מספר שאלות

מספר שאלות

שלום לכן. יש לכן פורום מקסים! רציתי לדעת היכן למדתן לסרוג? האם לקחתן קורס/ים? וכמה זמן לוקח ללמוד לסרוג? והאם ניתן לסרוג ג'קטים כמו לדוגמא, ג'קטים שתמצאו ב H&O, קסטרו וכו'? הרי הכל תלוי בצמר, לא? תודה.

iris3111

New member
זרובבלה יקרה אני למדתי סריגה מאימא

שלי נתנה לי מסמרים מספר עשר ואת שאריות הצמר שלה ותאמיני היה נדיר לימצוא אצלה שארית... בגיל 7-8 . ככההיתחלתי ליסרוג לי סרטים וחגורות. אחר כך עליתי דרגה אז קיבלתי מסרגות מתנה שיש לי אותן עד היום וגם חבילת צמר המשכתי בצעיף בחורף הולכת איתו בקיץ פורמת ועושה דוגמא אחרת. גדלתי ועשיתי בייבי סיטר ככה הרווחתי כסף וקניתי לי צמר לבד בכיתה ח כבר סרגתי סוודרים עבורי אמנם פשוטים אבל עבורי היו מדהימים. הרבה חידשתי השנה כשהיתחברתי כאן לפורום למדתי הרבה מהבנות כאן במיפגשים ובשיחות, וכמובן משרון המקסימה ומשולי הסרגנית לה אני מבלבלת במוח. לא ציינת מאיזה איזור את שנוכל להפנות אותך ללמידה מיקצועית יותר ולא חובבנית. כדי שתוכלי לילמוד כמו שצריך ולא עם שגיאות. אזככה בירושלים יש את מנהלת הקומונה אפשר ליצור איתה קשר במסרים, בראשון יש את שולי הסרגנית. ברמת גן יש את שובל עינת, ובצפון בחיפה יש את גלשי. בהצלחה לך.

ענבל30

New member
סבתא שלי לימדה אותי לסרוג

אבל מזמן, כשהייתי בת שלוש-עשרה בערך... עם השנים שכחתי והזנחתי (זה גם לא היה ממש באופנה אז) אבל לפני שלוש שנים בערך, ואני אמא טריה (וישר מדגדג באצבעות לסרוג לפעוטה משהו חם ורך) עבדתי עם בחורה חמודה שחזרה מהודו. באחת ההפסקות היא התיישבה לסרוג וישר ביקשתי שתזכיר לי. למחרת הביאה עבורי מסרגות וצמר ולימדה אותי. תוך דקות נזכרתי במה שלמדתי מסבתא... ההמשך - בעיקר מהאינטרנט, מהשיעורים המצויינים שרשמה פה שרון מנהלת הפורום למדתי לסרוג במסרגה אחת (גם היה לי בסיס מסבתא, אבל ממש בסיס, שלמדתי לפני 20 שנה) הלמידה עדיין לא הסתיימה - כל יום אני לומדת משהו חדש, טכניקה חדשה, טריק חדש, מבינה פתאום איך לקרוא את התרשים ההוא ואיך משלבים צבעים... המון תודה לבנות פה בפורום שעזרו לי המון וענו בסבלנות על שאלות. זה קשה מאוד להסביר סריגה במילים כתובות בלי תמונות, וכאן היו כמה שהצליחו להסביר נהדר! יש גם אתרים שאפשר ללמוד מהם. וכשיודעים - בהחלט ניתן לסרוג ג'קטים כמו שאת רואה בחנויות, לפעמים אני רואה דגמים ברחוב וחושבת שתכל'ס אני יכולה לסרוג אותם בעצמי... אבל אני בעייתית קצת עם פריטים "גדולים" ומורכבים. באופן אישי אני מעדיפה לסרוג פריטים שנסרגים מהר וקל, כמו כובעים, צעיפים, נעלי בית... מקסימום פונצ'ו לילדה קטנה
לרוב זה גם לא יוצא הרבה יותר חסכוני מאשר לקנות בחנות - מחיר הצמר והזמן שלוקח לסרוג משתווים ולעתים אף עולים למחיר שמשלמים בחנות. אבל יש את האפשרות לבחור את הצבע, לשנות את הדוגמה ולהתאים אותה אלי... כך שזה יוצא אישי וחד פעמי ומיוחד.

leah1010

New member
אני התחלתי לסרוג בגיל מאוחר יותר -

תחילת שנות העשרים - ראיתי את שכנה שלי, שהיא מורה למלאכה, לסרוג, ביקשתי אותה ללמד אותי בשתי מסרגות וסרגתי די הרבה, אח"כ עשיתי הפסקה ארוכה מאד עד לפני כשנתיים כשהבת שלי בקשה ממני ללמדה לסרוג, היא היתה אז חיילת ורצתה לסרוג בנסיעות הלוך חזור לבסיס וזה דגדג לי באצבעות וחזרתי לסרוג. לפני הרבהשנים היו חנויות צמר ובהם היתה מישהי שהדריכה בסריגה והיא למדה אותי אז לסרוג במסרגה אחת . חבל שהיום אין כאלה חנויות. היינו יושבים סביב אותה אישה - והיא היתה מודדת אותנו ונותנת לנו הוראות מדוייקות של כמה עיניים להעלות, מתי להתחיל להוריד לרגלן ואיך עושים אותו וכו' וכו' וכו'. כמו כן שראיתי שיש קומונת סריגה ואח"כ בפורום - משם נוסף לי עוד ידע ורעיונות אינספור לדוגמאות שונות וזאת תודה למנהלת הפורום, שרון שלא מפסיקה לעזור ולהעלות קישורים וכמובן לשאר הבנות המשתתפות בפורום שמעלות דוגמאות סריגה עם ההוראות וקישורים אינספור. ללא ספק האינטרנט הוא כלי מעולה להעמקת הידע בנושא

השאלה היא

כמה זמן לוקח ללמוד לסרוג? אני מניחה שדרך האינטרנט אני לא אוכל ללמוד (או להתחיל ללמוד) מכיוון שאין לי ידע בנושא. נכון, אמנם ג'קטים יפים כמו בחנויות האופנה יותר משתלם לקנות מאשר לסרוג, אך ההרגשה שאת לובשת משהו שיצרת שווה את כל זה :) והיום גם תיקים סרוגים נכנסו לאופנה, יש להם את אותה הדוגמה של הג'קטים, רק שניתן לעשות זאת בתור תיק. ולמי ששאלה, אני מאזור המרכז. לכן אשמח לדעת כמה זמן נמשך קורס, מה מחירו? האם אלה קבוצות גדולות? האם יש רק נשים בקורס וכו'.. תודה רבה לכן :)

iris3111

New member
וגם עניתי לך במרכז יש את עינת שובל

צרי איתה קשר ותיתן לך הסבר מלא. בהצלחה

leelushka

New member
לדעתי

אותי סבתא לימדה, אבל יש דרכים פשוטות ביותר ללמוד מהאינטרנט! צרי איתי קשר בהודעה, אני אאסוף לך בנתיים כמה קישורים.. הזמן של לימוד הסריגה, אצלי לפחות נמשך 15 דקות! זה הדבר הקטן!הדבר האמיתי הוא ללמוד שיטות ודברים יפים לעשות עם הטכניקה של הסריגה ואת זה, אני אישית למדתי מהאינטרנט וממגזינים (כמו "הכל בסוודר" וכו').

leelushka

New member
בנוסף..

יש לימוד סריגה פה בפורום, תסתכלי למעלה, נראה לי שזה תחת הכותבת "מאמרים"..

אני למדתי מהאינטרנט!!!

לא קשה בכלל, אפילו מאוד קל! וכיף כמובן. זה היה לפני כשלוש שנים. סורגת עד היום, בעיקר בחורף (בקיץ ידיים מזיעות יותר מידי, וקשה להתלהב מפרוייקטים..) אני ממליצה לך להתחיל ממסרגה אחת - יותר פשוט ללמוד לבד, מאפשר יותר תמרון, ולתת לידיים להתרגל ולזרום. ואז ללמוד גם שתיים יהיה קל יותר. וגם כדאי להתחיל ממשהו קטן יחסית ומרבוע - כי בהתחלה סורגים לאט וחשוב להגיע לסיפוק כדי להתקדם. אז תנסי צעיף, או תיק מרובע, ארנק, וכו וכו

טובה ב

New member
אוכמניות: בקיץ סורגים בחוטי

כותנה, יש מיבחר נפלא של צבעים, והאיכות תמיד מעולה, כי מדובר בחומר טבעי. בשנות המידבר, כלומר לפני כעשר שנים, כשנדמה היה שהסריגה היא סצינה היסטורית רק (הגלובליזציה חיסלה את הכדאיות) לא היו חנויות צמר בארץ, גם באירופה ובארה"ב רוב החנויות נסגרו, ואז סרגתי רק כותנה, כי זו תמיד היתה בנמצא בחנויות לעבודות יד. את כנראה מוכשרת במיוחד כי זה לא קל ללמוד לבד מהאינטרנט, כל הכבוד!

פגשתי את חוטי הכותנה..

..בקיץ האחרון. חשבתי לעשות ארנק ותיק צד לגודל מחברת A5. אבל בסוף לא סיימתי אף אחד מהם. אולי כי זה במהלך הטיול לחול.. אני בקלות מדמיינת אביזרים למיניהם מחוטי הכותנה, אבל קצת קשה לי לראות מהם בגדים. גם הרבה עבודה (רק עכשיו עזרתי אומץ לעשות ג'קט, עד כה עסקתי בעיקר בפרוייקטים קטנים יותר), וגם כל בגד שיצא יהיה חם מידי לקיץ הישראלי.. איזה דברים יצא לך לסרוג איתם?

טובה ב

New member
בעיקר בגדי קיץ, כמובן-

גופיות, בגדי ים, ווסטים קלילים, שלובשים על שמלות חשופות. אבל המוצר שאני הכי אוהבת מחוטי כותנה הוא צעיף קייצי (אני בירושלים!) שעשוי משילוב של סריגה בשתי מסרגות והשלמה בקרושה, שיוצא מעוגל, לא שפיץ בגב, וזרועותיו ארוכות כל כך, שהוא נכרך יפה סביב הצואר בלי לחנוק. היתרון שלו, באשר להערה שלך על החוט הדק, שדורש עבודה רבה, שסורגים במסרגות עבות, מגהצים בקלילות, ואז מתקבל בזמן קצר סריג דקיק. אני אנסה למצוא דרך לשרטט אותו ולשלוח, אם את מעוניינת. אין לי כרגע אחד לצילום, כי נתתי את כולם כמתנות.

צעיף בקיץ??

(אני מבאר שבע במקור. בקיץ היה לי כל כך חם, עד שרציתי לפשוט את עורי...
) אבל עכשיו עברתי לירושלים, וממש קפוא פה, להנאתי הרבה.. באיזה חוטי כותנה את משתמשת? אני מכירה חוטים דקיקים לכיפות. וחוטים-פסים שטוחים כאלה. וחוטים עם קטר עגול 100% כותנה. אני השתמשתי באחרונים. אני יכולה לסרוג רק דברים שאני מתלהבת מהם ומדמיינת אותם בראשי. אז נראה מה יתחשק לי בקיץ, בהחלט אזכור את האופציה הכותנתית.. :)

טובה ב

New member
מסכימה איתך לגמרי בעניין

ההתלהבות והדימיון, לכן צריך להתבונן ולספוג. אז אם את בירושלים- בתלפיות ליד השופרסל דיל יש חנות יצירה, שבה יש הרבה חוטי כותנה, אבל הכי זול בשוק, בחנות לצמר ברחוב האפרסק. תשאלי אותו מה זה כותנה. כרגע אין לא מבחר גדול של צבעים. עכשיו בירושלים גם את תצטרכי בקיץ צעיפים. לכיפה אני חושבת שמשתמשים בחוטי ריקמה קצת יותר עבים. זה לא זה. אלה ממש חוטי סריגה. לקרושה זה פשוט נפלא.

אני מאוד מקווה שגם אני אוכל ללמוד

מהאינטרנט. אני אשמח לראות כל מיני דוגמאות שסרגת

אני לא מצלמת את הדברים

כי אין לי דיגיטלית, וגם הרוב זה לאנשים אחרים, אז אני נותנת אותם מיד עם השלמת הפרוייקט. ואין לי דברים מרשימים כמו לחברות הפורום פה (אתן ממש מגניבות!). תתחילי מצעיף עם צמר עבה ומסרגה/ות עבה. בצבעים שאת אוהבת. לי ממש חשוב להתלהב ולצפות לפרוייקט הגמור. זה נותן את הכוח להמשיך..

אולי צעיף דק ואופנתי

אבל קודם, אני צריכה לדעת איך בכלל סורגים. אין לי ידע בסריגה, בסוגי החוטים, במסרגות, בטכניקה - פשוט בכלום. לכן לפני שאני עושה תכניות לצעיפים, עדיף שאדע איך בכלל עושים אותם :)

כמה הוראות שמצאתי..

אני לא מוצאת את האתר הנחמד שממנו למדתי בזמנו, אבל יש די הרבה אחרים. אבל את בטוח צריכה ציוד כדי להתחיל ללמוד - מסרגה/שתיים ולפחות קצת צמר בעובי תואם. אני מחבבת יותר מסרגה אחת. הנה כמה מקורות:
אתר טוב (אם מתעלמים מהפרומות) ללמוד לולאת התחלה (צריך גם לאחת וגם לשתיים)
http://learntocrochet.lionbrand.com/ מדריך טוב, אך עם הרבה מלל באנגלית - תלוי איך מסתדרת עם השפה
http://www.worldknit.com/howto/howto.html אתר עם תמונות נחמדות (תלחצי על Learn to crochet בצד, ואז תחת Beginning Techniques)
עוד אתר נחמד

למעלה