מספר שאלות

toao

New member
מספר שאלות

שלום, אני מתכנן לטוס להודו (בסה"כ אשהה במזרח כשנה) בעוד כשבועיים, ויש לי מספר שאלות: 1) מכיוון שהומלץ לי להצטייד בלא מעט תרופות, וגם ככה נפח התרמיל שלי מוגבל בנפח, אני מעדיף לארוז את התרופות בקופסאת פלסטיק קשיחה בצירוף כל עלוני הצרכן כמובן, אך ללא אריזות הקרטון שמשלשות את הנפח. האם זה מקובל? חבר אמר לי שזה נראה לו מחשיד ועלולים לעשות לי בעיות בכניסה למדינה (מחשש להברחה?). 2) איך מבדילים בין מלריה לקדחת דנגי? התסמינים נשמעים לי די דומים. 3) במשך כמה זמן נהוג ליטול רוקסו/ציפרודקס/אנטיביוטיקות אחרות בעת טיול? הבנתי שלא נהוג להשלים 10 ימי טיפול (כפי שרשום במרשם), מה גם שנדמה לי שהרופא אמר בנוגע לציפרודקס שבעת הצורך ניתן לקחת אותה במשך 3 ימים בלבד. בתודה מראש.

מספר תשובות

שלום רב ! 1) לא נראה לי שצריכה להיות בעיה מיוחדת, אך אינני יודע בוודאות 2) באמת שתי המחלות הללו יכולות להסתמן בהתחלה באופן די דומה עם חום גבוה, כאבי ראש ושרירים. שתיהן גם מועברות ע"י יתושים (אמנם מזנים שונים). לכן, כאשר יש חשש למלריה או לקדחת דנגי - מאוד מומלץ לפנות לרופא ולבצע בדיקות לבירור כולל בדיקות דם. אחרי שיש כבר אבחנה (לפחות משוערת) של מלריה - יש להתחיל טיפול תרופתי. 3 אם חלית במחלת שילשולים קשה ויש אינדיקציה לקחת האנטיביוטיקה מה שמומלץ - זה ציפרודקס) - יש לקחת את התרופה פעמיים ביום למשך 3 ימים. אין צורך להמשיך הלאה. למחלות אחרות יכולות להיות תקופות אחרות של לקיחת אנטיביוטיקה (למשך, לדלקת גרון עם סטרפטוקוק - ניתן לקחת מוקסיפן או רוקסו למשך 10 ימים). בהצלחה ! דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה