מספר שאלות

gali80

New member
מספר שאלות

וואו איזה כיף שמצאתי את הפורום הזה, ממש הקלה.....
בתי בת 6 שבועות ויש לי מספר שאלות: 1- היא נולדה בשבוע 36 ויום במשקל 2600 ולא הוגדרה כפגית. שוחררנו אחרי 48 שעות במשקל 2540. היא מעלה במשקל בסדר גמור (800 גרם בחודש הראשון) אבל אני קצת חוששת - אולי ההתייחסות צריכה להיות כמו לפגית? 2- בשבועיים הראשונים ליה סבלה מעצירויות קשות ביותר- לא הצליחה לעשות קקי בלי נר גליצרין או מדחום בטוסיק.ניסינו כל מני דברים יחד עם רופא הילדים שלה עד שעברנו לסימילאק איזומיל- הצמחי (אני לא מניקה) והקקי הסתדר. היא עושה 3-4 פעמים ביממה, צואה רכה ומעט רירית, כמו צואת גריסים. האם אני יכולה לנסות להחזיר אותה לחלב פרה- סימילאק אדבנס? 3- מחר אנחנו הולכים לעשות את חיסון הרוטה, האם היסטוריית העצירויות מהווה איזושהי קונטר-אינדיקציה למתן החיסון? 4- בעלי ואני רצינו לחסן את ליה גם בחיסון הפרבנר אך הרופא ממש מתעקש שאין צורך. מדוע? והאם באמת לא כדאי? תודה מראש

../images/Emo13.gifברוכים הבאים

1. פג מוגדר כל תינוק שנולד מתחת לשבוע 37. כמובן שמידת ה"פגות" תלויה בשבוע ההריון ופגים בשבוע 36 הם פגים גדולים ובדרך כלל אין הבדל בינם לבין " תינוקות רגילים" 2. את יכולה לנסות להעביר אותה- אני אפילו ממליצה לתת כלכלה רגילה ולא על בסיס סויה. נסי לעשות את המעבר בהדרגה כל יום שתי ארוחות של סימלק רגיל ( ביום הראשון 2 בשני 4 וכן הלאה) 3. עצירות אינה מהווה הוריית נגד למתן חיסון ה ROTA

PREVNAR

חיסון נגד פנימוקוק הפנאומוקוק הוא חיידק הגורם לדלקת ריאות ודלקת קרום המוח. דלקת ריאות סטרפטוקוקלית היא זיהום רציני בתינוקות צעירים. שני סוגי חיסונים קיימים בארץ: פנאומווקס (pneumovax) - מיועד לילדים רק מעל גיל שנתיים ופרבנר (prevnar) - בכל גיל.החיסון אושר בשנת 2000. בארה"ב הוא ניתן במדינות שונות באופן רוטיני לכל התינוקות. בארץ- הוא ניתן ( מטעמים כלכליים) רק לילדים שעברו כריתת טחול, ילדים עם חסר חיסוני, ילדים שעברו שתל של האוזן הפנימית ומושתלי אברים וילדים עם סיכון מוגבר לחלות בדלקת קרום המוח. תינוקות אחרים יכולים לקבל את החיסון באופן פרטי. מרבית הרופאים נוטים כן!! להמליץ על החיסון לכלל התינוקות כדי להפחית את הסכון לחלות במחלה. קיים מידע רב קיים לגבי שיעור הצלחה גבוה של החיסון בהורדת שכיחות המחלות הנגרמות על ידי החיידק. תופעות הלואי של החיסון דומות ושוות בשכיחותן לתופעות לואי של חיסונים אחרים הניתנים בילדות.

gali80

New member
תודה ../images/Emo13.gif

האם ניתן להתחיל את ההעברה לחלב פרה מארוחה אחת ביום? כדי שיהיה ממש הדרגתי? היום עשינו רוטה ואמרו לי שזה רק 2 מנות! שזה חיסון ממש חדש(רוטהריקס?) ולא כמו הקודם שנתנו פעם ב3 מנות. האם נכון? והאם לצפות לתופעות לוואי כלשהן? היא פתאום התחילה להתבכיין אחרי האוכל ונלחצתי שזה מזה! רופא הילדים של ליה ממש מתנגד לפרבנר למרות שרצינו לעשות לה. קראתי מה שכתבת על החיסון. איזה סיבות יכולות להיות לרופא להתנגד לחיסון? הוא טוען כי אין "אינדיקציה" .....

תשובה

את יכולה להתחיל בארוחה אחת ליום אין בכל נזק רוטריקס הוא חיסון חדש הניתן בשתי מנות כפי שאמרו לך. תופעות הלואי לא שונות מתופעות הלואי של רוטטק- החיסון הישן. בהחלט ייתכן שתגלה חוסר נחת כתוצאה מהחיסון- זה עדיף עשרת מונים על אישפוז עקב התייבשות כתוצאה מהמחלה עצמה- את לא חושבת?

gali80

New member
את בהחלט צודקת

אבל מכיוון שאינני יודעת אילו תופעות לוואי היו לחיסון הישן, תוכלי לפרט לי אילו תופעות לוואי יכולות להיות?
תודה מראש

תופעות לואי

בגדול תופעות הלואי כללו חום שילשולים והקאות במידה פחותה מאשר במחלה עצמה. החיסון הישן כאשר ניתן מאוחר הביא לתופעה הנקראת התפשלות מעי וזו הסיבה בעטיה נאסר לתת אותו לאחר גיל 12 שבועות. לא דווח על תופעה זו בחיסון החדש.

gali80

New member
כמה זמן יכולות להמשך תופעות הלוואי?

גם חוסר תאבון יכול להיות?

תופעות לואי

כמובן שכאשר יש שילשולים והקאות יכול להיות גם חוסר תיאבון. התופעות נמשכות ימים ספורים

gali80

New member
האם זה משהו שאמור להדאיג?

הילדה לא אוכלת, הקיאה פעמיים, לא ממש אוכלת וצורחת בטירוף................

gali80

New member
האם יתכן שמדובר בהתפלשות המעי?????????????

לליה היו היום 2 יציאות רגילות (מעט מימי אבל ככה היא עושה את הקקי שלה תמיד) והקאה אחת. היא אוכלת מעט ועכשיו היא ממש לא יכלה לאכול למרות שהיתה ממש רעבה: תפסה את הבקבוק ובכתה תוך כדי בכאב ושוב ניסתה לאכול ושוב בכתה , כך אכלה 50CC ולא המשכנו כי היה התקף צרחות. אני מתלבטת אם ללכת למיון ונורא מפחדת כי יש שם מיליון ואחת מחלות ואם מה שיש לליה זה סתם "בלגן" בבטן/גזים או משהו אחר לא מסוכן אז יהיה מאוד חבל לתפוס שם משהו חמור יותר.......

gali80

New member
מה שקורה עכשיו

זה שהיא עדיין לא אוכלת כרגיל ובוכה כשהיא עושה קקי. אבל היום הרופא שלה "בדק" אותה ואמר שאין לה כלום והיא בסדר גמור.... אני לא מרגישה שהיא בסדר גמור.....

תשובה

שלום גלי. התפשלות מעי היא מצב קשה ותוך מספר שעות התינוק מאוד מאוד חולה אפטי. בדרך כלל מופיע עם סימנים של חסימת מעי והקאות בלתי פוסקות שאת אינן מתארת אותן. התינוק בוכה ואפטי לסירוגין ובבדיקה רקטלית ניתן לראות דם על הכפפה. כפי שאמרתי לך קודם החיסון יכול לעשות שינוי בהרגלי היציאה מעט הקאות והרגשה כללית רעה שאת מתארת. הרופא אמרו לבדוק ולא "לבדוק" את הילדה. ואם בדק ( לא "בדק") ואמר שהבטן תקינה- יש סיבה להניח שהוא יודע על מה הוא מדבר.

gali80

New member
עוד כמה שאלות ברשותך

1- ליה בת 7 שבועות מחר בע"ה. היא נולדה 2600 בשבוע 36+1 ועכשיו היא שוקלת 3850. היא אוכלת בין 6 ל7 ארוחות ביום ובכל ארוחה בין 90-135. ישנן ארוחות שפתאום אוכלת 70 ודוחפת את פטמת הבקבוק החוצה אך לרוב זה נע סביב ה100+ האם להתחיל להכין לה מנות של 180? 2- הרופא אמר שיש לליה בקע בפופיק אבל זה אמור לעבור עד גיל שנתיים עד 5 שנים? הוא נתן לי להרגיש וממש מרגישים חור!!!!!!!!!!!!!! זה נורא מפחיד.... בטיפת חלב אמרו לי "לא לתת לה לצעוק"..... אבל איך זה אפשרי? והאם הצעקות מחמירות את הבקע?

gali80

New member
ד"ר ברגר

רציתי לשאול אותך בנוסף לכל אלף השאלות שלי : 1- מהי העליה המצופה עד גיל שנה (ליה כעת בת 7 שבועות ויומיים). האם כל שבוע 150 גרם? 2- האם יש לעשות לה את כל החיסונים במועדם כמו לתינוק "רגיל" למרות שנולדה בשבוע 36+1? האם יש גם במקרה הזה גיל "מתוקן"? אף אחד לא דיבר איתי על כך בכלל ואין אליה שום התייחסות כאל פגית 3- בטיפת חלב בבדיקת התפתחות של גיל 6 שבועות אמרו לי "מהההההההההה. ? היא עוד לא מחייכת אליך????" ואני נורא בלחץץץץץ. אני מנסה להצחיק אותה והיא לא ממש מגיבה- מסתכלת עלי בעניין ופעם-פעמיים עשתה חצי חיוך.... 4- אם לא אתן לליה את מנת הרוטה השניה, המנה הראשונה תהיה אפקטיבית?

גלי- לפתוח פנייה חדשה!!!!!!

1. קצב עלייה במשקל עד גיל 4 חודשים 150 גרם לשבוע. 4-6 חודשים 100-120 גרם לשבוע 6-12 60-100 גרם לשבוע כעקרון תינוק אמור להכפיל את משקל הלידה עד גיל 5-6 חודשים 2. חיסונים כרגיל!!!!! לפי הגיל הכרונולוגי לא המתוקן 3. מותר לה בהחלט להתחיל לחייך שבוע שבועיים באיחור- היא בכל זאת נולדה חודש לפני הזמן- זה בסדר לתקן לה התפתחות בחודש ( עד גיל שנה) 4. המטרה של החיסון השני להבטיח שהוא יהיה יעיל. לא לחינם החליטו לחסן את התינוקות חיסון שני. למה לנסות ל"שנות את העולם"???

מעט באיחור כי רק עכשיו ראיתי את שאלתך

1. קודם כל ליה עולה מצויין במשקל- משמע היא אוכלת מספיק 2. 100 סמ"ק ב- 6 ארוחות זה בדיוק 150-160 סמ"ק/ק"ג ליממה שזו הכמות הנכונה- אם מסיימת הוסיפי עוד 20-30 לבקבוק ולא יותר 3. שבר בטבור שכיח מאוד בתינוקות שנולדו טרם המועד- במרבית המקרים הוא חולף מעצמו- לא לתת לה לבכות זו דרישה מטופשת ומיותרת ( סליחה על הביקורת)

למעלה