מסקל מסקל מסקל

זעתרן1

New member
מסקל מסקל מסקל

לקריאה בזעתרן - הבלוג

כששאלתי אנשים את השאלה הפשוטה 'מסקל או טאקריה?', בערך 69% פלטו מסקל בלי לחשוב פעמיים. אז בטאקריה כבר יצא לי לבקר, גם אם רק לביקור קצר ולא מקיף כלל. בדונקי חוויתי near-death-experience פעם אחת הודות לבשר מפוקפק [לדעתי, לפחות] וייקח עוד קצת זמן עד שאחזור לשם. על מקסיקנה לא שמעתי עדיין מילה טובה אחת, ואת מקס-אנד-קו אני מכיר כבר מספיק טוב. אז מסקל נבחרה בתור המקסיקנית התורנית, ולדרכנו יצאנו.

אז הדבר הראשון שהבנתי כשהגענו - זו לא ממש מסעדה. יותר בר או פאב צבעוני מאוד ורועש במידה, מלא באנשים ואלמנטים מקסיקניים, יותר או פחות. המקום היה מלא באנשים והתברר שלהזמין מקום מראש היה רעיון לא רע בכלל - קיבלנו את שולחננו ליד החלונות הפתוחים לרווחה, צמודים לשולחן אחר מהצד החיצוני. האיזור אגב כולו די מגניב בשעות הערב, כמו שאני מגלה כל פעם מחדש ויש אווירה צעירה ולאו-דווקא ישראלית כשמשוטטים שם בפלורנטין.

התפריט בנוי בצורה די מוזרה ודי מורכב להבין בהתחלה מה קודם למה, אבל עם קצת זמן ופוקוס, זה אפשרי לגמרי. אפילו מצויין בו את כל המנות נטולות הגלוטן ואת רמת החריפות של המנה. באמצע תוכלו גם למצוא הוראות, די שימושיות למען האמת, לאכילת טאקוס בצורה נכונה. מלצרית אחת קצת הלחיצה אותנו והיתה מאוד עצבנית, אבל כשהגיע זמננו להזמין הגיעה דווקא אחת חביבה ורגועה, שאפילו עזרה בבחירות. בין ההזמנה לבין הגעת המנות, הוגשו לנו לשולחן שתי סלסות - אחת אדומה וחריפה נהדרת, והשניה ירוקה שהעלתה בי רצון לחזור לקוסטה ריקה לכמה רגעים.

התחלנו מסביצ'ה בורי שהגיע עם עגבניות, בצל וכוסברה [וכביכול גם אבוקדו, שלא הורגש בכלל]. ההגשה היתה חביבה ביותר, בגביע שקוף וגבוה, והמנה עצמה היתה לא רעה כלל. סביצ'ה עם רכיבים טריים וטובים, טוב ככל הסביצ'-ים האחרים שניסיתי לפני כן ומרענן כמוהם.

תוך כדי נשנוש הסביצ'ה הגיעה גם השתייה. הבלאדי מריה היתה חריפה מטבסקו ולא בהכרח חריפה מיותר מדי אלכוהול. אני פחות בקטע של מריות כאלה, אולי באמת בטיסה הבאה אנסה אחת ואהנה ממנה יותר [אומאמי ועניינים]. המרגריטה הקפואה היתה מוצלחת באופן מפתיע, מרעננת מאוד ומרירה בטעם טוב.

לאחר מכן האנצ'ילדס רוחס הגיעו. רוטב כתום-אדום [ומפתיע, אם לא מודעים לזה שהוא מכיל שמנת] מעל, יחד עם גבינה מגורדת, מלא בצל וקצת כוסברה, כיסו את האנצ'ילדס הבהירים שהיו ממולאים בבשר בקר. כל ביס היה עסיסי ונוטף תערובת נוזלים נהדרת של בשר, עגבניות ושמנת, ועם קצת תוספת של הסלסה החריפה מתחילת הארוחה כל ביס השתדרג בכמה מונים. המרירות, החריפות והקריספיות [אם אפשר להגדיר את זה כך] של הבצל החי - היתה עוד רובד נהדר במנה.

כדי לסגור את פינת הרעב [שעדיין היה בסביבה בשלב הזה] הזמנו גם טאקוס. בחרנו במנה שנקראת אל פסטור - טאקוס עם סטייק קצוץ במרינדת אננס וצ'ילי, בצלים, כוסברה וסלסת אבוקדו. אז קודם כל, זה היה די קטן. לא די קטן, ממש קטן. כל טאקו היה ברדיוס של כ-5 ס"מ, ונראה לי שאני מפרגן. טורטיית הבסיס של הטאקו היתה טובה מאוד, הבשר היה סיבי מאוד, עם רגעים קצת פחות לעיסים, וכל מה שנוסף מעל היה חביב מאוד, עם דגש על האבוקדו. האננס היה כמעט בלתי מורגש אבל לפרקים היה אפשר להבחין במשהו מתקתק מסתתר בבשר.

כדי לסיים באקורד מתוק, ניסינו שני קינוחים מהרשימה המצומצמת המוצעת [אני בעד תפריט מצומצם, אגב. כל המרבה הרי זה לא משובח]. פאלטאס [Paletas] הם קרטיבים מקסיקניים [אם בא לכם לשטוף את העיניים, פינטרסט קיים] מרכיבים טבעיים, שבמסקל מוצעים בכמה וכמה טעמים משתנים. אנחנו בחרנו במנגו-צ'ילי, שבו המנגו היה דומיננטי הרבה יותר. אפשר היה לראות חתיכת צ'ילי כמעט בכל ביס, אבל הוא לא הורגש כמעט כלל בהתחלה ורק לאחר כמה וכמה ביסים פתאום הוא נכנס לתמונה.

הקינוח השני היה צ'ורוס. מעולם עוד לא טעמתי צ'ורוס לפני כן, והופתעתי לגלות גרסא טעימה יותר של מה שתיארתי לעצמי בראש. המנה כוללת שלושה צ'ורוס צנועים, לצד קערית של ממרח משוקולד מריר שאפשר היה לאכול ממנו ככה סתם. אז הצ'ורוס היו קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים, מתוקים, כיפיים ובעיקר מנחמים מאוד, במיוחד עם שליכטת שוקולד עליהם.

אז סיכומיישן? אוכל טעים ברובו, מנות לא גדולות במיוחד [בלשון המעטה], אלכוהול מעניין, אווירה טובה, שירות בינוני ומחירים גבוהים בצורה לא פרופורציונאלית ממש [סביצ'ה 42, אנצ'ילדאס רוחס 52, טאקוס אל פסטור 34, בלאדי מריה 40, מרגריטה קפואה 34, פאלטאס 14 ליחידה, צ'ורוס 24 לשלישייה] מעלים סימן שאלה קטן על כמה שווה המקום ביקור. בשורה התחתונה, אני שמח מאוד שניסיתי, אבל אם אחזור, לא אלך רעב, זה בטוח. מה שנותר לבדוק הוא האם העסקית היא כבר עניין משתלם יותר. עד אז, 6 במדד שלנו, על תמורה לא מוצדקת מספיק לכסף ואוכל שלא העיף לאף אחד מאיתנו את הסומבררו.
 
תודה רבה על הדיווח.

עברתי עך התפריט ברשת ונראה כי יש שם מבחר רחב של מנות צמחוניות...
מעניין אם את הנאצוס הם מכינים לבד או שמדובר בדוריטוס או משהו בסגנון...

אם הייתי צריך לבחור, על איזו מסעדה מקסיקנית הייתה ממליץ: מסקל, טאקרייה או מקס אנד כה?...

במקסיקנה הייתי (לפני כמה שנים..) ולא היה שם שום דבר מיוחד...למרות שהייתה שם עיסקית או משהו, עדיין יצאתי בהרגשה שהכל היה יקר ביחס לתמורה...
 

זעתרן1

New member
אם הייתי צריך לבחור

לארוחת ערב סתמית בחוץ הייתי בלי ספק הולך על מקס אנד קו. טעים, זול, קרוב.

למשהו חגיגי טיפה יותר - נראה לי שטאקריה זה הכיוון.
 

זעתרן1

New member
לא ברמה מספקת, לדעתי

בוא נאמר שהדבר הכי חריף בארוחה היה קוקטייל הבלאדי מריה.

הסלסה האדומה חריפה, אבל את לא באמת חייבת לעשות בה שימוש :)
 

lady D 123

New member
מקס אנד קו לדעתי בבן יהודה פינת בן גוריון

טרם ניסיתי
מחכה לדיווחים !
 

זעתרן1

New member
דיווח ממקס אנד קו

מימים עברו :) כתבתי עליה אז... אפשר לקרוא כאן.

ואכן זה על בן יהודה, לא רחוק מפינת בן גוריון. ליד ויינברג.
 

גסטרו

New member


 

lady D 123

New member
אוכל טעים בסה"כ חבל שהמנות קטנות

וצריך להזמין איזה 2 לפחות בשביל לשבוע .. וזה לא כזה זול כמו שזה אמור להיות אוכל מקסיאני אוכל רחוב וכ' ...
לדעתי אם המנות היו גדולות יותר היתי חוזרת הרבה יותר פעמים
האנצ'ילדס רוחס האלו עם הרוטב החריף הזה מעל - יאמממ
 

bruno01

New member
תודה, הרבה זמן לא הייתי שם

וטוב לשמוע שהם שומרים על הרמה.

נכון שלא ממש זול שם, אבל המחירים לא נשמעים מוגזמים יחסית לשאר העיר.
לפי חישוב מהיר שלי (ובהנחה שהייתם שניים) נראה ששילמתם באיזור ה-130-120 לאדם, לארוחה שבסופו של דבר סגרה לכם את הרעב וכללה גם 2 קינוחים וקוקטיילים.
לי זה נשמע כמו אחלה דיל לבילוי כיפיי בערב, אפילו אם צריך להוסיף עוד מנה אחת כדי לשבוע באמת.
 

זעתרן1

New member
אכן זה היה בערך המחיר בסוף...

הבילוי היה כיפי, אני ציפיתי למחירים קרובים יותר למה שאני מכיר מהטאקריה ומקסאנדקו, ולזה השוויתי...

ובחזור נשנשנו טוני וספה, אם להיות כן D:
 
אחד הברים האהובים עלינו בתל אביב

לא כל המנות באותה רמה. לכן אנחנו תמיד מזמינים אותן מנות פחות או יותר. הטאקוס לא משהו. אבל האינשלאדס זה המנה הקבוע שלנו ולאחרונה ניסינו ואהבנו גם את הצ'ילי קון קרנה שהיא מנה מאוד גדולה דווקא. פעם טעמנו את הבירה המיוחדת שלהם שמוסיפים לה צ'ילי וזה היה די דוחה, אבל החזירו את זה בלי בעייה. פאהיטס אני לא אוהבת באופן כללי וגם ניסינו את הקסאדיאס - ממש סבבה. פעם גם ניסינו גם משהו ברוטב מולה ולא אהבתי במיוחד למרות שרוטב מולה אני כן אוהבת. הקוקטיילים נחמדים מאוד וסה"כ יש אווירה מאוד כייפית לשבת עם חברים. ממש לא בר השוואה למקסיקנים האחרים שציינת שהם פשוט מקומות של פסט פוד, כמו שאני לא משווה לדונקי, למרות שממש טעים לי שם גם כן. זה לא אותה קטגוריה של בילוי ולכן המחירים לדעתי כן מצדיקים את עצמם. קינוחים - האמת שאנחנו תמיד מוותרים והולכים לאכול גלידה באניטה ליד. כי אין כמו אניטה.
לגבי העיסקית - עסקית שווה ביותר. לקחתי פעם בTA כמובן את האינשלאדס רוחס עם אורז ופריחולס ולמנה ראשונה טוסטדה עם סביצ'ה בקצת יותר מ-50 ש"ח אם זכור לי נכון.
 

Gutsigu

New member
אז אם צריך לבחור

בין מסקל, מקס אנד קו והטאקריה, מה כדאי? פרט חשוב הוא שבא לנו מקום קצת יותר ״מסעדתי״ שאפשר להעביר בו ערב נינוח, ופחות מקום של אוכל מהיר.
מה אתם ממליצים?
 

זעתרן1

New member
כמו שאמרה משב

מקס אנד קו ודונקי הם יותר בסגנון של פאסט פוד.
לא חושב שטאקריה עונה על ההגדרה הזו.

אישית הייתי בוחר בטאקריה.
 
למעלה