"מספר" שאלות

חנול

New member
אגב-

אם "פעם, מזמן" נחשב "לפני חודש", אז אתה פה באמת המון זמן. מה שבטוח, התחלת בצורה שדרשה תיקון, ומבחינתי אתה גם ממשיך ככה. לא נעים לי איתך. ואת זה אני אומרת, מבלי להתחשב ברגשותיך. כי מרוב שאתה מתחשב ברגשותי, הצלחת לעצבן נורא. ומה שיפה, זה שהצלחת לעצבן ,ככל הנראה את אחת האימהות הנאורות שתכיר (ומי שהקימה את הפורום). תודה וסליחה. מהיום, התבטא בצורה שהכי נוחה לך (מן הסתם, כזו שתפגע באחרים, כי כדי להתבטא בצורה לא פוגעת, אתה צריך לצנזר את עצמך).

elotan

Member
זה דווקא מעניין מאוד

כי כשאמא אחרת אומרת לך "רק אמא מבינה" זה נראה לך בסדר. כשאני אומר לעכבישון "רק אבא יבין" אני כבר פוגע ומעליב, ומעירים לי - באמת, חליק. לא מבין למה בפורום להיות אבא אסור לי מה שמותר לאימהות. אבל אולי זה רק אני, מה אני אגיד לך. אולי רק אני לא עושה תחרויות "הבעל של מי יותר מתקדם" ו"הבעל של מי מקים יותר פורומים באינטרנט". מצד שני - אולי זו דווקא את, כי עכבישון, שאליו הגבתי, נראה לי חי בשלום עם התגובה שלי, ואילו את, שצצת משום מקום, היית חייבת להידחף, להיעלב, להיעלב גם בשם בעלך (יסלח לי שאיני יודע מי הוא) ואז גם להטיף לי מוסר.

חנול

New member
כשאמא אחרת אמרה לי "רק אמא מבינה"

אני כתבתי , שגם בעלי חושב כמוה. לפחות תקרא כמו שצריך לפני שאתה מתנפל.

elotan

Member
וכשאני כתבתי רק אבא יבין

ישר כתבתי שגם אישתי חושבת כך. אז אולי את זאת שלא קוראת כמו שצריך?

Master Stav

New member
נוחכות נשית ברוכה פה ....

זה לא פורום להיות אבא ולא להיות אמא אין פה שנאת נשים ושאו אימהות יש בו הורות שווה ויתרה מכך שותפות מלאה ואין שותפות ללא ....בת זוג .... לא יודע ....באה לי רע מאד ההודעה שלך ...

elotan

Member
הבנתי כבר שאני לא מתאים לתמהיל הקיים

לא באתי לעשות תחרויות עם אף אחד. הפורום היה לפני ואיך אני אגיד בעדינות כדי שאף אחד לא ייעלב וייפגע - יישאר גם אחרי.

Master Stav

New member
לא יכול שלא להסכים איתך ....

רק לא ברור לי מה הקטע שלך .... מה הבעיה עם נוחכות נשים ? למה לכול הרוחות והשדים זה כול כך מפריע לך שאתה נעשה גס רוח ? אוף ....

elotan

Member
אתה רואה - אני לא כזה נורא, אפשר להסכים איתי

ולא ברור לי מה גס רוח ב"ידעתי שרק אבא יבין".

Master Stav

New member
הסכתמתי לנקודת ה...גם אחרי ....

ולגבי גס רוח .... וואלה שמגיעים לפורום שמנוהל בצורה מסויימת ומנסים להכתיב לו שינוי סידרה עולם זו גסות רוח כול עוד אני מנהל אותו אימהות אורחים ויצורים ממאדים שרוצים לדבר עלהנושא שלנו ....יתקבלו פ בברכה

../images/Emo41.gif נפשט לכם את הוויכוח ../images/Emo13.gif

זה ממש לא משנה אם רוכשים, לוקחים, משאילים או מייצרים בעצמנו, ראשית מגבשים רשימת צרכים. שוב תודה לכולם

arfori

New member
לא דלגת על הפורום הזה

פרסמת את שאלותייך בכל פורום אפשרי באינטרנט, אני מקווה שקיבלת מגוון רב של תשובות, כי בסופו של דבר אתה הוא המחליט.

זה בעיני מתאים יותר לפורום "הריון ולידה"

אבל אשמח לענות: 1. - טטרה הרבה , לקנות כמה חבילות, לפחות 20 חיתולים, זה משהו שמשתמשים בו המון....(לפליטות וכו'...) פלנל מספיק חבילה או שתיים - נועד לשים בעגלה במיטה באזור הראש בעיקר כשהילד פולט...(לפחות כך אני משתמשת בהם) 2. - כן הכוונה להאגיס/פמפרס. חבילה אחת מספיקה כדי לבחון, אני משתמשת בשניהם כדי לבדוק מה טוב יותר, כבר בן 4 חודשים ועדיין לא החלטתי, אחד נעים יותר והשני מחזיק טוב יותר ולא "נוזל" מהצדדים מה שלא צריך... 3-5. - לי הרבה יותר נוח היה להשתמש בבגדי גוף ועליהם אוברולים מאשר חזיות...בגלל החזיות לא היו נוחות לשימוש, ומהר מאוד עברתי לשכבה אחת במכנס ואחר כך גם בחולצה אז רוב היום עם בגד גוף ומכנס מעליו...אבל הכל תלוי מתי צפויה הלידה, אם חורף אז בדים בהתאם אם קיץ, קליל יותר... 6. - אם אני מבינה למה הכוונה זה מין מגש כזה שמאחסנים בו את מה שצריך להחתלה על השידה - מגבונים, חיתולים, קרם/משחה לטוסיק, מברשת וכו'....נוח כי הכל במקום אחד ולא מתפזר... 7. - רכשתי צף קל וממש לא אוהבת, הילד "צף" על המים ולא בתוך המים. חברה שלי לעומת זאת משתמשת בדפני מובנה ונוח לילדה פחות נוח מבחינת זה שרוצים לשחק במים והילדה כל הזמן בישיבה...וגם הילד גודל ולא ניתן להזיז.אני לא רכשתי את ה"כסא" כי יש לי בן ופחדתי על האיברים...
8. - יותר מדי. לקנות 2 קטנים ולראות איך מתבססת ההנקה, אם מניקה מלא אין צורך בהתחלה בכלל רק אם תשאב ותתן לך לעזור בהאלה...אם מראש מחליטים על תחליפי חלב מומלץ לפחות 6 בקבוקים שיהיו זמינים, עדיף קטנים למנות קטנות... אני משתמשת בבי פרי ואוונט, לא אהבתי ת המאמ... 9. - כן, עדיף עגולים מגומי.... 10. - מגיעות עם הבקבק אין צורך לרכוש בהתחלה... 11. - חובה! 12. - אנחנו רכשנו לנוחיות שלנו...מחמם בקבוקים רק למי ששואבת חלב , מייבש למי שלא מניקה אלא מאכילה מבקבוק... 13. - רק בחורף - אדים קרים. בקיץ יש מספיק לחות...לנו יש של הייסנס (בייבי סנס...) 14. - לא חובה, יש דרים אחרות. רכשנו השתמשנו אבל תקופה קצרה , היום בשימוש רק לדברים חדשים... 15. - אנחנו רכשנו את הנאני בדיוק היום בתוכנית של דץ דיברו והציגו אותו....(לא זול) הבנתי שהוא הכי טוב... 16. - בחנות יסבירו... 17. - אמבטיה ללא, הסברתי כבר קודם... 18. - מיותר, עדיף כרית רגילה... 19. - אין צורך לתינוק....לילד גדול יותר כן... 20. - בכיף...

avi182

New member
כמה תשובות ממה שאני זוכר

1. 5 טטרה מספיק מניחים על הכתף כשהילד בידיים או כאשר מניחים אותו על המיטה (עינין סטריליות אם כי היום אחרי 2 ילדים לא סגור על הצורך ) 2.בנוסף וצדקת בשמות 3.תן לאישה לשבור תראש . 4. כנ"ל 5.כנ"ל 6. אצלנו שישמש לשידה היו לו בצדדים הגבהות למניעת התהפכות כשהם קטנים (עלק להתהפך למצמץ היא לא היתה יכולה מבלי שההינו מוכנים
ה) 7. לא יודע על מה אתה מדבר 8. 6 מספיק אנחנו השתמשנו בבי פרי (ובאמת שלא היו בעיות אוזניים אבל לא יודע אם בזכות זה גם גזים לא היה יותר מדי ) 9.כמה שיותר הם תמיד נאבדים וזה ניהיה סרט אם לא מוצאים (כמובן שלאישה זו לא בעיה לה יש את הנטורל ) 10.רשום על האריזה לאיזה גיל 11.מומלץ פשוט נוח יותר 12.לא הישתמשנו בזה 13.לא היה צורך בכזה 14.היה כזה למיקרו 15.לאחר נסיון רע של אחותי הבנו שאין צורך 16.קנו מזרן עם תו תקן שמתאים למיטה 17.זה בסה"כ גיגית פלצנית שמוסיפם לה מתקן שהתינוק מונח בו בהתחלה 18.מה אתה שובר תראש אתה מניק ? 19.שעוונית זוגית בלבד למיטה שלכם המזרון עטוף נילון או פלסטיק ואטום לנוזלים (ככה היה לפני 4 שנים באחרון ) . בהצלחה בקניות

ממוקדות ../images/Emo13.gif

שלום שוב
המון (המון) תודה על כל התגובות הקודמות והמפורטות לשאלותי הרבות באשכול הקודם, קראנו את כולם, משכיל מאוד, עוזר מאוד, תודה רבה ! ברור שלא חייבים לרכוש הכל מראש, ותמיד אפשר להשלים לפי הצורך, אך נשמח לקבל הכוונה לגבי מספר נקודות (מצומצמות יותר הפעם
) : 1. הלידה משוערת לתחילת ספטמבר, מבחינת ביגוד, חשבנו פשוט לרכוש כמות מסויימת מכל סוג פריט, ולהשלים תוך כדי תנועה, 6 אוברולים, 6 בגדי גוף, 6 חזיות, 6 רגליות. האם זה מעט מידי ? הרבה מידי ? האם לספטמבר-אוקטובר יש פריטים שאין בהם צורך, ולהיפך ? 2. בנוסף לביגוד שנרכוש בארץ, בעבר פורסם באחד מפורומי ההריון/תינוקות, קישור לאתר גדול, מוכר ואמין בחו"ל, שניתן להרכיב בו חבילת בגדים גדולה, מסוגים שונים, כאשר מדובר בבגדים באיכות טובה מאוד, ובמחירים לא יקרים יחסית, ולבצע משלוח(ה) לארץ. האם מישהו יודע באיזה אתר מדובר ? 3. במידה ומתכוונים להניק, כל נושא הבקבוקים הגדולים, קטנים, מחמם בקבוקים, מייבש, סטרליזטור, פטמות וכו' - לא רלוונטי, או שכן יש לרכוש מספר דברים שיהיו בכל מקרה ? (מה ?) 4. האם מבחינת משאבות החלב יש סוגים ופרמטרים רבים ? מה חשוב לדעת ? מה מומלץ ? 5. לגבי מזרן תינוק (קשיח, או קשיח צד אחד ורך צד שני), לא מעט הומלץ על עמינח, האם מישהו שמע המזרן Airnettress, שהוא סוג של טרמפולינת רשת, להפחתת סיכון מוות בעריסה ? 6. מוניטור נשימה + אינטרקום : בייביסנט או אנג'לקר, האם יש יתרון/חסרון לאחד עם פני משנהו ? 7. נתקלנו לא פעם פעם במנשא נוח מאוד, והבנו שהוא מאוד מומלץ, לא מדובר במנשא בד, אלא במשהו מאסיבי יותר, מדובר במותג ידוע ולא כ"כ זול, מישהו מכיר ויכול לכוון ? תודה תודה תודה

אום נטע

New member
לא צריך שום דבר מזה לפני הלידה.

את המינימום הנדרש לטיפול בתינוק בהתחלה כבר יש לכם. כל מה שתצטרכו אחר כך, תקנו בהתאם לצרכים המשפחתיים שלכם. אני קניתי כל מה שאמרו לי ובקושי השתמשתי בעשירית מהדברים ואת השאר חילקתי. היה סתם בזבוז כסף.

למעלה