מספר שאלות:

מספר שאלות:

1. האם חיפה תתחבר לקריות בעתיד לעיר אחת?
2. האם מתוכננת מנהרה מתחת לכרמל לרכבת?
3. האם מתוכנן רכבל מהקריות לכרמל?
4. מדוע כביש מס' 2 לא ממשיך לקריות ו-4 כן?
5. מה זה המבנה הגדול בתחנת בת גלים?
6. מדוע לחיפה יש הרבה תחנות רכבת לקריות מעט?
חבר'ה, תענו בפירוט עם הסברים ודוגמאות.

Yaron Livne

New member
חיפה והקריות

תתחבר לעיר אחת, אתה מתכוון מוניציפלית או שטח בנוי רצוף? גם אני תוהה לגבי כל זה. מבחינה מוניציפלית קריית חיים וקרית שמואל שייכות לחיפה.

מספר תשובות

1. לא סביר שהקריות יסופחו לחיפה. בעיניי גם הסיפוח של קריית חיים וקריית שמואל לחיפה היה טעות, ועדיף להפריד אותן מחיפה ולאחד אותן עם הקריות המערביות ל"עיר המפרץ".

2. לא יודע.

3. מדברים על תוכנית עוד מהימים שלמדתי תואר ראשון בטכניון, ונדמה לי שהיא גם אושרה בוועדות התכנון.

4. מספר כביש 2 ניתן לכביש החוף שהוא כביש מהיר, כביש 4 אינו כביש מהיר. נכון שעם סלילת מנהרות הכרמל, היה ראוי לתת לכביש המנהרות ולכביש עוקף הקריות את המשך מס' כביש 2, במקום זאת מע"צ המשיכו בקילקול שיטת המיספור הוותיקה, ונתנו להם את המספרים 23 ו- 22, בהתאמה.

5. בניין המשרדים של אגד, עד לפני כ- 12 שנים הייתה שם התחנה המרכזית של חיפה.

6. לקריות יש 4 תחנות רכבת, מהן 3 בתחום השיפוט של חיפה (קריית חיים, לב המפרץ וחוצות המפרץ) ואחת בקריות על גבול חיפה (קריית מוצקין). זה מספר מכובד בהחלט, ולכל הוספה של תחנה יש משמעות מבחינת מרחקי העצירה של הרכבת וזמן הנסיעה הכולל. אולי בעתיד יעלה צורך בהקמת תחנה נוספת בקצה הצפוני של הקריות (ואז מן הסתם יקראו לה תחנת קריית ים) - כרגע לא ידוע לי שמדברים על זה.

בעיניי זה כבר יותר קריות מחיפה

גם תעריפי הנסיעה ברכבת ללב המפרץ יקרים משמעותית מתעריפי הנסיעה לחיפה.

zivi3232

New member
חן המלך אתה סתם ליצן חצר
|טר

הלוואי שיחסמו אותך כל הזמן ובסוף תגיע ל"חן המלך 4000" ואני בטוח שגם אז אתה תמשיך לחפור יחופר אחד אתה כותב בכל תפוז.
ומה זה "חבר'ה, תענו בפירוט עם הסברים ודוגמאות"? מישהו עובד אצלך או חייב לך משהו? אתה אף פעם לא אומר תודה! פשוט אסור לענות ליצור הזה, אני לא מאמין שכל הזמן אנשים עונים לו.

XrayCharlie

New member
נו באמת, אתם ממש לא מבינים שמישהו פה

פתח סתם ניק חדש (ואני בטוח שזה לא חן המקורי) וסתם שואל "שאלות"?

אתם ממש לא מבינים שעובדים עליכם?

למעלה