מספר שאלות

מספר שאלות

שלום, סבתי בת 74 והיא חולת אלצהיימר. המצב שלה מחמיר כל הזמן. יש מצבים שבהם היא שואלת איפה אימי למרות שאימי יושבת לידה, היא שוכחת המון... וי שלה דימיונות שבה על כך שהעוזרת הקודמת שלה ושל סבא שלי שיש לה מפתחי של הבית באה בלילה הביתה וגונבת לה דברים. רציתי לשאול אתכם כמה שאלות: 1. האם לעניין הדימיונות שווא והחרדות כדי אולי לקחת תרופות נגד חרדה? 2. סבתי קיבלה ממורקס לחודשיים ובגלל שזה לא עזר לה הרופא החליט להפסיק את התרופה. לכן, היא אינה לוקחת שום תרופה חוץ מאשר תרופה נגד דיכאון. האם זה הגיוני או שאולי כדי לשמוע חוות דעת מרופא נוסף? מאחר שקראתי בפורום שהרבה קרובי משפחה של אנשים כאן שלפי התיאור שלהם המצב של קרוביהם אפילו יותר קשה משל סבתי עדיין לוקחים תרופות לעיקוב המחלה. 3. מה הסיכויים שלי בתור נכדה ללקות גם כן במחלה נותר מאשר בן אדם רגיל? 4. סבתי שהיא דוברת רוסית במקור מדברת איתי הרבה ברוסית למרות שהיא אמורה לפחות לדעת שאני לא הכי מבינה את השפה. כשאמרתי לה שתגיד את זה בעיברית היא המשיכה לדבר ברוסית. האם כדאי לי להתחיל ללמוד רוסית?(יש לציין שהיא כבר מעל 40 שנה בארץ) תודה!

ענתי44

New member
נושנושית111 ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כל מה שאת מתארת חומד, אופייני לחולי אלצהיימר. העיצה העיקרית היא לא להתווכח איתה ולא לנסות להוכיח לה את האמת. זה לא יעזור. היא תשכח אחרי דקה שלעוזרת אין מפתח ורק תהיה עצבנית מהוויכוח איתה. פשוט לזרום איתה במה שהיא אומרת. ולשתוק. יש פה חלק שהרופאים הפסיקו להם תרופות. חלקנו ממשיך להוציא אלפים על קנייה פרטית, חלק לא נותנים כלום. בכלל התרופות הם רק לעכב את הדרדרות המחלה לא לרפא. ויש לא מעט רופאים שחושבים שבהרבה מקרים זה לא יעיל. חוות דעת נוספת תמיד רצוייה. האם יש לסבתא ביטוח מושלם כי אז מותר לה ללכת לרופא מומחה.אני הלכתי לחוות דעת שניה בשבוע שעבר. הסיכוי לחלות כבן משפחה של חולה קיים אבל הסיכויים קטנים. יותר מסוכן לעבור כביש. מציעה לך לחיות את חייך בכיף ולא להתעסק בזה. חולי אלצהיימר נוטים לחזור לדבר שפת אם. ולמרות שסבתא שלך 40 שנה בארץ ויודעת עברית היא חזרה לדבר רוסית. היא לא עושה לך דווקא זה חלק מהמחלה. אולי לא ללמוד רוסית שוטפת אבל רצוי שתלמדי מילים בסיסיות לתקשר איתה. אם כי טוב לדעת שפות. מקווה שעזרתי לך שנה טובה

אסתרס

New member
חרדות

חוויית חרדות היא סבל נוראי, וצריך לטפל בזה תרופתית, אחרת גם לא יהיה לכם לא יום ולא לילה. אני מצטרפת לעצה ,ללכת לרופא פרטי דרך המושלם לאבחון נוסף , חזקי ואמצי אסתרס

שריוש2

New member
שלום!

גם סבתי חולת אלצהיימר אבל כבר במצב הרבה יותר גרוע מסבתך. הייתי אומרת לך אכן להתייעץ עם רופא נוסף. יש הרבה תרופות להאטת המחלה ועם ממורקס לא עוזרת, בטוח תמצא תרופה אחרץ המתאימה. לגבי השפה, המצב של יקירנו הולך ומדרדר מיום ליום לצאערנו. הוא שוכח מילים, מערבב בין מילים, מעוות אותן ויוצר משפטים ממש מבולבלים. [מקווה שעוד לא הגעתם לרגע הזה, ושגם לא תגיעו].לכן אם את רוצה ללמוד את השפה כדי להבין את סבתך אז תלמדי. באלצהיימר כמו שאמרתי החולה נעשה יותר ויותר מבולבל מיום ליום. גם סבתי, יכולה לדבר אליי בצרפתית ופתאום לעבור לערבית. לפני מחלתה ידעה שאני דוברת רק עברית. אבל המחלה גרמה לה לשכוח ועשתה אותה כ"כ מבולבלת שהיא אפילו לא'דעת שאני עומדת מולה.כך אני חושבת שגם עם סבתך. אין מה לעשות.. זאת המחלה לצערנו. בקשר לגנטיקה, זה לא כ"כ ברור. יש כאלו שאומרים שאם החולה ומעל גיל 40 אז האלצהיימר כן גנטי, ומתחת לא, ויש כאלו שואמרים הפוך. שמתחת לגיל 40 הוא גנטי ומעל לא. קיום, עפ"י בדיקת דם פשוטה אפשר לדעת האם יש לך את הגן או לא. אישית, לא הייתי ממליצה לעשות אותן. כי לא יעזור למישהו לדעת שהאלצהיימר עורב לו ממש מעבר לפינה. שהוא יחייה את שארית חייו בצל האלצהיימר שממש כל שנייה יכול להתפרץ האלצהיימר הארור בגופו... מקווה שעזרתי. ערב טוב ושנה טובה!

למעלה