SignedIncognito
New member
מספר שאלות של מתחיל בנוגע לטחינה והכנת אספרסו
שלום לחברי הפורום(לפני שפתחתי את השרשור הרצתי חיפוש וקראתי לא מעט חומר אבל עדיין יש כמה פערים).
הגעתי בלי שום נסיון קודם אל עולם המכונות הידניות.
רכשתי בעזרתו של הפורום קיט שכולל את ה-Ascaso basic ומטחנה של אותו היצרן מסוג Mini
יצא לי כבר להכין כמה כוסות אספרסו(שטעים לי) אבל אני כן רוצה ללמוד איך לעבוד נכון ויש כמה פרטים טכניים שמובנים מעליו למי שמתעסק בתחום אבל פחות מובנים למתחיל.
1.לאחר שהוצאתי את הפולי קפה מחבילת ה-250 דרם שלהם שמתי אותן במטחנה, אני מבין שככל שהם נחשפים פחות לאוויר ואור ככה טוב יותר אבל השאלה היא כמה זמן הם יכולים לשכב במיכל של מטחנת ה-Mini בלי להיהרס?
2.רמת הטחינה, ב-Mini אומנם אין דרגות מסודרות אבל כן אפשר לשחק עם הרמה. הבנתי שצריך להגיע לטחינה מאוד דקה שמזכירה אבקה(לאספרסו). אבל השאלה היא איך יודעים שטחינה מספיק דקה או לא דקה מספיק, איך זה בא לידי ביטוי מבחינת המראה של הקפה או הטעם?
3.דחיסה, עד כמה חשוב לנסות להגיע למצב שפני שטח הקפה הדחוס בתוך הראש יהיו ישרים ולא בזווית?
4.בהפעלה הראשונה של המכונה ניקיתי אותה לפי ההוראות עם לא מעט קיטור(הן את ידית הקיטור והן את הראש) ככה שכאשר הייתי צריך להכין לעצמי אספרסו המכונה הייתה חמה. היום לאחר שניסיתי להכין לעצמי עוד כוס הפעלתי את המכונה, נורת הטמפרטורה נכבתה מה שסימן לי שאפשר להתחיל, הפעם האספרסו יצא הרבה פחות חם. האם יש צורך לעשות משהו עם המכונה מעבר להמתנה של כיבוי נורת הטמפרטורה?
5.כמה זמן מרגע הלחציה על הפעלה צריך לחכות לקבלת כוס אסרסו?
6.איך יודעים בכמה קפה טחון יש למלא את הראש?
7.ציוד נלווה, בדגש על טמפר, קיבלתי אחד שעשוי מפלסטיק ומרגיש מאוד זול, יש המלצות?
תודה מראש למגיבים
שלום לחברי הפורום(לפני שפתחתי את השרשור הרצתי חיפוש וקראתי לא מעט חומר אבל עדיין יש כמה פערים).
הגעתי בלי שום נסיון קודם אל עולם המכונות הידניות.
רכשתי בעזרתו של הפורום קיט שכולל את ה-Ascaso basic ומטחנה של אותו היצרן מסוג Mini
יצא לי כבר להכין כמה כוסות אספרסו(שטעים לי) אבל אני כן רוצה ללמוד איך לעבוד נכון ויש כמה פרטים טכניים שמובנים מעליו למי שמתעסק בתחום אבל פחות מובנים למתחיל.
1.לאחר שהוצאתי את הפולי קפה מחבילת ה-250 דרם שלהם שמתי אותן במטחנה, אני מבין שככל שהם נחשפים פחות לאוויר ואור ככה טוב יותר אבל השאלה היא כמה זמן הם יכולים לשכב במיכל של מטחנת ה-Mini בלי להיהרס?
2.רמת הטחינה, ב-Mini אומנם אין דרגות מסודרות אבל כן אפשר לשחק עם הרמה. הבנתי שצריך להגיע לטחינה מאוד דקה שמזכירה אבקה(לאספרסו). אבל השאלה היא איך יודעים שטחינה מספיק דקה או לא דקה מספיק, איך זה בא לידי ביטוי מבחינת המראה של הקפה או הטעם?
3.דחיסה, עד כמה חשוב לנסות להגיע למצב שפני שטח הקפה הדחוס בתוך הראש יהיו ישרים ולא בזווית?
4.בהפעלה הראשונה של המכונה ניקיתי אותה לפי ההוראות עם לא מעט קיטור(הן את ידית הקיטור והן את הראש) ככה שכאשר הייתי צריך להכין לעצמי אספרסו המכונה הייתה חמה. היום לאחר שניסיתי להכין לעצמי עוד כוס הפעלתי את המכונה, נורת הטמפרטורה נכבתה מה שסימן לי שאפשר להתחיל, הפעם האספרסו יצא הרבה פחות חם. האם יש צורך לעשות משהו עם המכונה מעבר להמתנה של כיבוי נורת הטמפרטורה?
5.כמה זמן מרגע הלחציה על הפעלה צריך לחכות לקבלת כוס אסרסו?
6.איך יודעים בכמה קפה טחון יש למלא את הראש?
7.ציוד נלווה, בדגש על טמפר, קיבלתי אחד שעשוי מפלסטיק ומרגיש מאוד זול, יש המלצות?
תודה מראש למגיבים