מספר תהיות.

רZוש

New member
מספר תהיות.

מקווה שזה הפורום הנכון היות ולא מצאתי פורום מתאים יותר (עברתי גם על הטאגליינס ולא מצאתי שום שיענה לי על התהיות שלי). מה ההבדל בין מגיש עזרה ראשונה לחובש? אני שוקלת בימים אלה להרשם לקורס חובשים, רציתי לשאול אם זה משהו שאפשרי? ואם כן, כיצד זה מתבצע? למי אני מתקשרת? כמה שעות זה? האם בשביל לעבור את הקורס אני צריכה להתנדב במדא לפני ו\או אחרי? אשמח לכמה תשובות.

afiksambol

New member
../images/Emo101.gifקורסי עזרה ראשונה

נסי למצוא את התשובות לשאלותייך באתר הרשמי של מד"א, כאן.

רZוש

New member
תודה, אבל זה לא ענה לי על השאלות.

הקורס חובשים היחידי שראיתי שם זה כזה ששייך גם לנהגי אמבולנס ובתור אחת שלא מבינה בזה - אני לא יכולה להבדיל מה בעצם שייך לאיזה תפקיד. מה גם לא הבנתי את ההבדל הממשי בין מגיש עזרה ראשונה לחובש - נראה כי הם לומדים אותו דבר בערך רק שהיקף השעות בחובשים גדול יותר וכך גם הקבלה אליו יותר נוקשה. מה תכלס תפקידו של מער וחובש? באמת שאני מעדיפה לשמוע תשובות מאנשים מנוסים ולא מאתרי אינטרנט, בהם קראתי מספיק.

יש הבדלי סמכויות

חובש עובר בהכשרתו גם הדרכת לידה, פתיחת וריד, ניהול אר"ן, ניהול אירועי חומרים מסוכנים ועוד. קורס נהגים הוא בדיוק קורס חובשים. קורס מערים מיועד בדרך כלל לתלמידי תיכון ומיועד להכשיר אותם להתנדבות בעיקר כיוון שמתחת לגיל 18 הם לא יכולים לבצע פעולות שחובש בוגר יכול לבצע (חוקית).

רZוש

New member
הבנתי.

מה לגבי התנדבות במדא לפני קורס חובשים? האם יש חובה? ומה לגבי התנדבות אחרי? האם מחייבים להתנדב? לא מצאתי לזה מענה כלל. תודה
.

התנדבות

לפני קורס חובשים אין לך אפשרות להתנדב כי אין לך כל הכשרה. אחרי הקורס את מחוייבת למשהו כמו 200 שעות בשנתיים, אם את מגיעה פעם - פעמיים בחודש את עומדת בזה יופי. באופן מפתיע, אם היית מריצה חיפוש בפורום היית מוצאת את כל התשובות לשאלות האלו.

למעלה