מספר שאלות של מתחילים

A Pig in a Cage

New member
מספר שאלות של מתחילים

התקנתי היום סוף סוף לינוקס (Mandrake 8.1, בהתאם להמלצתכם), וזה עובד מצוין על הפנטיום 2 233Mhz שלי! רק כמה שאלות: 1. ישנו אייקון אחד של תיקייה על הדסקטופ, שממוקם בדיוק מתחת ל home (אלה שתי התיקיות היחידות על הדסקטופ, נדמה לי), שהשם שלו רשום בסימני שאלה. מנסיוני העגום עם ווינדוס הדבר מצביע על בעיית פונטים עבריים, אבל לא מצאתי שום דרך לתקן את זה בהגדרות הפונטים, אם זו בכלל הבעיה, מה גם שהתקנתי את מערכת ההפעלה באנגלית, ולכן אין שום סיבה שיהיה כתוב משהו בעברית. אז, מה זאת התיקיה הזאת, ואיך אפשר לסדר את זה? 2. הסתכלתי קצת בתוכנות האופיס שבאות עם ההפצה ורציתי לדעת האם יש שם תוכנות שיכולות לשמור בפורמטים של מיקרוסופט (doc, xls, ppt...) או שישנן תוכניות חיצוניות כאלה, אם בכלל? 3. מה צריך לעשות ע"מ לאפשר תמיכה בעברית? האם היא מותקנת מראש? 4. איך אפשר לדעת איזה מודם מותאם ללינוקס? (אני יודע שזה צריך להיות מודם חומרה, אבל לא יודע איך בודקים את זה) במחשב המדובר אין מודם, אז כנראה שאצטרך לקנות אחד. יש המלצות על מודמים / חנויות? זה הכל, לבינתיים...
תודה רבה מראש, דור

Rul3R

New member
מספר תשובות של מתחיל

1 - אין לי מושג. 2 - ישנה תוכנה שנקראת StarOffice של סאן, שתומכת בפורמטים של האופיס של מייקרוסופט, IBM לקחו על עצמם פרוייקט לעשות שזה יתמוך בעברית או משהו ואין לי מושג מה הולך עם זה.. אבל אני חושב שעם מסמכים באנגלית לא יהיה לך בעיות איתה 3 - תנסה להסתכל באתר הזה, יש פה הרבה מדריכים בנושא. 4 - אתה יכול פשוט לבקש בחנות מודם חומרה, כדיי לבדוק את זה אני חושב שאפשר להסתכל על המודם ולראות אם אין לו ג´מפרים, אם אין לו אז לדעתי זה אומר שהוא מודם חומרה, חוץ מזה שאתה יכול ללכת לאתר הבא ורשומים שם מספר דגמים של מודמי חומרה, אני מכיר חנות טובה לציוד מחשבים במרכז, אם אתה גר ליד פתח תקווה אז תגיד לי ואני יביא לך פרטים על החנות. אבל לדעתי אמור להיות מודם חומרה בכל חנות מחשבים רצינית. מקווה שעזרתי.

ezaton

New member
נדייק

1. כנראה שזאת הבעיה. לא יודע למה, אבל משום מה יש לך תיקיה בעברית. 2. סטאראופיס ישן. חלקים נכבדים ממנו הועברו לקוד פתוח, וניתן לחפש אותם תחת השם OpenOffice. הם תומכים בפורמטים של מיקרוסופט, פלוס הפורמט היחודי שלהם (כמובן). עובדים יפה מאוד, כבדים ביותר... 3. לא מתעסק. תפנה למדריכים שהוא ציין. 4. למודמי חומרה בד"כ _יש_ ג´מפרים, ולא ההיפך. הסיכויים שתמצא מודם חומרה זעירים, אלא אם תקנה מודם חיצוני, שזאת הוצאה מיותרת. כעיקרון מודמי תוכנה מסויימים נתמכים, ושווה לחסוך את הכסף (תוך הסכמה עם החנות שאתה חייב לבדוק את זה, ואם לא מתאים תחזור להחליף). מודמים מסוג Connecxant, HSP, Lucent ו Motorola נתמכים (כאשר במוטורולה הדרייבר בא ממוטורולה עצמם). בהצלחה. Ez

למעלה