מספר שאלות קצרות:

avigal23

New member
מספר שאלות קצרות:

1) כשאומרים אני אוהבת או אוהב אותך... יש כאלה שאומרים te amo ויש כאלה שאומרים טֶה קֶארוׁ(אני לא יודעת כיצד לכתוב את הקארו...) מה הנכון מביניהם? ומה יותר נפוץ-יותר משתמשים בו?מה בעצם משמש כל אחד? 2)כשאומרים הוא רבים אומרים él אבל יש גם כאלה שאומרים אז´ו.. גם כאן השאלה מה נכון מביניהם? מה משמש כל אחד? ומה נפוץ יותר? תודה רבה...זו שאלה שמטרידה אותי...

krn

New member
מקווה שאעזור

EL=הוא ELLOS=הם TE QUIERO=אני אוהבת אותך TE AMO=גם אני אוהבת אותך, אך אהבה יותר עזה, יותר מתאים לזוג.

avigal23

New member
תודה רבה..אבל עוד משהו קטן

כתבת שבהם = ELLOS אבל יש את ה-S שעושה את זה לרבים,לא? (אם אני לא טועה!). אבל בדרך כלל אומרים ELLO בלי ה-S...זה מה שמסבך לי את העניין...

rmoses1

New member
הערה

היי אביגל, ותודה לקרינה על התשובה, אני רק רוצה להבהיר: el - הוא ella - היא ello - זה (דומם או בעל חיים) ellos - הם (אנשים או דוממים) ellas - הן מקווה שהכל ברור.. ראובן

navas

New member
Ellos ../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

כמו שנאמר ELLOS=הם. מה שמבלבל אותך זה שלא מבטאים את ה- S וזאת בגלל שאין אחריה אות ניקוד (וואייל). זה קורה גם באמצע מילה, כשיש S ואין אחריה אות ניקוד, כיא פשוט לא נשמעת. למשל: LO MISMO ישמע כמו - לו מימו. אבל MENSAJE ישמע בדיוק כמו שכותבים - מנסאחה. מקווה שעזרתי לך.

למעלה