מספר שאלות

DinDani

New member
מספר שאלות

אם מתעלמים מחוסר המקצועיות (ולדעתי סוג של רשלנות) של רופאים הממליצים לשלב את השקיפות הסקירה יחד בשבוע 13-14, שזה שבוע מעט מאוחר ופחות מומלץ לשקיפות, ושבוע מעט מוקדם ופחות מומלץ לסקירה, אשמח לדעת: 1. מבחינת הסקירה, הבנתי שמומלץ באמצע שבוע 11, האם גם תחילה/אמצע שבוע 12 הוא זמן טוב? (לא מבחינת הקריטריונים הרשמיים, שהם רחבים יותר, אלא פרקטית). 2. במידה ובכל זאת מתכוונים לבצע דיקור מי שפיר, מה היתרון של ביצוע השקיפות? הרי ביצוע השקיפות הינה בדיקה סטטיסטית, ואילו מי שפיר זו בדיקה פיזית אמיתית, האם היא לא מייתרת את השקיפות? (למעט היתרון של זיהוי בעיה פוטנציאלית מוקדם ככל האפשר) או שאולי היכולת של השקיפות לזהות מצב שבו מומלץ לבצע אקו לב הוא גם פרמטר חשוב שלא יעלה במי השפיר? 3. במידה ומכוונים לבצע צ'יפ גנטי (לא מתוך בעיה משפחתית או צורך פרקטי מכוון, אלא כבדיקה כללית), מתי כדאי להתחיל את התהליך? האם חלק מדיקור מי השפיר (שהרי צריך לשמור מים/תאים), או שעוד לפני כן? ומה בדיוק התהליך? לפנות ליועץ גנטי פרטי (עם/בלי ההשתתפות של הקופה) והוא מריץ את כל התהליך? 4. בנוגע לצ'יפ, מה עוד חשוב להחליט בנוסף למקום ביצוע הבדיקה (כנראה שעדיף בחו"ל מאשר הדסה/בלינסון), לבדוק האם תהיה התמקדות רק באיזורים שלגביהם יש מידע ברור לגבי משמעות התוצאות, או שכל הגנום נבדק בכושר אבחנה מאוד מפורט,, ומה הנוהל במקרה של ממצא חריג (כיצד בודקים האם השינוי קיים גם אצל ההורים והאם כרוך בתשלום נוסף) תודה רבה.

מספר תשובות

1. אני מאמין שהתכוונת לשקיפות ולא סקירה וניתן לבצע גם בשבוע 12 ( 11-14)
2. ישנן מחלות ומומים שצריך לברר במקרה של שקיפות עבה גם אם מי שפיר תקין
3. את הצ׳יפ הגנטי מבצעים ממי השפיר. אם מתבצע באסותא צריך יעוץ גנטי דרך הקופה או באופן פרטי. אם ב hmc הם נותנים שם את היועץ.
4. אם לבצע לכל הגנום או מכוון-לשיקולך!!!
5. במקומות שאני מבצע את הבדיקה זה כולל ברור ההורים במקרה של ממצא (אני מאמין שכך בכל המקומות- אבל לא יכול לערוב לכך)

בברכה
דר׳ יוסי הר-טוב

השיקולים שכתבת

בין בדיקה מצומצמת יותר עם תשובות ברורות לבין בדיקה מורחבת שלא תמיד יודעים משמעות של תשובות.

למעלה