מספר שאלות (רנלי, סטאניס וכד')

The West Star

New member
מספר שאלות (רנלי, סטאניס וכד')

1. איך סטאניס הבין שג'ופרי נולד מגילוי עריות? 2. למה רנלי וסטאניס לא קודם מחסלים את הלאניסטרים, ואז יחסכו שתי בעיות: 1. רוב יוותר על המלוכה (כמו שקיילטין אמרה בסוף הספר הראשון של עימות המלכים) 2. לא יהיו את הלאניסטרים. ואז יריבו ביניהם? 3. מה היה הצל שהרג את רנלי? (אם זה יהרוס לי את הספרים אז עדיף שלא)

Vrock

New member
צ'ובות

1. אם אני זוכר נכון אז קודם כל זה בולט כי רואים שכל בני באראתיאון שנולדו לאב מבית באראתיאון הם בעלי שיער שחור ואילו הילדים של סרסיי לא. הוא חקר קצת את הנושא עם ימין המלך לשעבר רוברט ארין והם מצאו ברשימות של אילני יוחסין שזה נכון. 2. סטאניס לא מוכן לחתום על ברית עם רנלי כי זה כאילו שהוא מכיר במעמד של רנלי. רנלי הוא חמס שבא לגזול את הכתר וסטאניס לא יוריד מכבודו כדי לכרות איתו ברית. דווקא הבגידה הזאת הכי מכעיסה אותו. 3. יתגלה בקרוב מאוד.

mysterious V

New member
אבל לא ידוע מי היה זה שהרג את רנלי?

זה היה כנראה צל זה או אחר של מליסנדרה. מה זה משנה? אגב, רואים שאתה מתחיל להיות מושפע מששאוש"ק, מאיך שהתחלת לכתוב, תומר.

Catelyn

New member
הממ... עוד שאלות

1. למה טיווין ירש את צוק קאסטרלי, אם קבאן הוא האח הבכור? 2. מאיפה לידי טאנדה הזו בכלל ואיך היא קשורה ללאניסטרים, לכל הרוחות?

Vrock

New member
צ'ובות פחות ברורות

1? מה??? קבאן לא הבכור. או שלא הבנתי משו? קבאן הוא הצעיר אם אני זוכר נכון. 2 ליידי טאנדה בטח מאיזה בית זוטר שכל הזכרים שלו מתו והיא שווה רק בשביל האדמות שלה. ----------------- רציתי לנצל הודעה זו כדי לאחל לכולם גמר חתימה טובה וצום קל למי שצם.

Vrock

New member
זה לא 'גיוני

שאלי איזה מישו ממחה בתיאוריות.

winterfell

New member
הכוונה היא

שהוא הבכור מבין האחים הצעירים של טיווין (יש שלושה אם אי לא טועה)

הרגע בדקתי

כתוב eldest brother, ולמרות שזה קצת מבלבל הכוונה היא הבכור בין כל אחיו האחרים (שכולם צעירים ממנו).

Arya Stark

New member
גם לי זה קרה

כשחשבתי שסטאניס הוא אחיו הגדול של רוברט כי כל הזמן כתבו "סטאניס הוא האח הבכור" וכו' עד שקלטתי שהכוונה היא שסטאניס הוא הבכור מבין אחיו הצעירים של רוברט (ויש לו כל כך הרבה...)

Catelyn

New member
הממ... עוד שאלות

1. למה טיווין ירש את צוק קאסטרלי, אם קבאן הוא האח הבכור? 2. מאיפה לידי טאנדה הזו בכלל ואיך היא קשורה ללאניסטרים, לכל הרוחות?

Envinyatar

New member
לפי מה שנראה

טאנדה היא מבית זוטר שאדמותיו (הפוריות מאד, כמסתבר), שוכנות קרוב מאד למעלה-מלך, מה שגרם לה לבלות זמן רב בחצר. מטבע הדברים, מרגע שהלאניסטרים השתלטו על מעלה מלך, היא נעשתה תלויה בהן. מאידך גיסא, היא חשובה להם מאד בזמן המלחמה, משום שאדמותיה מספקות את האספקה לארמון (כאשר בעיר יש רעב). לפחות במקום אחד, נרמז שטאנדה די מפוחדת מ"נותני החסות" שלה, ובודקת אפשרות לצאת מהעיר עד יעבור זעם - מה שכמובן לא ניתן לה. מעבר לזה, לא זכורים לי פרטים נוספים.

תשובות

אבל כדאי שתכתוב איפה אתה בקריאה כדי שלא נהרוס לך יותר מידי. 1. מי שחשד ראשון היה ימין המלך, ג'ון ארין, והיה זקוק להוכחות. הוא פנה לסטאניס וזה ביקר איתו בבתי בושת וראה ממזרים אחרים של לרוברט והבין שצבע השיער של הזכר (רוברט) שולט יותר משל הנקבה (סרסי, או כל נקבה אחרת). 2. כי הם אחים. טענה מטופשת, עצובה אבל נכונה. 3.ילד צללים משותף של סטאניס ומלסנדרה. נתיב.

nedisrael

New member
טעות- ותשובות

1. בעימות המלכים סטאניס אומר מפורשות שהוא חשד ראשון בדרך הולדתם של ילדיה של סרסיי והוא העלה את החשדות בפני לורד ארין. סטאניס לא יכול היה להעלות את העניין לבדו מול רוברט וללא הוכחות, לכן הוא פנה לאדם שרוברט מאוד כיבד ואהב כאב. ביחד הם חיפשו הוכחות. כאשר רוברט ארין נרצח, סטאניס האמין שאלו היו הלאניסטרים שרצחו אותו, תיאר לעצמו שרוברט שלא אהב אותו במיוחד לא יאמין לו אם סטאניס היה אומר לו שכל ילדיו הם בעצם ילדיו של ג'יים. רוברט יכול היה לחשוב שסטאניס אומר זאת כדי לקרב את עצמו לכס המלכות ולהיות יורשו של רוברט. 2. אם סטאניס היה מכיר ברנלי ונלחם איתו בלאניסטרים, הוא היה עלול לאבד את היכולת לדרוש את הכתר מכיוון שרוב החיילים תמכו ברנלי. רוב הלורדים שתמכו בו שנאו את סטאניס. אם סטאניס ורנלי היו נלחמים יחדיו, הם היו מנצחים את הלאניסטרים וגם את הצפוניים ואני ארצות הנהר(אם אלה היו בוחרים להילחם, ואני מפקפק בכך). אך מה שהיה נגרם זה שרנלי לאחר מכן היה לוקח את הכתר בקלות מכיוון שרוב הכוחות היו עומדים לצידו. הסיכוי היחיד של סטאניס לקחת את הכתר, היה למצוא בין ברית ב*זמן* שכל הצבאות הגדולים יותר מקיזים זה את דמו של זה. הסיכוי הרב ביותר היה לקחת את אנשי ארצות הסופה מנלי בעזרת הריגתו. וזה מה שקרה. 3. נכון. הצל שהרג את רנלי כנראה היה ילד צללים משותף של מליסנדרה וסטאניס. עדיין לא ברור אם סטאניס ידע לפני מותו של רנלי איך הוא ימות וידע שמליסנדרה שוכבת איתו כדי ליצור כלי לרצח. לאחר מכן, בטוח שהוא כבר ידע.

למעלה