מספר שאלות

מספר שאלות

לפני מספר שנים הייתי מנוי על עיתון מחשבים בשם "וויז" (שככל הידוע לי היום הוא עמוק עמוק בעסקי הז"לות). היה שם בחור נחמד בשם שחף בן-צור שהיה כותב מדי פעם על קומיקסים. זה היה נורא מזמן, לפני 8-10 שנים. בכל מקרה, אני זוכר בעיקר שהוא כתב על סופרמן ועל באטמן: הוא סיפר בהתחלה על המוות של סופרמן, ולאחר מספר חוברות סיפר כי סופרמן קם לתחיה, אבל במספר דמויות שונות, שכל אחת טענה שהיא הסופרמן האמיתי. לא זוכר בדיוק מה היה שם, נדמה לי שהיה איזה חוצן, והיה רובוט, כל מני כאלה. בכל מקרה, מאז עבר המון זמן ואין לי מושג מה נסגר עם זה. חיפשתי באינטרנט ולא ממש מצאתי. מי מוכן לעדכן אותי מה קרה מאז? על באטמן הוא סיפר איזה סיפור עם ביין רשע אחד שידע את הזהות האמיתית שלו, וששחרר את כל הפושעים מהכלא. היתה גם עוד איזו דמות שברחה לי השם שלה שבאטמן אימן, ואז יום אחד הפושעים שברו לבאטמן את הגב והוא נעשה נכה, והחדש הזה החליף את באטמן, אבל היה הרבה יותר אלים. אני בטח מזייף קצת, אבל ככה זה היה בגדול. בכל מקרה, מה נסגר עם זה? באטמן קם לתחיה? הרג את ביין? את החדש? מה? חוץ מזה הוא גם סיפר שספיידרמן גילה שההורים שלו בעצם היו חיים כל הזמן הזה. אני יודע שכל מה שאני שואל פה קרה נורא מזמן, אבל אני ממש רוצה להתעדכן. מה גם שלאחרונה התחלתי להתעניין בקומיקסים, מה שאומר שקרוב לוודאי יהיו לי פה עוד המון שאלות... ואיפה שחף בן-צור? לאן הוא נעלם? מישהו מכיר אותו? יודע איפה אני יכול למצוא אותו? זהו, תודה רבה. בעיקר.

illustrator

New member
ממש בקצרה...

סופרמן האמיתי חזר (אותו סופרמן שתמיד היה). באטמן החלים והביס את עזראל (המחליף שלו) כדי לזכות במקומו שוב. עזראל הפך להיות אחד מסוכניו של באטמן. ספיידרמן גילה שההורים שלו לא היו אמיתיים אלא תרגיל של הזיקית (Chameleon).

תשובות:

ספיידר-מן: כמו הרבה סיפורים של ספיידר-מן בשנות ה90 הם נעשו בלי תכנון מראש ותמיד נהרסו כשכל כותב ועורך משכו את הסיפור לכיוון אחר. ההורים של פיטר פארקר מתו בהתרסקות מטוס כשהוא היה ילד. מאוחר יותר גילינו שהם בעצם לא מתו, אלא נשבו בשבי כי הם היו מרגלים. ואז הם סוף סוף השתחררו והם חזרו לחיים של פיטר והוא ניסה לקבל אותם למרות שהיה קצת קשה ומבלבל. וכשהוא סוף סוף הסתדר איתם הסתבר שהם בעצם רובוטים (!!!) רעים שנוצרו על ידי הארי אוסבורן (!!!) כדי לנקום בו. הרובוט-אמא ממש מתחילה לגלות רגשות עבורו ומקריבה את חייה עבורו (!!!). כן, זה באמת קרה. סיפור זוועתי שאף אחד במרוול לא ממהר להזכיר. הסיפורים של סופרמן ובאטמן נאספו בספרים: SUPERMAN: THE DEATH OF SUPERMAN SUPERMAN: A WORLD WITHOUT SUPERMAN SUPERMAN: THE RETURN OF SUPERMAN BATMAN: KNIGHTFALL pt. 1 BATMAN: KNIGHTFALL pt. 2 BATMAN: KNIGHTEND אני מציע לך לצוד את הספרים האלו דרך לינקים מהעמוד הראשי של הפורום כי ככה תהנה יותר מהסיפורים האלו במתכונתם המקורית. אם אתה מתעקש לקרוא אותם בספוילרים מופשטים תמשיך לקרוא... הסיפור של סופרמן: יצור מוזר בשם דומסדיי (יום הדין) התחיל לזרוע הרס בדרך למטרופוליס ואפילו הצליח להביס את ליגת הצדק תוך שניות. הוא מעין מפלצת מאוד מאוד חזקה. סופרמן התחיל להלחם איתו ולאט לאט הבין שדומסדיי פשוט חזק מדי. אבל בסוף שניהם הורגים אחד את השני בחבטות. סופרמן מת. יש לו הלוויה. כולם עצובים. אבל אז פתאום צצים ארבעה שטוענים שהם כולם סופרמן. סופרבוי, שהוא שיבוט של סופרמן. סטיל שהוא פועל בניין שחור בחליפה מתכתית, סייבורג שהוא רובוט סופרמן וסופרמן אחד שנראה כאילו הוא הדבר האמיתי מלבד אופי עצבני ומזופט. אבל בסוף סופרמן האמיתי חוזר, מסתבר שהוא פשוט היה צריך להטען מחדש באור השמש שהיא מקור הכוחות שלו. ככהאני זוכר לפחות. הסייבורג מתגלה בתור סופר רשע, הסופרמן המזוייף מת וסופרבוי וסטיל קיבלו בזמנו סדרות סולו משלהם. דומסדיי גם חזר כמה פעמים, אבל בכל הופעה נוספת שלו הכותבים הרסו את הדמות יותר ויותר. באטמן: איש מיסתורי בשם ביין אשר מקבל את הכוח שלו מהזרקת ארס לגוף שלו משחרר את כל האסירים מארקהם (בית המשוגעים לפושעים). באטמן צד את כולם, אבל כל התהליך מעייף אותו ומביא אותו לסף קריסה. כשביין תוקף אין לבאטמן ממש סיכוי וביין שובר לו את הגב. אזריאל, אחד מהידידים של באטמן נוטל את התפקיד של באטמן, אבל לאט לאט הוא משתנה ויוצר לעצמו חליפה חדשה וגם נהיה יותר אלים וברוטאלי. הוא מביס את ביין ונהיה רשמית הבאטמן החדש. אך עם הזמן הוא נהיה יותר ויותר מסוכן והוא מתנתק מרובין ושאר הידידים. בינתיים ברוס ויין עובר כל מיני טיפולים ואימונים כדי להבריא ובסוף הוא חוזר ויחד עם נייטוינג ורובין הוא מביס את אזריאל ולוקח בחזרה את התפקיד של באטמן. אזריאל, שהוא פסיכופט לא קטן, מקבל סידרה משלו שבה השפיות הדלולה שלו היא סיפור מתמשך. אלה גירסאות מופשטות של הסיפורים. אם טעיתי או החסרתי פרטים חשובים (כנראה שכן בשני המקרים) קוראים אחרים מוזמנים להרחיב ולתקן.

למעלה