מספר שאלות

vita29

Member
מספר שאלות

אני מעוניינת לפתוח עסק בתחום התרגום וקצת חוששת מכל הבירוקרטיה,לא מדובר במחזור כספי גדול,לכן אני חושבת על עוסק פטור.חשוב לי לעשות את זה תקין ונכון מבחינת החוק אז לכן אפילו שלא מדובר בהרבה כסף,אני רוצה לעשות את זה מסודר.עכשיו יש לי מספר שאלות:
1.אין לי מושג מה יהיה המחזור הכספי,אני מעריכה שמדובר במשהו כמו 1000-2000 בחודש,יש גם חודשים שזה יהיה יותר בשנת הלימודים כשיש יותר ביקוש מצד סטודנטים,ויכול להיות חודשים שזה יהיה סכומים מגוחכים.עכשיו הבנתי שמס הכנסה שולח מקדמות לתשלום,האם יש חבות במס גם בסכומים כאלה קטנים או שאפשר לבטל את המקדמות הללו או שיש סיכוי שבכלל לא ישלחו לי מקדמות כי מדובר בסכומים ממש קטנים.
2.אני מבינה שאני עובדת עם קבלות בלבד-בלי חשבוניות מס,נגיד ונותנים לי עבודה ואני רוצה לקחת מקדמה על העבודה ואת שאר התשלום לאחר שאסיים את ביצוע העבודה,איך מבחינת הקבלות עושים את זה,זה משהו שמבחינה בירוקרטית עוסק פטור יכול לעשות?
3.משהו שקראתי באתר אינטרנט ומעתיקה לכאן:"העוסק פטור אינו יכול לקזז מע"מ בגין רכישותיו והוצאותיו השוטפות.הסכום שלא קוזז יתווסף לסכום החשבונית ויהווה חלק מהוצאותיו לצורך מס."אני מבינה לגבי החוסר יכולת לקזז מע"מ,מה המשמעות של המשך המשפט?
אודה על מענה

מה זה אומר עוסק פטור?

קום כל הרבה בעלי עסקים חוששים מהבירוקרטיה ולפעמים אפילו נמנעים מלפתוח עסק בגלל זה - וחבל.
קודם כל טוב מאוד שאת רוצה לעבוד מסודר.
הכי נוח זה לפנות לרו"ח שגם יטפל לך בכל הנושאים האלו ויתן לך תשובות ויעזור לך עם נושא המקדמות.

קודם כל מה זה אומר עוסק פטור?
עוסק פטור זה שהוא פטור מלגבות עבור המדינה מס ערך מוסף (מע"מ). כלומר כשאת נותנת שירותים המחיר הוא ללא מע"מ. אם אני רוכשת ממכך תרגום בסך 200 שח - העסקה הזו לא חייבת במע"מ. עוסק מורשה צריך לגבות 18% נוספים על העסקה, כלומר הלקוח ישלם 236 שח, והעוסק המורשה יעביר את ההפרש - 36 שח למעמ.
כאשר אני עוסקת מורשה, אני גובה מעמ ויכולה לקזז חלק מהמע"מ ששילמתי. אם גביתי עבור המדינה 36 שח מע"מ וקניתי לדוגמא עטים ושילמתי עליהם 2 שח מע"מ, אני יכולה לקזז לפחות חלק מהמע"מ, כלומר אם אני מקזזת את שני השקלים, אני אשלם למעמ רק 34 שח

vita29

Member
זהו שאני לא רוצה לעבוד עם עורך דין באופן שוטף

אני יודעת שלא יהיה לי מחזור עסקים גדול,ואני רוצה לעשות את הדוחו"ת לבד,הבנתי שאפשר לקבל הדרכות במס הכנסה,אבל בכל זאת הייתי רוצה לפני שאני מתחילה את כל פתיחת התיקים,לשבת עם רואה חשבון להתעייצות שנעבור על המתווה העיקרי של העסק ועל הפרטים הקנים שאני צריכה לשים לב אליהם.העניין הוא שאני חוששת שרואה חשבון לא ירצה ממש לתת לי מידע ולהסביר איך אני אנהל את זה בעצמי,אלא ימשוך אותי לכך שאני אעבוד באופן קבוע מולו ויפחיד אותי שזה מסובך מדי.באמת שמדובר במשהו מאוד קטן,וחבל,לא יהיה לי כסף לרואה חשבון באופן שוטף.אתם מכירים רואה חשבון טוב שיכול לתת ייעוץ ולעבור איתי על העקרונות ולתת הנחיה והדרכה-פגישת ייעוץ נטו-רואי חשבון עושים ייעוצים כאלה?אני מוכנה לתשלום חד פעמי,אבל ככה אני רוצה לנהל את הדברים לבד.

vita29

Member
סליחה טעות בכותרת

לא מעוניינת לעבוד מול רואה חשבון באופן שוטף

האם עוסק פטור זקוק לליווי צמוד של רו"ח?

באופן עקרוני, עוסק פטור לא באמת זקוק לליווי צמוד של רואה חשבון, אם יש לו הדרכה טובה, ואם הוא מסודר ויכול לטפל בדברים בעצמו. לא הייתי מוותרת על הדרכה ראשונית. אני אגיד לך עוד משהו רגע לפני שאני מזמינה את רו"ח אריה רותם לענות לך - כל אחד שמנסה לדחוף לך שירות שאת לא חושבת שאת צריכה - קודם כל בריא להגיד "לא מתאים לי עכשיו" וללכת לדבר עם מישהו אחר בתחום.

אז עכשיו אני מזמינה את אריה רותם לענות.

מזמינה את רו"ח אריה רותם - למה זקוק עוסק פטור כדי לצאת לדרך?

רו"ח אריה רותם - מוזמן לענות

עוסק פטור

בוקר טוב,
עוסק פטור אכן צריך לדווח רק פעם בשנה למע"מ(בניגוד לעוסק מורשה שצריך לדווח פעם בחודשיים),זהו דיווח פשוט יחסית אך מה עם מס הכנסה וביטוח לאומי?
גם עוסק פטור חייב לפתוח תיקים במס הכנסה וביטוח לאומי ולעיתים(בעיקר אם עובדים גם כשכירם אבל לא רק) לשלם מקדמות לגופים אלו.
מה עם דוח שנתי למס הכנסה?הצהרת הון?חידוש אחת לתקופה של אישור ניהול ספרים וניכוי מס במקור?אם מי מתייעצים אם יש שאלה דחופה?
הרבה דברים שצריך לטפל בהם שדורשים ידע וממוחיות.
כמו כן רו"ח יכול לסייע לך במהלך השנה בטיפים שיחסכו לך בתשלומי המס ולא רק להגיש את הדוח בסוף שנה שכבר למעשה אין מה לשנות לגבי הנתונים הכספיים.
לדעתי ומנסיוני קשה מאוד גם לעוסקים פטורים להכיל את כל הידע והמיומנות הנדרשת מול שלושת גופים שונים אלו שלכל אחת מהן הגדרות ודרישות שונות.
לעבוד עם רו"ח בצורה שוטפת ומסודרת יכולה למנוע טעויות רבות וגם לחסוך בתשלומי המס.
משרדינו מתמחה בטיפול בעסקים קטנים ובמחירים אטרקטיביים במיוחד ממליץ להרים טלפון....
)

למעלה