מספר שאלות

מספר שאלות

שלום לד"ר מילה ברק, בנותי התאומות הן בנות חודשים והן קיבלו את החיסון של המחומשת היום ויש להן חום של 37.9 עד 38 מעלות האם לתת להן להורדת החום אקמולי יש לציין שאחת שוקלת 5130, והשניה שוקלת 5350, ושתיהן אוכלות יפה אך הן נמצאות באי נוחות. שאלותי הן: 1. כמה צריך לתת אקמולי לפי משקלן ומאיזה חום נותנים אמרו לי ש-37.6 זה נחשב כבר לחום אז האם 37.9 צריך לתת אקמול? 2. בימים חמים אילה יש יתושים אז האם מותר לשים טבליות של יתושים בחדר ומאיזה מרחק מותר? 3.אחת הבנות אוכלת 120CC ופולטת מדי פעם בין הארוחות או לאחר הארוחה עם מזיזים אותה להחלפת חיתול אבל היציאות שלה כ- 3 פעמים ביום ולאחר היציאה לא משנה כמה היא אכלה ומתי היא תמיד רוצה עוד אבל אני מפחדת לתת לה היא שוקלת 5130 עכשיו והיא נולדה 2471 האם לזרום איתה ולתת לה לאכול מתי שהיא רוצה ומבקשת? 4. הן מושכות שעות בלילה ל- 5 שעות לפחות אבל הן אחר כך מאוד רעבות האם אני צריכה להסמיך את החלב שלהם עם קורנפלור? תודה על התשובה הארוכה.

חוששני שעבור שאילתך הראשונה

קצת מאוחר לענות, מקווה שבינתיים הבנות הסתדרו. אם בכל זאת את מעונינת לדעת לעתיד הנה תשובתי:1. אין הכרח בהורדת חום אם הוא לא מעבר ל38-38.5 . אבל אם הילדות לא רגועות ונראות סובלות, אפשר לתת אקמול גם על חום נמוך מזה. אין לשכוח שמלבד חום יש לפעמים גם כאבים בעיקבות החיסון ואקמול מקל גם על הכאבים. 2. יש לחשב את ההכמות לפי 0.5 סמ"ק לכל קילו משקל, לדוגמא לתינוק שוקל 5 קג' יש לתת כ2.5 סמ"ק, כל 4-6 שעות.יש בנוסף מינון מותאם לגיל בהוראות היצרן שעל העריזה.3.רצוי להשתמש במכשיר חשמלי נגד יתושים ולא בתבליות.4. בגילה ובמשקלה מותר לתת 130-140 סמ"ק לכל ארוחה , כ6 ארוחות ליום. למעשה לא כל כך משנה כמה היא אוכלת או כמה היא פולטת, כל עוד והיא עולה יפה במשקל. לפי הנתונים שהעברת אלי נראה לי שכך המצב. עם זאת אם הפליטות מתרידות רצוי לתת ארוחות קטנות בתדירות גבוהה יותר מאשר ארוחה גדולה מדי.5. אין צורך להסמיך חלב בגיל זה, במיוחד אם התינוקות עולות יפה במשקל. הפסקה לילית של 5 שעות היא מאוד מכובדת ועליך להיות מאוד מרוצה עם זה. דר' מילה ברק

שאלה נוספת

קודם תודה רבה על התשובה הראשונה ויש לי עוד שתי שאלות. 1. למה דווקא רצוי מכשיר חשמלי ולא בתבליות האם יש בתבליות חומר שהוא מסוכן? 2. אני מאוד מרוצה מזה שהבנות מושכות שעות שינה בלילה אבל במשך היום הם בכלל לא רגועות עד השעה 22:00 בלילה הם בוכות רוב הזמן הבעיה העיקרית היא אחרי הארוחה שהם מתפטלות מכאבי בטן חזקים לאחר שהם מושכות ארוחות בלילה הם מנסות בבוקר ובמשך היום להשליך כאילו את החוסר של הארוחות בלילה שזה מתבטא בצימצום זמני הארוחה לפעמים או לאחר יציאות הם רוצות עוד לאכול ואז יש להן לאחר הארוחה כאב בטן כך שכל היום הן נמצאות על הידיים. מה לעשות אני לא רוצה להפריע לשנת הלילה שלהן כי אני זקוקה לה גם לכן איך להתנהג איתן במשך היום? ולמה לאחר יציאה הם רוצות לאכול שוב כאילו הם מתרוקנות וזה לא משנה כמה הן אכלו קודם ומתי? ולמה הכאב של הבטן לאחר משיכת שעת שינה של כ- 5 עד 6 שעות? להזכירך הן בנות חודשיים ושוקלות 5130 אחת והשניה 5350 השניה. אני מודה לך מראש על התשובה הזאת

סליחה שכחתי עוד 2 שאלות

1. רציתי לשאול בהמשך לשאלה הקודמת למה כשזאת שבדר"כ פולטת והיא גם מאוד משתוללת עם הרגלים אז בזמן השתוללות עם הרגליים לא משנה כמה זמן עבר אחרי הארוחה היא פולטת? ולמה גם בזמן עשיית קקי היא פולטת? 2. אתמול התאומה הגדולה יותר זאת שלא פולטת ומשקלה 5350 מלפני שבוע משכה בלילה מהארוחה האחרונה שלה בשעה 19:30 בערב עד הארוחה הראשונה שלה בשעה 5:50 לפנות בוקר כעשר וחצי שעות בלילה. יש לציין שלהירדם היא לא נירדמה ישר אלא רק ב- 21:00 בלילה והיא אוכלת כ- 7 ארוחות ביממה שהם כולם מסתכמים בכ- 610 סמ"ק ליום שזה בין 80CC-90CC בכל ארוחה האם זה בסדר? או שיש לי מה לדאוג לגבי משיכת הזמן של כל הלילה בגיל הזה לפי הכמות שהיא אוכלת? לעומתה הקטנה יותר ששוקלת 5130 מלפני שבוע לא מפספסת ארוחה כל שלוש שעות במשך היום כשהיא עדיין נשארה ב- 8 ארוחות ליום. שכמעט בכל ארוחה היא מגיעה לסיום של כ- 120CC-100CC ובלילה היא מושכת רק כ- 5 שעות בלילה ואח"כ היא מבקשת אחרי השלוש שעות בדיוק שוב לאכול. לכן היא אוכלת כ- 990 סמ"ק לכל היום האם זה בסדר? תודה ושוב סליחה על השאלה הארוכה שבהמשכים.

למעלה