מספר שאלות

מספר שאלות

קודם כל רציתי לאחל מזל טוב על הפורום החדש. וגם לשאול מספר שאלות: מאז שניהלתי ארגון חברתי במשך מספר שנים, אני מתעניינת בלימודי עבודה סוציאלית, לא בדיוק לשם עבודה בתחום, אלא כרקע מקצועי לנושאים בהם אני מתכננת לעסוק (עבודה עם אנשים שמחפשים שינוי, אימון לחיים, הנחיית קבוצות ועבודה עם ארגונים חברתיים). רציתי לשאול האם מישהו יכול לתת לי מעט רקע על תחומים שונים בלימודי עבודה סוציאלית, מתי מתבצעת החלוקה לתחומים, ומהן דרישות הקבלה? ידוע לי שקיים מסלול של שנתיים לבעלי תואר אקדמאי, ורציתי לשאול אם אתם יודעים האם מדובר במערכת לימודים מלאה או חלקית, האם יש חובת ביצוע פרויקט מעשי בשטח, של כמה שעות וכו'. בקיצור, פרטים על לימודי עבודה סוציאלית, ממי שעשה את המסלול לאחרונה - יעזרו לי מאוד. תודה וברכות, חג שמח,

swguy

New member
הסבת אקדמאים לע"ס...../images/Emo28.gif

היי יעל! אז ככה: ההסבה במסלול המלא (שנתיים, לימודים והכשרה במקביל) היא טובענית כמו שנתיים מלאות של לימודי תואר ראשון - אין הרבה פנאי לעבוד... מצד שני המון נשים בעלות משפחה ועובדות מהלטטות איכשהו ועושות את המסלול... מה גם שלא חייבים בשנתיים ואפשר לפרוש לפחות לשלוש שנים... לפי תחומי העניין שלך המסלול המומלץ ביותר הוא המסלול לעבודה קהילתית באונ' העברית, שם מתמקדים בעבודה קבוצתית, הנחיית קבוצות, עבודה מול ארגונים, תכנון וניהול פרוייקטים וכו'... באונ' אחרות יש מסלולים דומים להסבה - בבר אילן ובחיפה, אבל יש פחות התמקדות בכלים הקהילתיים... בעברית מתחילים מיד לעסוק בעבודה מהסוג ששאלת לגביו ורק בה... זה תלוי כמה פטורים מקורסים יהיו לך אבל תחשבי שזה בערך שליש-חצי משרה בהכשרה מעשית עוד אילו 15 שעות בערך של לימודים (די עמוס...)

swguy

New member
טובעניות ותובענות...

כתבתי טובענית בצקום תובענית... אולי זו פליטת פה פרוידיאנית
?

תודה רבה על המידע

בהחלט נשמע מצויין התחום של ע"ס קהילתית. עכשיו השאלה, מה הם תנאי הקבלה... בכל אופן, נתת לי כיוון חשיבה מעולה. תודה רבה!

swguy

New member
../images/Emo42.gifלגבי תנאי הקבלה...

בעברית אני יודע שרוב מי שהולכות להסבה רוצות את המסלול הטיפולי - מסלול לימודים נפרד מהקהילתי (ז"א את נרשמת מראש לאחד מהמסלולים)... כלומר: אין ביקוש גבוה ולכן רף הקבלה וודאי סביר בהחלט ואף למטה מכך... לגבי עוד מידע מדויק יותר, לבירור אחרי סוכות: החוג לע"ס האונ' העברית - www.sw.huji.ac.il או 02-5882202 אונ' בן גוריון (גם להם סוג של מגמה קהילתית): http://hsf.bgu.ac.il/social/ אונ בר אילן, מגמה קבוצתית-קהילתית http://www.biu.ac.il/SOC/sw/ אונ חיפה- המגמה הקהילתית http://hw.haifa.ac.il/social/hebrew/ יש גם מסלולי הסבה במכללת אשקלון- 08/6789222 ובמכללת צפת (04/6927704) אולי גם במכללת יהודה ושומרון באריאל - תבררי ב- 1-800-660-660 בהצלחה!

וואו תודה, ממש תודה! ../images/Emo24.gif

ועוד שאלה אם אפשר, אני מניחה שהמסלול הטיפולי זה מסלול שאפשר להגיע איתו אח"כ לביה"ס לפסיכותראפיה, השאלה היא אם זה אומר שבמסלולים אחרים לא? ובמה הדגשים שונים בין המסלולים?

swguy

New member
../images/Emo13.gifבעיקרון....

אין מניעה חוקית אחרי סיום ההסבה במסלול הקהילתי לעסוק בכל תחום בע"ס... אבל כשהשוק מוצף בעו"סים שסיימו מגמות פרטניות ניתן להניח שהסיכוי כך לעסוק בעבודה טיפולית יותר הוא נמוך... מכאן שכך קשה יותר להמשיך במסלול הטיפולי ולסיים בי"ס לפסיכותרפיה וכל זה (קשה, אבל לא בלתי אפשרי...)... אם יש לך איזו משיכה גם לעבודה פרטנית טיפולית הייתי מברר טוב יותר בכל אונ'/מכללה מה תוכנית ההסבה מציעה ולאילו כיוונים קך יותר להתפתח אחריה...

אהלן יעל

תוכלי למצוא עוד תשובות לשאלות שלך באתרים של בתי ספר לעבודה סוציאלית של האוניברסיטאות השונות. הקישורים נמצאים בקישורי הפורום.

למעלה