מספר שאלות...

N e t a 4

New member
מספר שאלות...

היי לכולם! אני עוקבת אחרי הפורום הזה די הרבה זמן כצופה מהצד. כמו הרוב כאן אני גם כן רוצה ללמוד רפואה אך השנה לא מתאפשר לי בגלל ציוניי הנמוכים יחסית. אשמח אם תוכלו לייעץ לי לגבי הנקודות הבאות: 1. ממוצע בגרות 109, פסיכומטרי 727 - לכן הסכם הספיק רק לב"ש השנה אך לא עברתי ראיון ראשון. האם, ברגע שעוברים את סף הסכם יותר לא מתייחסים לציונים או שבכל זאת הסיכויים שלי להתקבל יגדלו אם אני אשפר את הציונים? אתם מכירים מישהו שעבר עם ציונים נמוכים כאלה? 2. ברצוני לשפר בגרויות, והגעתי למסקנה שהשיפור המשמעותי ביותר יהיה אם אני ארחיב ל-5 יח"ל היסטוריה, תנ"ך או ספרות. (מכיוון שבמתמטיקה 5 יש לי 96 ובאנגלית 5, 94). אילו 2 מקצועות עדיף לי להגביר מתוך השלושה שציינתי? (מבחינת קושי וסיכוי לציון גבוה) 3. אני מועמדת לרפואת שיניים. עד כמה ריאלי לעבור לרפואה באיזשהו שלב? אני נורא רוצה ללמוד השנה אבל אני מפחדת שאם אני אתחיל ללמוד רפואת שיניים אני אוותר על ההזדמנות ללמוד רפואה (כי אז אני כבר לא אוכל לשפר בגרויות ופסכומטרי). תודה מראש על ההתייחסות..

FrezieGrant

New member
מי אמר לך שלא תוכלי לשפר פסיכומטרי?

קודם כל אפשר לשפר פסיכו' יפה מאוד בזמן לימודי רפו"ש- עם הרבה השקעה אומנם וויתור על חיי חברה, אבל אפשר. אני שיפרתי ב50 נקודות בשנה א' של מדעי רפואה בי-ם, מה שאפשר לי לעבור סכם גם לב"ש וגם לי-ם (לשניהם לא הספיק לי שנה שעברה). אפשר גם לשפר בגרויות, כמה חבר'ה אצלינו עשו את זה. וזה די ריאלי לעבור מרפו"ש לרפואה, יש אנשים שהולכים לרפו"ש או מדה"ר (כמוני) למטרה זו בדיוק. וכן, מתחשבים בסכם בב"ש גם בשלב הראיונות- אם אחרי ראיון שני יש שני מועמדים עם הערכה זהה ויש מקום אחד, מתחשבים בסכם, אז תשפרי,כאי לך. לגבי הבגרויות-לא יודעת, לא שיפרתי. מקווה שעזרתי. כל הנאמר בתגובה הינו דעתי האישית בלבד, ואין לראות בו טענה מכלילה, עיוות עובדות או כל דבר אחר שיגרום לכם לרדת עלי בשרשור באורך הגלות

N e t a 4

New member
כן, עזרת, תודה רבה... רק שאלה נוספת

באיזה מועד ניגשת לפסיכומטרי? האם יש זמן שלדעתך הוא פחות לחוץ במהלך הלימודים?

וקחי בחשבון

שבמועד חורף לא תוכלי לעשות 5 יחידות תנ"ך או היסטוריה, מה שאומר דחיה בעוד שנה.

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

בקשר לבגרויות, כמו שכבר כתבו כאן, בגרויות מורחבות אפשר לעשות אך ורק במועד הקיץ. האוניברסיטאות בדרך כלל לא מחכות לציונים של מועד זה ולכן אם תבחרי לגשת לבגרויות מורחבות כדי לשפר את הסיכויים שלך, תיאלצי לחכות שנתיים. מבין שלושת הבגרויות שציינת, שיפור הממוצע יהיה זהה עם אותו ציון. ממה שאני מכירה, הקושי במקצועות האלה משתנה מאדם אחד לשני. אחד יגיד שהיסטוריה הכי קל ואחר יגיד שדווקא תנ"ך היה לו מאוד קל. אם יש לך ציונים מתחת ל90 בבגרויות החובה עצמן, את יכולה לנסות ולשפר אותן. אם את קוראת את הפורום כבר הרבה זמן, אני מניחה שאת כבר מכירה את המחשבונים השונים של האוניברסיטאות. אז פשוט כנסי לאחד מהם ותראי מה שיפור של יחידות החובה ייתן לך. בקשר לקבלה לרפואה עם רקע אקדמי, זה אכן אפשרי, אבל לא קל. לעשות פסיכומטרי תוך כדי הלימודים זה מאוד קשה ויש בזה לקיחת סיכון מסויים. אמנם יש אנשים שמצליחים לעשות זאת בלי לפגוע בלימודים, אבל יש גם סיכוי לא קטן שתצאי קירחת משני הצדדים. לדעתי, אם את מתכוונת להיכנס לתואר אחר בשנה הקרובה, כדאי שתשפרי את הפסיכומטרי שלך במועד אוקטובר הקרוב. ככה תוכלי להשקיע בשנה הזו את כל האנרגיות שלך בלימודים ולא לאבד את השפיות שלך מרוב לחץ.

N e t a 4

New member
האמת שאני יודעת שצריך לחכות שנתיים

לצערי בשביל שציוני הבגרות ייחשבו. כל ציוניי האחרים הם בסביבות 91-92 ולכן אני אצטרך לשפר הרבה בגרויות בשביל להעלות משמעותית את הממוצע לכן אין לי ברירה אחרת. עפ"י חישוביי רק הרחבת בגרויות יחד עם שיפור פסיכומטרי יעזרו לי משמעותית. אז עפ"י מה שהבנתי ממך, אושרית, עדיף לי פשוט לקחת שנה ולשפר הכל ללא הסחות דעת (כמו לימודים באוניברסיטה) כדי להגיע לתוצאות אופטימליות, מאשר לנסות באמצעות רקע אקדמי. כ"כ לא בא לי לבזבז שנה נוספת ועוד בשביל משהו כ"כ לא ודאי :( בכל אופן, כדאי לי לחכות עוד שנתיים גם בשביל בן גוריון כדי לנסות להתקבל עם בגרות גבוהה יותר או פשוט לנסות שוב שנה הבאה רק עם פסיכומטרי משופר? (כי יש לי רק עוד הזדמנות אחת בב"ש)

תראי, זה לא שאין סיכוי בכלל

להתקבל עם רקע אקדמי, דווקא יש לא מעט אנשים שמתקבלים ככה. הבעיה היא שהרבה אנשים נכנסים לתארים שקרובים לרפואה במטרה לנסות לעבור, בלי להיות מודעים לקושי שיש להוציא ציונים גבוהים בלימודים אקדמיים. יותר קל להוציא ציונים גבוהים בבגרויות מאשר בלימודים אקדמיים, גם בגלל הרמה של המבחנים וגם כי המסגרת של שיפור בגרויות היא פחות נוקשה ופחות לחוצה בדרך כלל. הבעיה היחידה עם הבגרויות היא באמת הזמן. שיפור בגרויות זו האופציה הבטוחה יותר, אבל זה ייקח לך שנתיים. בנוסף יש כמובן את העניין של הפסיכומטרי. עדיף להיכנס ללימודים אקדמיים אחרי שכבר יש לך פסיכומטרי גבוה, כי לשפר אותו תוך כדי זה לא פשוט בכלל וגם קצת מסוכן. בקיצור, לדעתי שתי הדרכים טובות, ומה כדאי לך לעשות תלוי רק בך ובשיקולים שלך. אז העצה שלי היא שפשוט תשבי, תעשי לך רשימה מסודרת של יתרונות וחסרונות של כל דרך, וככה תחליטי.

N e t a 4

New member
הבנתי, אז יש לי שאלה אחרת

את יודעת בערך מתי תקופת המבחנים של הסמסטר הראשון בשנה א'? כי אולי אני אוכל לגשת למועד דצמבר של הפסיכומטרי ואז אני אוכל להתחיל ללמוד אליו עוד לפני תחילת הלימודים באוניברסיטה (בספטמבר) ויהיה לי קצת יותר קל...

dafmic

New member
תקופת מבחנים של סמסטר א'

משתנה מאוני' לאוני'. בירושלים בשנה הקרובה היא אמורה להיות ב- 28.1 עד ה-23.2. ככה שאת אמורה להספיק למועד דצמבר. את יכולה לדעתי לנסות כבר למועד אוקטובר, אם יש לך אפשרות. ככה אולי תקבלי את הציון המשופר ממש עם התחלת הלימודים, ותהיה לך שנה בראש יותר שקט. לגבי רפו"ש - (מצטערת שיוצא לי קצת לסתור אותך בימים האחרונים, פרייזי, לא משהו אישי...) לדעתי זה בכלל לא ריאלי לעבור מרפו"ש או מדה"ר לרפואה. מי שעובר - עובר ע"ס בגרויות ופסיכו', כמו פרייזי למשל וכמו עוד כמה אנשים שאני מכירה. כדי להתקבל ע"ס ממוצע אקדמי שנה אחת לא מספיקה, וגם אז זה רק לשנה א' - לכל היותר מקבלים פטורים. מה שכן, בד"כ שלושת המצטיינים ברפו"ש שנה א', יכולים לעבור (אם הם רוצים, והם רוצים - לכן הם התאמצו כ"כ) לשנה ב' ברפואה. הממוצע שלהם, אם אני זוכרת נכון את הנתונים משנה שעברה הוא סביב 96-98, כי יש הרבה שרוצים. זה אומר לעשות מועדי ב' על 93... לא פשוט בכלל. 3 אנשים מתוך 55-70 (תלוי בשנה) זה לא אחוז גבוה. מה שכן, מתוך 80-90% שהגיעו לרפו"ש עם שאיפות כלשהן להגיע לרפואה, אני חושבת שרובנו כבר ממש מרוצים ואפילו לא ניסו להרשם השנה לרפואה. בכל מקרה אני חושבת שזה לא מקצוע שצריך ללכת אליו אם לא רוצים. אם את מעדיפה רפואה, אבל בלית ברירה, אם זה לא ייצא תהיי רופאת שיניים - זה בסדר. אם נראה לך שזה בכלל לא בשבילך ואת רוצה את זה רק כקרש קפיצה - לדעתי לא כדאי. מעבר לזה שאת תופסת מקום של אנשים שכן רוצים להיות רופאי שיניים, את עלולה בסוף למצוא את עצמך סטודנטית/רופאת שיניים מתוסכלת, וכבר היו מקרים מעולם שאנשים עזבו בתום שנה רביעית או שישית - חבל על הזמן והאנרגיות, כמו שאמרתי הסיכויים למעבר לא גבוהים בכלל. שיהיה בהצלחה!

FrezieGrant

New member
את לא סותרת אותי...

לא התכוונתי שאפשר לעבור מרפו"ש או מדה"ר על סמך ציונים אקדמיים, ידוע שזה כמעט בלתי אפשרי. עוברים עם בגרות ופסיכו', ומנצלים את השנה הראשונה שעשית שם לפטורים, ואם יש קצת מזל- אפשר לקחת בזמן המתפנה קורסים מסוימים של שנה ב' (בדקתי במזכירות הרפואה, זה אפשרי) או קורסי בחירה, ולהקל טיפה על העומס של השנים הבאות. אבל אני מסכימה שזו לא הדרך הכי טובה. אני עשיתי את זה רק כי כבר לא היתה לי סבלנות לחכות עוד שנה עד שאתחיל אוניברסיטה, ציפיתי לזה מהיום הראשון בבי"ס יסודי. אבל לא כולם חננוות מטורפות כמוני, אז תראי מה מתאים לך.

N e t a 4

New member
גם לי אין סבלנות לחכות...

עוד שנתיים כי זאת המשמעות של שיפור בגרויות עבורי - אני רוצה להגביר ל-5 יחידות תנ"ך וספרות ולכן יהיה עליי להמתין שנתיים כדי שהתוצאות ייחשבו לאוניברסיטה וזה קצת יותר מידיי בשבילי. מאחר והקבלה ללימודי רפואה נורא קשה אני לא יכולה לסמוך על זה שבעוד שנתיים אני אכן אתקבל. לכן אני מעדיפה כבר להתחיל משהו, לשפר פסיכומטרי ולנסות שוב שנה הבאה. בכל אופן, תודה על העצה. שיהיה לך המון בהצלחה!

N e t a 4

New member
תודה על האינפורמציה...

האמת שחשבתי לנסות לעבור לרפואה עם ציוני אוניברסיטה, אני יודעת שזה ממש קשה אבל זה או זה או להמתין שנתיים בשביל תוצאות של בגרויות (כי אני רוצה להרחיב תנ"ך וספרות - בגרויות קיץ). רפואת שיניים זו אכן ברירת מחדל אבל כל המטרה היא באמת להמשיך עם המקצוע אם אני לא אתקבל לרפואה (לכן לא בחרתי ביולוגיה או מדעי הרפואה). אני עוד יכולה לנסות בכל מקרה לעבור שנה הבאה עם בגרות במידה ואני אשפר משמעותית את הפסיכומטרי. אז תודה על ההמלצות והמידע, אני אצטרך לחשוב רבות על המשך דרכי... שיהיה לך בהצלחה!

בקשר לפסיכומטרי

כמו דורין, גם לדעתי עדיף שתגשי למועד אוקטובר וככה תשתחררי מהעניין של הפסיכומטרי עוד לפני שמתחילים הלימודים. זה יוריד ממך המון עומס במשך השנה.

kontsy

New member
לגבי ב"ש...

אני באמת לא יודעת מה להמליץ (אם שנה הבאה או עוד שנתיים) אני רק יודעת ששם ההשפעה של הציונים מאוד לא ברורה. אני מכירה אנשים עם סכמים אדירים שלא התקבלו, וכמו שאמרו כאן לרב הציונים משמשים "שוברי תיקו" בין אנשים שהצליחו אותו דבר בראיונות... בכל אופן, גם אם יהיה לך ציונים מטורפים לא מובטח לך מקום בב"ש. בניגוד למקומות אחרים בהם עם סכם מספיק גבוה, אפילו אם תפשלי בראיונות עדיין יש סיכוי להתקבל.

N e t a 4

New member
כן, על זה אני בונה...

באמת קשה לדעת מה בדיוק ה"נוסחה" לקבלה לב"ש. למרות שזה המקום שאני הכי רוצה ללמוד בו, אני אאלץ לנסות גם במקומות אחרים שכנראה הסיכוי בהם יותר גבוה. בכל אופן תודה רבה על העצה. אני מאחלת לך שתקבלי כבר מכתב קבלה...

L i o r 8 4

New member
רק בקשר לקבלה לב"ש

אני הבנתי באמת שמתחשבים בציונים בזמן הראיונות רק אם באמת יש שני מתמודדים עם בדיוק אותן הערכות ולא מצליחים להכריע מי מביניהם יתקבל. לי יש סכם ממש לא גבוה- 106.8 בגרויות (נחשב ממש נמוך לרפואה) ופסיכומטרי 741, והתקבלתי השנה לב"ש עם הציונים הללו. כמובן שאם יש לך זמן לשפר בגרויות/ פסיכומטרי אז זה יכול מאוד להועיל על מנת שהאופציות של שאר האוניברסיטאות תהיינה פתוחות לפנייך. המון

morancho1

New member
תשפרי פסיכומטרי ועוד בגרות שתיים.

אבל דגש גדול על הפסיכומטרי. שיהיה בהצלחה:)

למעלה