מספר שאלות

ozak999

New member
מספר שאלות

שלום,

אני מועסק מזה כשנה במשרד (א-ה, 9 שעות ביום).

במהלך השנה ביצעתי 6 ימי מילואים חד-יומיים ו-2 תקופות שמ"פ בנות 9 ו- 12 יום.
הגשתי את אישורי המילואים למנהלת החשבונות וקיבלתי תשובה שלא מגיע לי החזר מהמעסיק.

שאלותיי הן:

1. האם על יום מילואים שבו גם עבדתי (יצאתי מהעבודה בסוף היום ואז נסעתי למילואים) אני זכאי לתשלום מלא, כלומר כל מה שהמעיק קיבל מביטוח לאומי, צריך לעבור אליי?
2. האם על חד-יומי, בהתחשב בחוק המילואים החדש, שמנחה תוספת של 40%, אני צפוי לקבל החזר הפרשים מהמעסיק (שמן הסתם שילם לי על יום עבודה 1 בלבד ולא 1.4)
3. האם על תקופת מילואים "חוצה-שבת" אני זכאי להחזר הפרשים בעבור סוף שבוע? והאם גם כאן חל הכלל של תוספת 40%?
4. יום המילואים הראשון שביצעתי במהלך תקופת ההעסקה במשרד היה בחודש הראשון לעבודתי. רו"ח טוען כי לא ניתן להגיש את היום דרכם כיוון שאין להם נתונים על השכר שלי קודם לכן. (הייתי סטודנט והרווחתי פחות ממינימום במשרה חלקית). האם זה נכון?

כאשר ניסיתי לקבל תשובה מרו"ח של המשרד הוא "נבח" עליי וזרק לי כל מני נתונים על ניכויים של 5% וכו' שרק אם יישאר כסף אחריהם יגיע לי החזר. למי עוד ניתן לפנות כדי לקבל חישוב מדויק של המגיע לי?

תודה רבה!

guya72

New member
תשובה

עושה רושם שעושים עלי קומבינה.
לפי חוק המילואים, אתה זכאי לתשלום בגין ימי מילואים גם אם הכנסתך לא נפגעה.
קודם כל, אנ מציע לפנות לביטוח לאומ, לברר האם העבירו למעסיק אתתשלום (האם המעסיק הגיש תביעה ??).
במידה ומעסיק לא קיבל את הכסף - תגיש תביעה ישירות לביטוח לאומי.
אם המעסיק קיבל את הכסף - הוא גונב ממך כסף.
במקרה כזה אתה יכול להגיש תלונה למשרד התמ"ת (לוקח זמן עד שהם מתחילים לטפל נושא). זה יכול להגיע גם למצב של הגשת כתב אישום פלילי כנגד המעסיק.
כמו כן, אתה יכול להגיש לבימ"ש לעבודה תביעה בגין הלנת שכר (אתה יכול לבצע את 2 הפעולות במקביל).

עבור שישי-שבת - אתה אמור לקבל תשלום.
העניין של4% - תלוי במספר ימי המילואים שבוצעו. לפי התיאור - אתה זכאי לכך.

למעלה