מספר שאלות

r12312

New member
מספר שאלות

שלום לכולם, אני חדש במשחק, משחק טקסס הולדם עם חברים, ויש כמה שאלות שרציתי להבהיר: 1. קופה צדדית: מה המצבים האפשריים כשנוצרת קופה צדדית? אם אחד החזקים שמשחקים גם על הקופה המרכזית וגם על הצדדית ניצח - אז מן הסתם הוא לוקח הכל, ואם לחלש יש את היד החזקה - איך מחלקים את הקופה הצדדית אם יותר מאחד נשאר איתה? לפי היד החזקה מביניהם או שווה בשווה? 2. האם ניתן לעשות צ'ק ואחרי ששחקן הבא העלה, זה שצ'יקצ'ק יכול להעלות לו, או רק להשוות (כי בעיקרון כבר היתה לו הזכות לדבר והוא עשה צ'ק)? כי ראיתי שיש מונח כזה check - re-raise. אם כן מותר לעשות צ'ק ואז להעלות העלאה - אז יש הגבלה כמה פעמים אפשר לחזור על זה אם גם השני שוב מעלה? האם יש כאן הבדל בין משחקי מזומן למשחקי טורניר או שלא? 3. מצב שבו לשני שחקנים נוצר פלאש עם 4 קלפי קהילה משותפים ולכל אחד קלף אחר ביד נגיד J בצבע של הפלאש ולשני 10 בצבע של הפלאש. לפי מה שהבנתי לוקח זה עם ה J נכון? לא מסתכלים בכלל על הקלף הנוסף שיש לכל אחד ביד, נכון? הוא לא נכנס כ kicker... 4. קראתי שאם שחקן מעוניין להשתמש בכל קלפי הקהילה הוא צריך להודיע על כך לפני שהוא מראה את קלפיו, אחרת לא תהיה לו זכות על הקופה. האם זה נכון? אם כן, הוא מודיע רק אחרי שכולם סיימו את ההימורים, נכון? אחרת אין הגיון... תודה רבה למי שיענה חג שמח לכולם

תשובות

1. כל קופה (מרכזית או צדדית) נלקחת בשלמותה על-ידי השחקן עם היד החזקה ביותר שמשחק את הקופה. לדוגמא שלושה שחקנים ב-all-in לפני הפלופ. לראשון 50 ש"ח והוא מחזיק AA לשניים האחרים 100 ש"ח והם מחזיקים KK ו-QQ. הלוח - 2s5c7d10dJh. השחקן הראשון יקח את הקופה המרכזית (150 ש"ח) והשחקן השני (עם ה-KK) יקח את הקופה הצדדית עם 100 ש"ח. 2. בכל פעם שהתור מגיע אליך, לא משנה מה קרה קודם, אתה יכול להתקפל, להשוות או להעלות באיזה סכום שאתה רוצה (בתנאי שהעלאה תהיה גדולה יותר מההימור הקודם). אין הבדל בין קאש לטורניר. למעט מקרה ספציפי - אם למשל הימרת 10, שחקן אחריך נכנס אול-אין ב-12 (כלומר השווה את ה-10 שלך והעלה בעוד 2), שחקן אחריו השווה את ה-12, אתה יכול רק להתקפל או להשוות, אתה לא יכול להעלות שוב פעם מאחר והעלאה של ה-12 היתה קטנה יותר מההימור שלך. 3. יד בפוקר מורכבת מ-5 קלפים לכן אתה צודק וזה עם ה-J יקח. 4. לא נכון. שחקן יכול להראות את ידו מבלי להודיע כלום ואם היא לא משפרת את קלפי הקהילה אזי הוא משחק את קלפי הקהילה. אם אף אחד אחר גם לא משפר את הלוח אז מתחלקים בקופה.

r12312

New member
תיקון לאחת השאלות

קודם כל תודה רבה על התשובות המפורטות. את שאלה 3 לא שאלתי נכון, אז שכח ממנה ואני אשאל שוב - אחרת: לפי מה שהבנתי היד היא ה 5 קלפים הטובים ביותר. נניח שיש לי זוג 10 ביד ולמתמודד הנוסף שנשאר זוג J (בלי קלפי קהילה הכוונה). ועל השולחן יצאו 5 קלפי קהילה שיוצרים פלאש בלי קשר לקלפים שלנו. נניח תיאורטית שהמשכנו לשחק (למרות שלא נראה לי שמישהו היה משחק במצב של צבע על השולחן שאין לו ביד כלום מהצבע הזה - לכן תיאורטית), השאלה כרגע מי לוקח את הקופה? אם 5 הקלפים הטובים אז זה הפלאש על השולחן ומתחלקים. ואז אין משמעות לקלפים שיש לנו ביד בכלל, נכון? אם אני טועה אחד משנינו לוקח את הקופה אז תקנו אותי. תודה

למעלה