רואים את המנצח).

3. הוא סתם עושה מחווה חמודה של תודה ושלום. מעבר להשתחוויה רגילה שחקנים הרבה פעמים עושים כל מיני תנועות ומחוות תודה, שלום וכו' בהתאם לאופי הדמות, להצגה ולסגנון האישי שלהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו כבר דעה, לא עובדה... עד כמה כל רכיב השפיע קשה באמת לדעת

שאננה

New member
נצל"ש

נזכרתי בעוד 2 שאלות
1.האם בתחילת הסרטון שהכולל זז ,האם לדעתכם עובדי במה מזזים או הכול ממוחשב ? או כנראה גם וגם ? אם תסתכלו בקטע מאוליבר (0.25) לא נראה שמשהו מזיז את זה ,וזה נראה שזז לבד .
2.האם חלוקת הפרחים תמיד זה בפרימיירה וגם בהצגה האחרונה ?
תודה וסליחה על החפירה

trilliane

Well-known member
מנהל
1. נראה לי שאת מערבבת בין ממוכן לממוחשב

עובדי הבמה לא בהכרח מזיזים את כל התפאורה ידנית אלא יש מנוף / מנגנון חשמלי כלשהו שמזיז את חלקה (ודאי את ה"צוגים" / מעליות / כלומר כל מה שיורד מלמעלה). יש גם במות מסתובבות ועוד, וזה לא הכול בדחיפה או במשיכת חבל. אבל זה לא אומר שזה ממוחשב, כלומר מתוכנת מראש. אי אפשר לתכנת מראש כי זו הופעה חיה. מישהו חייב לבצע את זה (גם אם "זה" = להרים ידית / ללחוץ על מתג) ברגע הנכון כי בהצגה חיה על הבמה זה נעשה בהתאם לשחקנים באותו רגע.

2. בדרך כלל כך מקובל... אבל לפעמים אנשים בקהל מביאים פרחים לשחקנים.

שאננה

New member
תודה

רק לגבי 2 זה לא מהקהל בטוח
לא אצרף קישורים ,בבכורה זה בטוח אבל כנראה שגם בסוף לא ברור מדוע
בכל מקרה תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בהצגה האחרונה מקובל, כפי שכתבתי לך. בין לבין זה מהקהל.

שאננה

New member
המוזר

שהקהל קונה בנוסף לכרטיס גם פרחים אין לי מושג איך הוא יודע כמה ולמי לחלק
ומרשים לו ,בסוף ההופעה ,לעלות לבמה ולחלק זאת .
הוא יודע גם מתי התזמון לעלות.
בד"כ ממה שראיתי זה כמות של כמה אנשים גם מחלקים
יש לה את הרגשה שעדיין מדובר במפיקים שמחלקים
אבל שוב אין לי מושג קלוש ,ואם את אומרת זאת מידיעה מי אני שאתווכח.
בכל מקרה תודה על התשובות שנתת ,החכמת אותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
רגע, בואי נעשה סדר

אני לא יודעת מה ראית; שאלת לגבי חלוקת פרחים בהצגת בכורה ובהצגת נעילה ועל כך עניתי שזה אכן מקובל (וזה נעשה מטעם ההפקה). חשבתי שאולי ראית פרחים מחולקים בהצגה שהיא לא ראשונה/אחרונה ואז אלה יכולים להיות פרחים מהקהל (משפחה / חברים / מעריצים) ואז זה כמובן לא יהיה מסודר וממוסד ובד"כ הם לא יעלו לבמה. לפעמים מחלקים (מטעם ההפקה בד"כ) פרחים לשחקן מסוים אם הוא חדש בתפקיד ראשי (כלומר החליף שחקן אחר וזו הצגת הבכורה שלו). מעבר לכך קשה לי להתייחס באוויר.

שאננה

New member
עכשיו ברור

הבנתי -עכשיו הכול ברור
פשוט המילים " בין לבין" -והקהל -בלבל
הבנתי שהקהל הוא זה שמחלק על הבמה בסוף (בהצגה הסופית)
תודה על ההבהרה

למעלה