מספר שאלות

רמה2

New member
מספר שאלות

שלום, אני חדשה כאן וגם יחסית חדשה בתחום. אימי אובחנה כחולת אלצהיימר לפני מספר חודשים. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. כיום אימי מקבלת אסנטה. האם אביקסה תרופה יותר טובה? האם כלולה בסל הבריאות או שמשלמים עליה באופן פרטי? 2. האם יש חשיבות לעשות פיזיותרפיה? 3. קיימת מחשבה שאימי תעבור להתגורר בבית אחי ומשפחתו. האם יש השפעה משמעותית על ניתוק מסביבה מוכרת? 4. האם יש מקורות שמסייעים במימון טיפול כגון- עובד זר מלבד ביטוח לאומי? 5. האם זו מחלה תורשתית? לא ידוע על אחרים במשפחה מלבד אימי עם מחלה זו. חג שמח לכולם

פנטזי1

New member
שלום רמה

אסנטה היא תרופה שניתנת בשלב הראשון של המחלה ואילו אביקסה ניתנת בשלב יותר מתקדם.האביקסה עדין לא בסל הבריאות והיא עולה כ 700 ש"ח לחפיסה שלא מספיקה לחודש שלם.מנסיוני עם אבי לאביקסה לא היתה שום השפעה עליו לא ראינו שיפור אז הפסקנו אחרי כחצי שנה.כמובן שעל כל אחד התרופות משפיעות בצורה שונה ולכן אם לא מנסים לא יודעים. בקשר לשאלתך על ניתוק מסביבה מוכרת שוב תלוי במצב החולה ,ידוע ששינויים גורמים לבלבול יותר גדול,אחד הדברים החשובים לדעתי הוא סדר יום קבוע,לשים דברים במקומות קבועים ,לא לעשות שינויים כי אז הבלבול והכעס גוברים הם יוצרים מתח וחוסר בטחון. בקשר למימון עובד זר עד כמה שאני יודעת אין מי שמסייע במימון חוץ מגמלת סיעוד של ביטוח לאומי.רק מי שעשה ביטוח סיעודי פרטי יכול להנות ממימון כזה.

l i i

New member
רמה

עד כמה שאני מבינה , התשובות שנשלחות דרך האתר, נשלחות לאתר, בלי המייל של השולח , כי הן לא נשלחות מהמייל שלו , אלא מהאתר. את צריכה רק לרדת למטה לכתוב:הוסף תגובה" לכתוב את הכותרת, ואח"כ מה שאת רוצה לכתוב. בכל אופן , ראקתי את התגובות. תודה

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום רמה ../images/Emo140.gif

הרבה אין לי מה להוסיף ,פנטזי מסר לך תשובה מלאה ,אכן אביקסה ניתנת בשלב יותר מתקדם ,אצל חמי למשל המעבר לשימוש באביקסה נעשה לאחר איבחון נוסף. פיזיוטרפיה תמיד טוב לעשות ,התעמלות והנעת אברים (גם אצל אדם בריא) ,לפעמים החולים מכונסים ואינם מניעים עצמם ואז התעמלות מועילה מאוד. כל ניתוק מסביבה מוכרת משפיעה ,גם אל אדם בריא ,אם מדובר בהעתקת המגורים לבית אחיך ,אני מתאר לעצמי שביתו אינו זר לאימך ולכן הסביבה לא תחשב לזרה בעינה. למעט ביטוח הלאומי שהוא הגוף הרישמי המממן מתוך קצבת פנסיה את העובדים הזרים ,אכן מי שמבוטח בבטוח סיעודי נהנה מתוספת במימון. לגבי התורשתיות ,לא הוכח עדיין הדבר והכל מבוסס על הנחות והשערות מתוך מחקרים. פיצוח הגן לצערינו עדיין לא נפרץ. שיהיה לכם רק טוב וחג שמח גרשון

l i i

New member
השאלות שהפנית

לרמה שלום1 גם אני חדשה בתחום, הייתי רוצה לשמוע את התשובות לשאלות שהפנית. האם תסכימי לשלוח אותן אלי. ? בתודה . לי [email protected]

מני בר

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

יש מסרים לשאלות מהסוג הזה

אירילה

New member
ברוכה הבאה לפורום לי ../images/Emo140.gif

כאן בפורום תוכלי למצוא חברים אשר יעניקו לך מנסיונם האישי בטיפול בבן משפחה חולה ,בפורום ישנם קישורים ומאמרים ותוכלי למצא בהם עניין רב , כמו כן תוכלי למצא בדף מספר 2 של הפורום שרשור תחת הכותרת "תרופות ,דעות ויעילותן" ,ממליץ לך מאו דלהיכנס ולהתרשם מהכתוב בו. ועוד הערה לטובה: לא רצוי לפרסם את הכתובת האלקטרונית ברבים ,למען בטחון מחשבך בפני מזיקים מרעים למיניהם ,לשם כך ישנה אפשרות המסרים ,בהם תוכלי להעביר פרטים אישים ללא פירסומם ברבים ,אם תרצי לקבל הסבר אשמח מאוד להדריכך ,במסרים כמובן. שיהיה לכם רק טוב ובברכת חג כשר ושמח גרשון/מנהל הפורום

אירילה

New member
מטרת הפורום היא תמיכה ,גם אם זו

תהיה כניסה חד פעמית לפורום נשתדל לעזור כמיטב יכולתנו, ללא שייכות אם יש עניין בפורום או לא. חג שמח גרשון

רמה2

New member
תודה

ראשית, תודה על התגובות. מצטערת שלא הגבתי עד כה, אני לא נכנסת לאינטרנט לעתים קרובות, אז בבקשה, לא להגיע למסקנות נמהרות (בתגובה למני בר). לצערי גילו לאמי גם סרטן ובקרוב תתחיל בטיפולים כימותרפיים.נכון שזה עושה לא לנשום? קצת מוגזם לא? האם אתם יודעים על השפעת טיפולים מסוג זה על המצב המנטלי- קוגניטיבי? שוב תודה ואני שמחה שאתם כאן

l i i

New member
אלצהיימר

תודה רבה על קבלת הפנים החמה !!!!!!!!!!! לא הצלחתי לפתוח את המסר ששלח לי מני בר. ניסיתי להעזר בהוראות , וזה לא הלך ...

רמה2

New member
ללילית

היי, את יכולה לקרוא את התגובות ששלחו לשאלות שלי. אין לי משג איך לשלוח לך אימייל בלי לחשוף את הכתובת שלי, שבשלב זה אני מעדיפה שתיהיה חסויה. אם את יודעת לעזור לי בפרטים הטכניים האלה, אשמח לשלוח לך חומר לאימייל. בהצלחה בדרכך

למעלה