מספר שאלות...

ונילה 100

New member
מספר שאלות...

הבן שלי בן שבועיים, משום מה בימים האחרונים הוא ישן בשעות הערב עד בערך 1 בלילה (כמובן שהוא קם כל שעה לכול, יונק רבע שעה מקסימום וחוזר שוב לישון), קשה להעיר אותו, ובשעה 1 בלילה הוא מתעורר לחיים. הוא לא מוכן ללכת לישון עד בערך שש וחצי בבוקר. אתמול למשל הוא עשה לי לילה לבן, הוא אפילו לא סגר את העיניים, הוא הסתכל סביבו וכל דבר עניין אותו, הגיע הבוקר ורק אז הוא היה מוכן ללכת לישון (וישן 3 שעות רצוף). עכשיו באות השאלות: האם זה נורמלי שהוא ער בלילה וישן ביום (האמת שכבר בבטן הוא היה ככה. מהרגע שהלכתי לישון בלילה הוא לא הפסיק לבעוט ולזוז בבטן, כבר אז ידעתי שיש לי ינשוף קטן
) והשאלה השניה- למרות שהוא קטן מאוד, האם אפשר להרגיל אותו לישון בלילה, ואם כן אז איך לעשות זאת??? ושאלה שלא קשורה: באיזה גיל להפסיק להלביש לו את הגופיה הראשונה (זו שצמודה לגוף) הפוכה (כלומר כם התפרים כלפי חוץ)? תודה

תינוק קטן אינו מבדיל בין יום ללילה

ולכן קשה "לחנך" אותו . עם זאת אפשר להשליט סדר יום יום כאשר החדר מואר , יש פעילות בחדר ולא נמנעים מלהרעיש, לעומת לילה כאשר מהמים את האורות, ומרעישים פחות סביב התינוק. עם הזמן ילמד להבדיל. אמבטיה לקראת הלילה אמורה לעזור, היא גם מעיפת וגם מרגיעה. מספר השכבות בליבוש הוא גם עינין של גיל אך בעיקר של עונה או של חום החדר. בקיץ או בחדר מחומם מאוד גם תינוק קטן לא זקוק להרבה שכבות. כעיקרון תינוק זקוק לשיכבה נוספת לעומת מבוגר ובנוסף כמובן הסמיכה. דר' מילה ברק

למעלה