מספר שאלות

השואל23

New member
מספר שאלות

למגתי באוניברסיטה הפתוחה תואר בחינוך, וקורסים של הליבה של כימיה ופסיכולוגיה ( בתואר רשום B.A בחינוך) אין לי תעודת הוראה, אבל עובד בהוראה בחינוך המיוחד עקב מחסור במורים ועבודה עם ילדים אוטיסטים (קורס שעברתי בת"א ) שאלות: 1. האם ניתן לעבוד כמורה בקנדה, בלי תעודת הוראה. 2. אם אני מתחיל את תהליך ההגירה אני יול להירשם ללימודים אקדמאים בקנדה ולקבל הנחה של אזרח? 3. בארץ יש לי קליניקה ואני מטפל בילדים אוטיסטים, האם יש עבודה בקנדה בתחום (לא ABA אלא מילר) תודה

תשובות:

1. עבודה כמורה אינה אפשרית בלי תעודת הוראה קנדית 2. כניראה שכן, בהרבה מוסדות העובדה שאתה רשום ויש לך תיק הגירה תספיק כדי לשלם שכר לימוד של מקומי. 3.תצטרך לחפש לבד לגבי ההכרה הקנדית בשיטת הטיפול שבה הוסמכת. בצע תחקיר אינטרנט אני משוכנע שתמצא תשובות.

בוביקון

New member
תיקון למושבניק לגבי סעיף 1

עבודה כמורה בהחלט אפשרית בלי תעודת הוראה קנדית (או בכלל!) ולא רק זה, אפשר למצוא עבודה מהר מאוד.

ישנם בהחלט חריגים בבתי ספר פרטיים ובחינוך

היהודי שבהם מורים מנוסים ובעלי המלצות יכולים למצוא עבודה במקצועות שבמחסור גם ללא תעודת הוראה קנדית.

vhkv7

New member
כמה תשובות

גם למיטב ידיעתי, לא ניתן לעבוד ללא תעודת הוראה. נכון שעד לא מזמן, ניתן היה לעבוד בלי תעודה בחלק מביה"ס הפרטיים תוך התחייבות להשלימה בפרק זמן מסויים. אולם, כיום, גם הפירצה הזו נסגרה, וביה"ס האלה דורשים ת.הוראה (יתרה מכך- ההכרה בתעודת ההוראה היא ספציפית לכל פרובינציה, כך שגם אם למדת הוראה באונטריו, תידרש להשלמות באלברטה). לגבי עבודה באופן פרטי בשיטת מילר: פנה לעמותה הקנדית לאוטיזם, וברר איתם מהן הדרישות המקומיות לעיסוק בתחום. ושוב- ייתכנו הבדלים בדרישות ההכרה בעיסוק זה בין הפרובינציות השונות, כך שמציעה לך להיות ספציפי לגבי המקום (פרובינציה, עיר) אליו ברצונך להגיע. בהצלחה, גאלה

למעלה