מספר שאלות

helpmeplz

New member
מספר שאלות

אני קניתי בהום סנטר חכה של 4.2 מטר (DOLPHIN) עם רולר 3 לגרים, הרולר יכול להחזיק פחות מ-50 מטר חוט בעובי 0.50 החכה עם טבעות קרמיקה, מקום לרולר והכל, קניתי את זה במבצע ב-135 ש"ח, האם החכה טובה לזריקה של החוט? והאם עשיתי קניה שווה? אני מעוניין לקנות משקולת גדולה, ומצוף שיכול להחזיק אותה, אני עוד לא יודע ברור איזה משקולת לקנות, צריך המלצות למשקולת טובה וכבדה שיש מצוף שיכול להחזיק אותה, ודרך אגב מה זה מצוף זריקה? זה באמת לא טובע? ואפשר לשים משקולת של בואו נגיד, 40 גרם בנוסף לזה?

שלום ../images/Emo26.gif

לגבי הקנייה שעשית - מאוד לא מומלץ לקנות ציוד דייג בחנויות שהן לא חנויות דייג, פשוט כי אין לך אבא ואמא לפנות אליהם במקרה והחכה נשברה או שאתה צריך עזרה או הדרכה לגבי השימוש בחכה והרולר וכו´... בכל אופן, מה שקרה קרה וצריך להוציא מכך את המיטב. פחות מ 50 מטר לחוט 0.50 זה מעט מאוד... בכל אופן אין לך צורך לדעתי בחוט כל כך עבה, יספיק חוט 0.40 או אפילו 0.35 . החכה נשמעת בסדר גמור. לגבי כל העניין של המשקולת והמצוף: תראה, לא שמים משקולת גדולה ומצוף ביחד. אין טעם ולא כך דגים עם חכת רולר. עם חכת רולר דגים ללא מצוף, עם משקולת גדולה (40-150 גרם) וקרס עם פתיון (כמובן שמדובר על דיג פתיונות ולא על דיג על חי וכדו´) וזורקים למרחק. לאחר הזריקה סוגרים את הקשת ושמים אצבע על החוט כדי להרגיש את האכילות. ואז, כשמרגישים אכילה מושכים ומגלגלים את הרולר ובודקים אם נתפס הדג. מצוף זריקה זהו מצוף שכבר בתוכו נמצאת משקולת ולכן הוא נקרא מצוף זריקה - היות ויש לו כובד וניתן לזרוק אותו למרחק. לפי מיטב הבנתי, לא יהיה לך צורך בו בשלב זה, השימוש בו הוא בעיקר לדיג עם פתיון דמי. מקווה שעזרתי,

helpmeplz

New member
תראה...

אני דייג מתחיל, אני מעדיף לדוג עם מצוף... אני לא דג הרבה פעמים ואם אני דג אז בדרך כלל בטבריה ויש שם הרבה סלעים, אז זה בדיחה לתת לי לדוג בלי מצוף, לזרוק אני בקושי יודע, אני לא זורק לרחוק... אני צריך משקולת טובה לזריקה ומצוף עד שאני ידע לדוג באופן אקטיבי... אני רק מבקש המלצות... תודה בכל מקרה! בבקשה תביאו המלצות...

אז היית צריך לקנות חכת בוס...

הייתי אומר לך לדוג עם חכת הרולר שלך כמו עם בוס (לחבר מצוף ומשקולות קטנות במשקל המצוף) אבל הבנתי שיש לך חוט 0.50 על הרולר וזה הרבה הרבה יותר מדי בשביל דיג בוס... אני למשל, משתמש בחוט 0.25 כחוט הראשי שלי ובחוט 0.18 לחוט של הקרס (חוט התלאי)... אולי החבר´ה האחרים יוכלו לתת לך טיפים טובים, לי אין כל כך... בהצלחה !

helpmeplz

New member
טוב,

נגיד שאני אשמע בעצה שלך,החכה שלי ארוכה מדי, 4,2 מטר... וההורים שלי לא יקנו לי עוד חכה כי רק לפני איזה שבוע קניתי את החכה...

תראה -

חכות בוס הן ארוכות יותר מ 4.2 מטר, או שאולי לא הבנתי את כוונתך... בכל אופן, קח לך 50-80 שקל וקנה לך חכת בוס 6 או 7 מטרים וגם כמה מצופים ומשקולות קטנות, את הכל יסבירו לך בחנות הדייג. אם אין באפשרותך לקנות חכת בוס, דוג עם חכת הרולר שלך ולמד לזרוק רחוק - זה יקח לך קצת זמן ואז אתה תבין מה עושים ואיך זורקים ויהיה בסדר, תאמין לי, אף אחד לא יודע לזרוק בהתחלה ! קנה משקולות של 60-100 גרם וקרסים בגודל 6 (לפחות זו המלצתי). בטוח תוכל למצוא במקום שבו אתה דג איזור שבו יותר נוח לדוג עם חכת רולר. שלא תבין לא נכון, סלעים זה מצוין ועם הנסיון תלמד גם איך להתמודד ולדוג באיזור מסולע מאוד, אבל בינתיים חפש לך איזור פחות מסולע - בטוח תמצא. מקווה שעזרתי ומקווה שגם חבר´ה אחרים מהפורום ינסו לעזור לך,

helpmeplz

New member
תודה אבל...

יש לי מצופים, משקולות של חצי גרם כל אחת ויש לי הרבה כאלה, אני קניתי חכה אחת, אני דג קצת מאוד פעמים בשנה, יחסית אליכם שאתם הולכים פעם בשבוע לפחות, אני חובבן אני דג לא בשביל הגודל של הדג, אלא בשביל הכיף,

לא אחי, אני בצ´אט, תתחבר לצ´אט.

לחץ על "צ´אט דייג" כאן בפורום בקישורים שלמעלה ותגיע ישירות לחדר.

paluta

New member
אל תתיאש יש פתרון

אם אתה דג אחת ל - בכנרת אני מבין ובאיזור סלעי אז פשוט תנתק את הרולר ותיבר לטבעת של השפיץ של החכה שלך חוט שאורכו עם הכרס כאורך החכה שים מצוף קטן 3 - 4 גרם ( עולה רק 2 -3 שקלים) קרס גודל 10 ומכיוון שיש לך הרבה משקולות של חצי גרם אז תשים 6 משקולות כאלו שהרי משקל המשקולות צריך להיות זהה למשקל הנשיאה של המצוף במקרה זה 3 גרם תשתמש בתולעים שתמצא בגינות ליד מקום שיש שם טיפטוף של ברז או בבצק - דגיהכינרת אוהבים בצק וזהו יש לך חכה כמעט רגילה ובקשר להשליך את הפתיון - תסתקל על הדייגים שלידך ואל תתביש לבקש שיראו לך איך עושים זאת בהצלחה

לייזר

New member
קנית תיתחדש

שילמת מאט מאוד כסף בשביל להתחיל אתה לאט לאט תבין הכל בנתיים תהנה כמו שאני אומר תמיד הדג במים לא יודע איזה מקל אתה מחזיק ביד כמה עלה ומאיפה .ועכשיו טיפ לפני שאתה קונה אתה יכול להתייעץ. אחרי שקנית תישתמש ותהנה מהציוד בהצלחה

helpmeplz

New member
אני הייתי טיפש!

יכולתי לקנות גם חכה של 6 מטר ב49 ש"ח זאת אומרת המחיר המלא של החכה עם הרולר שקניתי 220 שקל, ושל החכה 6 מטר 65 שקל אני חושב, שתיהם בהנחה גדולה, יכולתי לקנות את שתיהם בפחות מהמחיר הרגיל של החכת רולר!!

לייזר

New member
אתה לא טיפש כי...

הרי גם אם הייתקונה בוס אז באיזה שלב היית קונה גם את מה שקנית עכשיו אז תפסיק לאכול לעצמך את הלב.בעוד חמישים שקל קנה בוס ואתה מסודר.

אוריא

New member
כמה עצות.

קודם כל החכה שלך בסדר גמור. מה שאתה צריך עכשיו זה משקולת 40 גרם קרסים מספר 6-7 ותולעים או גמברי. עזוב את כל השאר. עזוב מצוף ואת שאר החוכמות. תקשור 2 קרסים על החוט ואת המשקולת שים פתיון וזרוק את לים. ברגע שתזרוק את המשקולת והקרסים, תגלגל מעט חזרה אליך, כדי שהחוט יהיה מתוח. ואז תשאיר אצבע על החוט. כשדג יוכל את הפתיון, אתה כבר תרגיש. תזכור שהחוט שלך מעט עבה מידיי ובגלל זה לא נכנס לך הרבה לרולר. כשתרגיש שאתה צריך יותר חוט תקנה חוט 0.4 או 0.3. בהצלחה וספר לנו איך היה.

בגלל החוט

בגלל החוט הייתי מנסה לזרוק משקולת 60-80 ג"ר. בדוק מה רשום על החכה כמשקל המשקולת המותר-צריך להיות טווח של 50-150 ג"ר לערך... חוט כזה עבה רצוי משקולת גדולה יותר ובשיטת ההצלפה מעל לראש. 50 מטר יספיקו לך ושלא תתלהב לא תעבור חצי מרחק בזריקה. דייג מהנה.

helpmeplz

New member
עוד שאלה

יש לי מקל דולפין, האם המקל של הרולר יותר חלש מהבוס?

helpmeplz

New member
החלטתי!

זהו, אני מרוצה ממה שיש לי, אני קונה משקולת ומצוף, לפי מה שהבנתי החכה שלי טובה לזריקה למרחקים אז אני ינצל אותה! רק עם מצוף, כי אני עדיין מתחיל ואני לא יודע איך לדוג בלי מצוף, בכל מקרה אתם יכולים לענות לי על השאלה הבאה?: יש לי מקל דולפין, האם המקל של הרולר יותר חלש מהבוס? דרך אגב, גם איפה כתוב את המשקל של המשקולת הרצויה על החכה?

ת ת ח ד ש

א. המקל זריקה לחלוטין לא יותר חלש ממקל בוס.. על המקל מעל ידית החיבור לרולרים יש כיתובית.. שם המקל כמה חוליות ומה תווך משקולות ההנפה המומלצות.. סביר באחלט שאצלך כתוב בין 100 ל200 גרם.. על מקל כמו שאתה מתאר אני הייתי ממליץ לך להנייף משקולת של עד 80 גרם לכול היותר וזאת עד שתרכוש נסיון קצת בהנפה, זריקה ועבודה נכונה עם מקלות זריקה.. לצורך עבודה עם משקולת ומצוף.. הייתי ממליץ לך לחבר מצוף זריקה של 60 עד 80 גרם.. למצוף חבר קרסים אחד בהתחלה. באורך חוט קרס של כ40 ס"מ ונסה את מזלך.. לעבודה ללא מצוף.. חבר משקולת של כ60 עד 80 גרם.. קרס תחתונה או עליונה תלוי תמיד במקום הדייג.. ושוב נסה את מזלך... באם חוף חולי שים קרס תחתונה .. תחת המשקולת.. באם החוף בוצי שים קרס עליונה כ30 עד 40 ס"מ מעל המשקולת.. אבל קרס זו עם חוט קצר יותר של כ10 עד 15 ס"מ... ושיהיה לך בהצלחה

ניר M

New member
כנס כנס

תבין משהו חשוב אם אתה רוצה להישתמש במישקולת הנפה אתה לא יכל לשים מצוף כי הוא יישקע. ברולר המצוף הוא הרבה פחות אפקטיבי מאשר בבוס אתה לא צריך מצוף ברולר אחרי 4 זריקות אתה תילמד גם את זה לכל דבר יש פעם ראשונה ואל תפחד לילמוד.... אז פעם ראשונה תצא לך זריקה קצרה ואתה לא ממש תידע להרגיש את האכילות אבל מהזריקה השלישית או הרביעית זה כבר יילך חלק... בצלחה... ניר M

למעלה