"מספר" שאלות

"מספר" שאלות ../images/Emo13.gif

לאחר סיבוב בשילב, במוצצים ובפורומים, וקבלת מסמכי אקסל מחברים, התגבשה רשימת קניות ראשונה לפני הלידה, הרוב מובן, אך ישנם מספר מוצרים שלא כ"כ ברור לנו מה כמה ולמה
נשמח לשמוע דעתכם ונסיונכם, גם לחלק מהנושאים כמובן
ברור שלא מדובר במדע מדוייק, והכל אפשר להשלים תוך כדי תנועה, אבל בינתיים, למרות הרשימה הארוכה, נשמח לקרוא תגובות, גם חלקיות
: 1. חיתולים : 10 חיתולי טטרה, 5 חיתולי פלנל - מה זה טטרה, מדוע גם פלנל ? 2. טיטולים - האם בנוסף לחיתולים ? האם הכוונה לפמפרס / האגיס ושות' ? 3. 8 חזיות טריקו תינוק - נוח יותר ? עדיף משהו אחר ? 4. 6 רגליות טריקו לתינוק - מה זה ?
5. חליפה ראשונית, 3 בגדי גוף ארוכים, 3 אוברולים ראשוניים - זה לא הכל אותו דבר ?
6. מגש טיפולים - למה משמש ? לשידת ההחתלה ? 7. מיקומון, טפלי, אל זז, דפני - מהן מילות הקוד הללו ?
8. בקבוקים - ארבע גדולים וארבע קטנים : האם מספיק ? יותר מידי ? איזו חברה ? MAM ? 9. מוצצים : שניים מספיק ? NIP ? 10. פיטמות לבקבוק - איזה גדלים ? כמה ? 11. מברשת לניקוי בקבוקים - דרוש ? לא פשוט שוטפים במים ?
12. מייבש בקבוקים, מחמם בקבוקים - יש צורך ?
13. מכשיר אדים - חמים ? קרים ? גם וגם ? איזה חברה מומלץ ? 14. סטרליזטור - איזה סוג וחברה מומלצים ? 15. מוניטור נשימה + אינטרקום - החלטנו כן לרכוש, בייביסנס ? אנג'ל קר ? אחר ? 16. סוגי מזרן - ראינו שזה עולם ומלואו, יש המלצה ו/או קישור למאמר הסבר טוב ? 17. אמבטיה, מעמד ותומך אנטומי - לא בסה"כ גיגית קטנה ?
18. כרית הנקה - משהו סטנדרטי ? יש משהו מומלץ ? 19. שעוונית למזרן המיטה ולמזרן שידת ההחתלה - דרוש או שהמזרנים אטומים ? 20. תודה רבה !!!

MrCheff

New member
אענה בקיצור

פה זה פורום להיות אבא. ההבדל הקטן בין הפורום הזה לפורומים אחרים הוא שהדיונים המתנהלים פה אינם בנושא שהעלית. אני ממליץ לך לפנות לפורום "הריון ולידה - תמיכה" שם לדעתי מתעסקים בנושא הזה כל יום וכל הזמן. בהצלחה ולידה קלה!

hag70

New member
ממש ממש ממש ממש לא מסכים../images/Emo13.gif

חלק' מלהיות אבא זה להתארגן לקראת התינוק וזה אומר גם לקנות את הדברים האלה. ולכן זה לגיטימי ביותר לעלות את השאלות האלה פה ולצפות לקבל גם תשובה. למה זה שונה מהלבטות על החלפת טיטולים או איך להרגיל את התינוק להיות איתך כשאמא לא נמצאת?

מנסה לענות

חיתולי פלנל עבים יותר - מיותר בקיץ שלנו, החיתולים משמשים להצללה של העגלה, לניגוס פליטות, לשין על בגד של מישהו כשהוא מחזיק את התינוק/ת. טיטולים - הם האגיס פמפרס ושות... אלא אם את מתכוונת לחתל ברב פעמיים ואז זה חיתולי טטרה. חזיות טריקו נוחות להלבשה אם יש להם תיקתקים בצד, אם זו רק גיזרת מעטפה - אפשר לוותר ולהסתפק בבגדי גוף רגילים. לא צריך אוברולים ארוכים בחום של יולי אוגוס אלא אם הלידה מתוכננת בדצמבר מגש טיפולים - שטויות בעיני - השתמשתי בסלסת קש מלבנית שקיבלתי בה שוקולדים ללידה. מיקומון - שומר שהתינוק ישאר על הצד ולא ישכב על הבטן/גב - ההמלצות היום הן שונות ממה שהיה לפני 10 שנים כשנולדה הבכורה, עם הזאטוט כבר לא השתמשתי במיקומון. דפני - ממד ששמים בתוך האמבטיה שתומך בתינוק ומאפשר יד אחת חופשית לרחצה. מוצצי - שניים מספיק, יכול להיות שהצינוק בכלל לא ירצה מוצץ. בקבוקים - 8 בקבוקים זה הרבה , אפשר להסתפק בשישה. לא יודעת איזה חברה, רוב החברות שלי היו עם אוונט או בי פרי. פיטמות לבקבוקים - הפיטמה הראשונית (כתוב על האריזה) מברשת לניקוי בקבוקים - יעיל לדעתי. מחמם בקבוקים - אם את יוצאת לטיולים ונסיעות זה שומר על חום המים. אני נתתי בטמפ' החדר את התמ"ל. מכשיר אדים - לא היה לי סטריליזטור - לא היה לי מוניטור ואינטרקום - לא היה לי סוגי מזרון - חובה להקפיד על תו תקן אמבטיה - כדאי רגליים אם את לא רוצה לשבור את הגב.... כרית הנקה - לא השתמשתי, גלגלתי מגבת יפה יפה וכרית רגילה גם עושה את העבודה. שעוונית - אם המזרון אטום - אין צורך. בשעה טובה.

elotan

Member
רוב הדברים אתה יכול לקחת מחברים

אין שום סיבה לקנות חדש.

חנול

New member
אתה יוצא מנק' הנחה שיש לחברים שלו ילדים

אם היית כותב לי כזו תשובה ,לגבי אלה כזו (והעליתי כמה רשימות כאלו בחיי לפני הלידה הראשונה) הייתי מתבאסת מאד, ומספרת לך שאין לי שום חבר או חברה שיכול לתת לי דברים.

elotan

Member
מה, הוא גר על הירח?

אני מאמין שכמעט לכל אחד בגיל שמתחילים להיות ילדים - יש חברים עם ילדים, או אח/אחות עם ילדים, אולי בן דוד עם ילדים. אפילו אני שנאלצתי לקנות כמעט הכל חדש - זה לא בגלל שלא היה לי ממי לקחת אלא בגלל שלא רצו לתת לי. כל הציוד שלי דרך אגב עבר מאז כבר 3 ידיים ועכשיו אצלי משומש שוב לקטנה.

חנול

New member
טוב שאתה מאמין

אני, כל האמונה לא היתה עוזרת לי. אף אחד, אבל אף אחד, בסביבתי לא היה עם ילדים, ולא יכולנו לקחת כלום מאף אחד. אתה יודע, זה גם קורה. אה, ועוד משהו-נגיד שהיו אנשים סביבנו, לא הייתי לוקחת כלום.

elotan

Member
בגלל זה אמרתי *כמעט* כל מי שיש לו.....

ואם היה לך ממי לקחת והיית מתייעצת פה גם לך הייתי אומר לקחת כל מה שאפשר מחברים. למה לא בעצם?

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gif

כל מי שהיו לו ילדים "נתקע" עם המון בגדים, צעצועים ושאר אביזרים. אנחנו לקחנו מכל הבא ליד, קנינו מעט מאוד; וכעת עדיין לוקחים אבל כבר מתחילים להוריש לאחרים..

חולקת עליך....!!!

א' - לא כל החברים (או בכלל) נותנים. אני לדוגמא ילדתי לפני 4 חודשים, יש לי חברים שיש להם ילדים ואף אחד לא הציע כלום (למעט חברה שילדה יחד איתי אבל ילדה בת והביאה לי דברים (בגדים) אבל הם מלפני 13-10 שנים והרי ברור שהרבה מהדברים לא התאימו... ב' - בשלב הבאת הילדים רוב החברים נצאים עדיין בתהליך של להביא עוד ילדים, כמוני לדוגמא, אני מאחסנת את הדברים לילד הבא, כשאדע שסגרתי את הבאסטה אחלק, כרגע השקעתי ממיטב כספי לתת לילד הכי טוב ולהקל על עצמי (כמו מחמם בקבוקים, סטרליזטור וכו'...) בכוונה כדי שזה יהיה מספיק איכותי וישאר תקין גם לילד הבא... ג' - בעיקר בתינוק ראשון רוצים הכל חדש ונקי כי גם מתלהבים בכל זאת וגם חושבים על הילדים שיבואו אחר כך. ד' - כאמא לילד פג אני אישית לא הייתי לוקחת דברים כמו מוצצים ובקבוקים משומשים וגם לא בגדים...(גם אם מישהו היה מציע) ה' - עצם העובדה שהבחור מתלבט אם לקנות זה אומר שאף אחד לא הציע דברים, ואני אישית הייתי מתביישת לבקש...

חנול

New member
עשית לי את העבודה-ענית במקומי וגם עלית על כל

הנקודות...

akavishon

New member
זה ברור, שבקבוקים ומוצצים לא מעבירים. רק לא

בין אחים.. פשוט זורקים. אבל את כל השאר אנחנו העברנו אחרי הלידה של הבת הגדולה בידיעה שבסוף השימוש זה יחזור אלינו, וזה אכן חזר (אנחנו שלושה זוגות של חברים והבגדים עושים רונדלים מאחד לשני). ברור שיש בגדים יקרים ומיוחדים שמשאירים ולא מעבירים, אבל את רב הבגדים העברנו הלאה. באותה מידה, שאנחנו גם מקבלים מהחברים. הבגדים להתחלה, בכל מקרה לא לובשים אותם יותר מדי והם לא מתלכלכים מכתמים כי התינוקות בעיקר יונקים / בקבוק ואין כתמים של אוכל וגם זה הגיל שהם גדלים מאוד מהר. היום אחי הביא לנו חליפות עדין עם הפתקים והמדבקות כי מעולם הם לא נלבשו.

elotan

Member
תודה רבה. ידעתי שרק אבא יבין

אצלינו כל הבגדים עשו רונדלים בין עוד שני זוגות וחזרו אלינו בחזרה לבת השניה. אמבטיה ודפני גם אין בעיה לתת ושיחזור אלייך. זה לא מתקלקל. ביביסנס / אינטרקום - לא מתקלקל. עריסה - גם עברה כמה ידיים. גם הסלקל. גם כרית ההנקה. מוצצים ומד חום לטוסיק ברור שלא העברנו. חיתולים מצד שני כן (תמיד נשארים ספרים). גם צעצועים העברנו וקיבלנו.

חנול

New member
אז רק האבא של הילדים שלי לא יבין...

מזל שהוא כ"כ מתקדם, שהוא פתח את הפורום הזה.. באמת חבר'ה..חליק.

elotan

Member
בגלל זה אמרתי *רק* אבא ולא *כל* אבא

למרות שגם זה לא נכון - אישתי חושבת בדיוק כמוני בגלל זה גם אמרתי (פעם, מזמן) שנוכחות נשית בפורום יכולה לגרום לבעיות ולריבים בכל אופן - אני את שלי למדתי, תודה.

למעלה