מספר שאלות...

קובני2

New member
מספר שאלות...

ברצוני להקים נאנו ריף 50 ליטר ויש לי מספר שאלות:
1.האם במקום סמאפ או פילטר חיצוני ניתן להשתמש בפילטר פנימי?
2.האם ניתן בכל דרך שהיא לוותר על המערכת אוסמוזה?
3.האם חצץ אינרטי קוורץ שחור מתאים או שחייב אלמוגים גרוסים?
4.חייב אבן חיה או שאני יכול להשתמש באבן קנויה או מהים?
בבקשה רק תשובות מבעלי ניסיון...מדובר בלא מעט כסף...תודה :)

roeeya

New member
תשובות זריזות:

א. כנס לאתר nano-reef.com זה האתר הכי מקצועי שאני מכיר למערכות מים מלוחים קטנות. שווה צפיה וחפירה עמוקה.
לגבי השאלות:
1. לא מומלץ. הנפח קטן מדי (אין מקום למדיות) והוא לא יעזור הרבה. אפשר להוסיף אותו למערכת עם פילטר חיצוני כדי להגיע למקומות שהחיצוני לא מגיע (למשל למקם אותו מאוחרי המסלעה)
2. עדיף שלא. אתה יכול לנסות ולדווח לנו אם האלמוגים חיים טוב עם זה.
3. מצע שחור יהיה סתם מכוער לדעתי ועדיף בכלל בלי מצע (קל יותר לנקות את הרפש וזה קריטי במערכת קטנה)
4. עדיף לפחות אבן חיה אחת (מספיק גם משהו קטן מאוד) מאקו' ריף פעיל וותיק.
5. אתה יכול לחפור קצת בעץ שלי באקווה:
http://www.aqua.org.il/forums/showthread.php?t=208205
בהצלחה

קובני2

New member
עוד משהו...

הבנתי שיש מרכך מי ברז...המים לא באיכות של אוסמוזה אבל אפשר במקום...יש אמת בדברים?
אז בעיקרון אני יכול להשאיר את החצץ הרגיל שיש לי?
אבן מהים...לאחר הרתחה וכ'ו אפשר?

נ ע ל

New member
מסכים עם קודמי ומוסיף.

אם דיברת על אבן חיה אז הרי שאחרי הרתחה היא כבר לא תהיה ממש חיה...

לצערי לאחרונה בתחום הדגים רואים הרבה חובבים שתופסים טרמפ על על המושג "ננו" כתירוץ כשפשוט אין להם את האמצעי לקנות/לטפל באקווריום גדול. הטרנד של אקווריום ננו הגיע בהתחלה כגימיק של מעצבים ומביני עניין שהחליטו לקחת את האתגר. אבל זה לא באמת אקווריום שנהוג להקים מהסיבה הפשוטה שהרבה יותר קשה לשלוט בפרמטרים של המים ולהשאיר אותו מאוזן וגם שהדגים פשוט מאד סובלים בנפחים קטנים.

אם אתה באמת מחליט לקחת את הנושא ברצינות הייתי ממליץ להתחיל בנפחים גדולים יותר גם יהיה קל יותר לך וגם כי חבל על דגים שצריכים לחיות באקווריום זעיר. ובכל מקרה הייתי מציע ללמוד הרבה, הרבה הרבה לפני זה.

קובני2

New member
תשובה

בהתחלה אין לי כוונה להביא דגים...מבחינתי הם החלק הפחות חשוב...
אז שלא תיהיה חיה אחרי הרתחה...אני יכול לשים אותה?

קובני2

New member
לרועי...

אומרים שאין חכם בבעל ניסיון וממה שאני יודע לך יש בנאנו ריף...אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות הבאות כי התשובות ממקודם ומאתר שונים סותרות...אז מבחינתי אתה בעל הניסיון ואשמח לדעתך!
1.האם בזה שאני אשים חצץ שחור גרוס זה יפגע במערכת? אם לא...אני יכול לשים?
2.יש לי מהים כמה אבנים יפות שהרתחתי במים למשך שעה וכבר שבוע הן יושבות מחוץ למים...האם אני יכול להכניס אותם לאקווריום ועליהם לשים את האלמוגים וכ'ו?
3.הלינק הבא יכול להחליף לי מערכת אוסמוזה? http://www.oscarfish.com/water-conditioners/api-tap-water-conditioner.html
ולמידה וזה מעניין אותך...זה מה שהולך להיות לי מבחינת ציוד...אם זה בסדר או צריך עוד משהו אשמח אם תדריך...
אקווריום 50*25*30,מחמם מים,פילטר,פורק חלבונים,מד מליחות,בודק טמפ' ,ערכת בדיקה,מלח,מרכך מים,תאורה,סלעים,מצע.
משאבת גלים הבנתי שלא חובה.
תודה רבה רבה רבה מראש!

afikpi

New member
כן אפשרי לשים

את האבנים באקווריום שלך לאחר הרתחה ארוכה במים חמים
דעתי תשים חצץ לבן

roeeya

New member
תשובות

1. תאורטית לא, אני לא ניסיתי ושוב, עדיף לך בנאנו בלי חצץ, למה לשאול שוב אותה שאלה?
2. אבנים מהים התיכון יכולות להכיל פוספאט בכמויות גדולות ולכן עלולות לגרום למכת אצות שלא תיאמן, לכן תשובתי פה היא: לא מומלץ בכלל
3. משאבת גלים לא חובה אבל זרימות באקו' כן חובה.
4. הלינק שלך זה פשוט אנטיכלור. לא יכול להחליף אוסמוזה.
מציע לך לא לזלזל בחשיבות האוסמוזה. יש היום מערכות ב 500 שח, ואם אין לך את הכסף הזה להשקיע מציע לך לחסוך קצת ולחכות או לקנות ממישהו מים.

למעלה