מספר שאלות של מתחיל בנוגע לטחינה והכנת אספרסו

SignedIncognito

New member
מספר שאלות של מתחיל בנוגע לטחינה והכנת אספרסו

שלום לחברי הפורום(לפני שפתחתי את השרשור הרצתי חיפוש וקראתי לא מעט חומר אבל עדיין יש כמה פערים).

הגעתי בלי שום נסיון קודם אל עולם המכונות הידניות.
רכשתי בעזרתו של הפורום קיט שכולל את ה-Ascaso basic ומטחנה של אותו היצרן מסוג Mini

יצא לי כבר להכין כמה כוסות אספרסו(שטעים לי) אבל אני כן רוצה ללמוד איך לעבוד נכון ויש כמה פרטים טכניים שמובנים מעליו למי שמתעסק בתחום אבל פחות מובנים למתחיל.

1.לאחר שהוצאתי את הפולי קפה מחבילת ה-250 דרם שלהם שמתי אותן במטחנה, אני מבין שככל שהם נחשפים פחות לאוויר ואור ככה טוב יותר אבל השאלה היא כמה זמן הם יכולים לשכב במיכל של מטחנת ה-Mini בלי להיהרס?

2.רמת הטחינה, ב-Mini אומנם אין דרגות מסודרות אבל כן אפשר לשחק עם הרמה. הבנתי שצריך להגיע לטחינה מאוד דקה שמזכירה אבקה(לאספרסו). אבל השאלה היא איך יודעים שטחינה מספיק דקה או לא דקה מספיק, איך זה בא לידי ביטוי מבחינת המראה של הקפה או הטעם?

3.דחיסה, עד כמה חשוב לנסות להגיע למצב שפני שטח הקפה הדחוס בתוך הראש יהיו ישרים ולא בזווית?

4.בהפעלה הראשונה של המכונה ניקיתי אותה לפי ההוראות עם לא מעט קיטור(הן את ידית הקיטור והן את הראש) ככה שכאשר הייתי צריך להכין לעצמי אספרסו המכונה הייתה חמה. היום לאחר שניסיתי להכין לעצמי עוד כוס הפעלתי את המכונה, נורת הטמפרטורה נכבתה מה שסימן לי שאפשר להתחיל, הפעם האספרסו יצא הרבה פחות חם. האם יש צורך לעשות משהו עם המכונה מעבר להמתנה של כיבוי נורת הטמפרטורה?

5.כמה זמן מרגע הלחציה על הפעלה צריך לחכות לקבלת כוס אסרסו?

6.איך יודעים בכמה קפה טחון יש למלא את הראש?

7.ציוד נלווה, בדגש על טמפר, קיבלתי אחד שעשוי מפלסטיק ומרגיש מאוד זול, יש המלצות?

תודה מראש למגיבים
 
מבטיח לך תשובה מקיפה ומעמיקה יותר מאוחר היום.

פשוט אין לי זמן כרגע כמו כל השבוע האחרון שהיה מטורף....
שאלות יפות וחשובות...
 

eldza

New member
כמה תשובות

אם האספרסו טעים לך כנראה שאתה עובד נכון.

1. עדיף להשאיר את פולי הקפה במקום קריר ללא חשיפה לאויר. לכן, שים במטחנה רק את הכמות שבה תרצה להשתמש ואת השאר תשמור בקופסה סגורה במקום אחר.

2. רמת הטחינה צריכה להיות כזו שתהמכונה תוציא כ- 30 מ"ל קפה ב- 25 שניות, מודדים מתחילת העבודה של המכונה, כל זמן יציאת הקפה ועד שמתחיל לצאת קפה בהיר (בלונד), אז עוצרים. לאט מדי או זרימה איטית נותנת קפה שרוף. מהר מדי, קפה דלוח. המשחק הוא בין רמת הטחינה, כמות הקפה ורמת הדחיסה.

3. דחיסה חשובה לאחידות מעבר המים דרך הקפה, אתה רוצה שהדחיסה תהיה אחידה וישרה על מנת שהמים יעברות דרך הקפה בצורה אחידה שלא יווצרו תעלות של

4. תחמם את המכונה כ- 20 דקות לפני ההפעלה הראשונית, חמם גם את הכוסות. בהמשך חפש מאמרים על גלישת טמפרטורה

5.כאמור כ- 25 שניות מרגע הלחיצה תוך 3-4 שניות מתחיל לצאת קפה.

6. עם המכונה אני מניח שקיבלת שתי סלסלות קפה. הקטנה למנה אחת והגדולה לשתי מנות. מנת אספרסו מוגדרת כשבעה גרם קפה, במכונה בייתית שים קצת יותר. אגב, הזמנים מ25 שניות למנה של 30 מ"ל בסלסלה היחידה, או 25 שניות לשתי מנות מהסלסלה הכפולה.

7. כבר יש לך את האביזר הכי חשוב - מטחנה. טמפר מתכת כבד משפר מאד את הביצועים. ממליץ גם על Knock Box אליה ניתן לרוקן את שאריות הקפה.

כל אלה הם רק כללים מנחים והשאיפה שלך צריכה להיות קפה טעים ולא דיוק בנוסחה

בהצלחה
 

SignedIncognito

New member
תודה רבה על הפירוט!

מהנסיון הקצר שלי אני מבין שהדרך לדעת שעובדים נכון היא אם יש: 1.זרימה שלא איטית מדיי(על גבול הטפטוף) ולא מהירה מדיי.
2.הקפה שבסלסלה כולו רטוב בסוף הפעולה.
3.מפסיקים את פעולת המכונה כאשר הצבע של הקפה שיוצא מהמכונה הופף למאוד בהיר(מכאן גם שמו, בלונד).
 

eldza

New member
תשובות נוספות

1. זרימה המכונה זנב עכבר, קצת יותר מטפטוף - חפש סרטונים ביו טיוב
2. קפה רטוב אך לא בוצי - אבל אם הקפה טעים, תעזוב את זה
3. כן
 
למעלה