מספר שאלות...

vip 12

New member
מספר שאלות...

שלום לתושבים, אני רוכב "חדש"...TREK 4500... ויש לי כמובן כמה שאלות ככה להתחלה לאחר 3 שבועות רכיבה... 1. ים ואופניים - מה חשוב להקפיד כאשר מגיעים הבייתה, כמובן שרוב הרכיבה הייתה על אספלט - אך היה מעבר של 100 מטר בערך בשביל עם המון חול עליו... 2. האם שטיפה במים + סבון + הברשת כל גלגליי השיניים הינו רעיון מוצלח? 3. לאחר השטיפה, מה חשוב ביותר לשמן? 4. האם האופניים עצמם יעמדו בשטיפה (איזור הבולמים, השלדה בכלליות)? אני יודע שהשאלות הן טירוניות לחלוטין ואודה להתייחסות רצינית ולא מזלזלת. המון המון תודה, אלעד.

bonanai

New member
ים מביא רעה (חול)ה נוספת

והיא המלח! חשוב לאחר כל "רכיבת ים" לשטוף את האופניים. אין לאופניים מהזן שלך כל בעייה עם מים (וסבון) בתנאי שתקפיד על: 1. לא להתיז בזרם חזק ישירות על צירים 2. אם שטפת עם סבון - תקפיד להוריד הכל במים 3. לאחר השטיפה יבש היטב (אני נוהג לנגב קלות, לנער - לזרוק את האופניים בצורה מבוקרת מגובה של כמה ס'מ ואף לרכוב מרחק קטן ולייבש את הבלמים בבלימה מבוקרת במהירות נמוכה) 4. ייבוש שרשרת ע'י סמרטוט יבש וסופג ע'י כך שאני חופן קלות את חלקה התחתון של השרשרת ומסובב את הקראנק בפריילוף 5. שימון מע' ההינע ע'י שימון השרשרת והעברת הילוכים בכדי לאפשר לשמן להגיע לכל חלקיה - שים לב לנגב שאריות שמן בשיטה דומה ליבוש השרשרת שתיארתי לעיל בגדול שטוף כמה שפחות - רק אם אתה חייב (וכן, אחרי רכיבה בים לדעתי אתה חייב!) ביום יום, ניתן להעביר סמרטוט לח ולשמן פעם פעמיים בשבוע בהצלחה

vip 12

New member
המון המון תודה!

בנוסף, האם יש שמן מומלץ לישמון חלקיי השרשרת וגלגליי השיניים? או שזה סטנדרטי? אלעד.

למעלה