מספר שאלות

romi607

New member
מספר שאלות

1.האם בגבעולי העלים (תרד/ בייבי/ רוקט) יש משהו פחות טוב? כי אני רואה ששפים תמיד מורידים אותם בהכנת ארוחות...או שזה רק מטעמי טעם ..ומבחינה ויטמינית..הם כן טובים אולי אפילו יותר ?? 2. האם הגרעינים שיש בתוך הפלפל שבדרך כלל אנחנו זורקים אותם בהכנת סלט....האם יש בהם ויטמינים גם ? 3. האם אפשר לומר שקופסאות שימורים באופן כללי וגורף זה דבר לא בריא לכל סוגיהם ובכללם תירס אפונה וכד' עקב החומרים המשמרים? תודה
 

נעמי66

New member
תשובות

עד כמה שידוע לי - הערך התזונתי נמצא בעיקר בעלים הירוקים, גרעיני הפלפל אינם מיועדים לאכילה, וחומרים משמרים הם כימיקלים שעלולים לגרום נזק בריאותי.
 

אלי ו.

New member
מספר תשובות

1. כל דבר לגופו. חלק מהנתונים התזונתיים תמצא ב www.nutritiondata.com כעקרון השפים מורידים את מה שלא מסתדר מבחינת המרקם אבל אין זה אומר דבר מבחינת תזונה. כעקרון הייתי מנחש בגבעולים יש כמות יפה של סיבים. 2. לא יודע אבל היות ומדובר בכמות מאוד קטנה קשה לתאר שמדובר במשהו רציני. לא ידוע לי על בעיה לאכול את הגרעינים. 3. ממש לא נכון. ברוב קופסאות השימורים גם לא משתמשים בחומרים משמרים.
 
למעלה