מספר תזכורות.

מספר תזכורות.

סקר חדש עלה לאוויר. רוצו לענות.
לוח אירועים- אליו ניתן להגיע בקישור הבא. (כאן.) אנא- הוסיפו תאריכים. ימי הולדתכם.. או כל אירוע מיוחד אחר.
אלבומים- יש לכם תמונות שלכם? של הסניף? תמונות מטיולים? האלבומים מיועדים בדיוק בשביל זה
(אם חסרה קטגורייה באלבומים, אתם מוזמנים לפנות אליי או אל עידן במסר). שיהיה חג שמח
וחופש מהנה.

שלום לכם ../images/Emo41.gif

כבוגרת ועכשיו מבוגרת קשישה, בחנתי עם עצמי את עקרונות המכבים וניסיתי להבין אם הם עדיין רלוונטיים. אשמח אם תגיבו ותשנו את דעתי (ומותר גם להביע תמיכה, אם רוצים) בקשר לעקרונות ה"מכבי-הצעיר". תודה רבה, ומראש אומרת שהמטרה שלי היא דיון פורה ולא לעצבן אף אחד...

תגובתי. ../images/Emo9.gif

בתור בוגרת בתנועה, זו שנה שנייה.. אחרי שעברתי מספר פעולות על סיפור המכבים בתור חניכה, אני ממש לא זוכרת שום צעד או ניסיון להסטה כנגד המתיוונים.. לא זכור לי פעם אחת שנאמר לי כי המתיוונים הם הבוגדים. החשמונאים, הם אכן הגיבורים רק בשל נצחונם במלחמה, כן ה'רעים' ולא כנגד המתיוונים. שוב, כמו שאמר עידן כשהגיב לך בבלוג, התנועה לא עוסקת בסיפור וזהו לא הדבר העקרוני המייצג אותה.
לפי דעתי, עקרונות התנועה מתאימים בהחלט. מקווה שהצלחתי להעביר את מה שרציתי.

ועדיין...

כל זמן שסיפור המכבים, בגרסה מלאה או משוכתבת, מהווה סמל כל כך חשוב בתנועה, צריך לקחת בחשבון גם את הפן הזה שלו. גם אני, כמדריכה, מעולם לא הטפתי לחניכים שלי לשנוא את המתיוונים, אבל הרעפת שבחים ואותות גבורה על החשמונאים, מבלי להסתייג ממה שהם עוללו למתיוונים, היא חטא לאמת ההיסטורית. את לא חושבת?

ובהמשך לזה..

לא הייתי אומרת שזה חטא. יש להסתייג ממה שעוללו למתיוונים, אבל עדיין יש לשבח את החשמונאים על מעשי גוברתם לפי דעתי. אכן מגיע להם.
כמובן שיש לעשות זו במידה מסוימת. :]

למעלה