מסקנות אישיות לדיון

• פותח הנושא hgh1
  • פורסם בתאריך

hgh1

New member
מסקנות אישיות לדיון

שלום 1 קיבלתי כ20 הצעות 2 המסקנה שלי אחרי שקראתי בעיון את כולם כי מאמן שאני מחפש חייב להיות בעל רקע קליני עמוק ומסודר לא מאמין בבוגרי הקורסים למינהם שנצמדים לססמא או שניים שחושבים שזה טוב לכולם. 3 לצערי כאלה יש מעט אך הטוב מבינהם מוזמן לפנות

מאמן עבורך ...

שלום מסכים עם הארתך כי מאמן חייב להיות בעל רקע רחב ועמוק ,ואוסיף כי יש להזהר ממאמנים שרק יצאו מהתנור ,בעלי מוטיבציה גבוהה אך עומק ונסיון נמוכים . אני עורך קורסים למאמנים בשיתוף האוניברסיטה העברית ומאמן זה כעשור לאחר שהייתי פעיל בתחום הפסיכולוגיה המחקרית והטיפולית. את/אתה מוזמנ/ת ליצור קשר עימי ולערוך שיחת הכרות שלאורה תחליט/י אם ברצונך להתקדם איתנו . בברכה אופיר 0522 506318 נ.ב לגבי הזמנתך , הטוב בינהם מוזמן לפנות , אינני פונה כטוב ביותר או המפורסם ביותר ....וכשתתקשר/י תביני למה ...

ztfonit

New member
שלוש שאלות

מעניין אותי לדעת -כשהתחלת כמאמן והיית "מאמן שיצא מהתנור, בעל מוטיבציה גבוהה אך עומק וניסיון נמוכים" איך צברת את הנסיון הרב שיש לך היום? שאלה השנייה - מדוע לדעתך "צריך להיזהר ממאמנים שרק יצאו מהתנור"? שאלה שלישית - ציינת כי לדעתך "מאמן חייב להיות בעל רקע רחב ועמוק" - איזה רקע רחב ועמוק צריך שיהיה למאמן לדעתך?

שמח על הדיון הער ,אבל ....

כדאי לענות לשאלות החשובות שלכם א-הפורום עוסק בהקשבה , אולי זו הזדמנות טובה לתרגל הקשבה חיובית .... אדגיש כמה דברים חשובים -ממש לא חשוב אם המאמן הגיע מרקע של ייעוץ פסיכולוגי -כן חשוב שיהיה לו רקע בעבודה עם אנשים ונסיון רב במערכות יחסים חברתיות /עסקיות . שוב זאת לדעתי להזהר ממאמנים שרק יצאו מהתנור-זו ציטוט חלקי -כוונתי בעיקר לצירוף של חוסר נסיון והתלהבות ללא צניעות ובדיקה עצמית -הרי ברור שכל אחד צריך להתחיל מתי שהוא וטוב שמתחילים . שוב לגבי רקע רחב ועמוק של מאמנים -אין מרשם בית ספר ואיני ממליץ על דרך אחת , אבל לדעתי כל אחד מאיתנו במלוא צניעותו , רצוי שיקפיד על דוגמה אישית ,בבחינת תלך את מה שאתה מדבר עליו . ולכן עלינו לחוות חוויות רבות ,להשתלם וללמוד ,כל אחד בדרכו . יש יתרון ויופי בכך שאפשר ללמוד אימון בחצי שנה , אבל כדאי לנו לגבות זאת בהתנסויות רבות ולמידה נוספת מוקדש במלוא האהבה למאמנים צעירים , וממקום של הוקרה .

ztfonit

New member
אתה צודק!

רצוי שמאמן יקפיד על דוגמא אישית!!! וכן - מאוד רצוי שמאמן יתרגל הקשבה חיובית!!! אתה יודע, יש בעיה עם הודעות בפורום - הן לא נמחקות ואפשר לחזור ולשנן אותן. כדאי שתחזור להודעה הראשונה שלך ותקרא את המשפט שכתבת. אין לי בעיה עם הבנת הנקרא ובתור מנחה מאמנים באוניברסיטה העברית, ההנחה שלי שגם לך אין בעית הבנת הנקרא. קח אחריות על מה שכתבת. אם דבריך הוצאו מהקשרם או שלא הבנו למה התכוונת מאחורי המילים - אז תתאמן על להיות בהיר. אפרופו הקשבה חיובית - מאיזה מקום אתה מקשיב למאמן חסר ניסיון, מתלהב ולא צנוע? האם ממקום שהוא גדול, מדהים וכל האפשרויות פתוחות לפניו או ממקום שהוא מהווה סכנה לציבור ושצריך להיזהר ממנו? הנה תרגיל מעניין: העתק את ההודעה ושלח אותה לסטודנטים ולבוגרים שלך - מעניין מה הם יבינו מזה. אתה מנחה מאמנים - אתה אמור להנהיג אנשים לשינוי! להוות מודל! מוקדש במלוא האהבה וממקום של הוקרה

n i v1

New member
אני כל כך מסכים איתך

להתחיל מוקדם מדי זה לא בריא. ידע עמוק הבנה עמוקה שקט עמוק עצמאות וחופש וצניעות

Hila36

New member
תגובה למאמן עבורך....

מסכימה לחלוטין עם ztfonit. חבל שדווקא בפורום הזה (שאמור לעודד את התחום הנפלא שלנו) אתה אומר שיש להיזהר ממאמנים שיצאו מהתנור. בכלל - לדעתי צריך להפריד בין האגו שלך לבין מה שהלקוח הפוטנציאלי מחפש ורוצה. אם הוא חושב ורוצה יועץ/פסיכולוג בעל רקע קליני, אז זה כנראה מה שבאמת מתאים לו ואם הוא מחפש ורוצה מאמן אז זה משהו אחר לגמרי. מי שמעוניין - אשלח לו טבלה מאד ברורה של ההבדלים בין ייעוץ/טיפול ואימון (באנגלית). אגב - היכן למדת לאמן קרדונסקי? לאיזו אסכולה אתה שייך? אני בטוחה שכולם מעוניינים לדעת על הרקע שלך שכן בכרטיס העדכון האישי לא כתוב דבר שהינו רלוונטי למקצוע... המשך ערב טוב לכולם, הילה

הילה -יופי של תגובה ..

היי הילה איך הבנת שנאמר להזהר ממאמנים שיצאו מהתנור-אחדד את המסר,נא ראי את תגובתי לצפונית .....אשמח לשוחח אתך, בהחלט לא בציניות , אני רואה שאת מגלה עיניין רב ברקע שלי, 0522 50638 אופיר

einatgross1

New member
שלום לך

ראשית, באמת באמת אשמח שתמצא את המאמן, שאתה מאמין שמתאים לך. זאת נקודת פתיחה מצוינת, וחשובה לאימון. כמאמנת, אופן השיווק תמיד מסקרן אותי. ברשותך, אשמח לדעת איך קיבלת 20 הצעות. וכן, האם בהצעות אין פירוט על המאמנים, והרקע שלהם? מדוע בעצם מצאת לנכון לפרסם כאן בפורום, ולא לבחון עם המציעים את הרקע שלהם? תודה,

tlingit

New member
התאמה אישית מאד

אני חושבת שכדאי שתביא בחשבון שיש אנשים שאימון לא מתאים להם. אם בגלל הצרכים שלהם אם בגלל הנטיות האישיות שלהם. יש מסגרות אחרות שגם הן נועדו לתת מענה לרצון לעשות שינויים - למשל המסלול הפסיכולוגי (ויש זרמים שונים), המסלול האלטרנטיבי ועוד. ומאמן שמזהה שהלקוח יקבל מענה טוב יותר במסגרת אחרת מאשר אימון אישי (בשיחת הבירור הראשונית עם לקוח פוטנציאלי או לפעמים תוך כדי תהליך האימון) יעודד את הלקוח לפנות למסלול שבו יקבל את המענה הדרוש לו. אני ממליצה לך לנסות לעשות בירור שממוקד קודם כל בשאלה איזה מסלול ייתן לך את המענה הטוב ביותר לצרכיך, לנטיותיך ותפישותיך.
אני מאחלת לך שתמצא את המסלול המתאים לך ביותר ושתגיע לתוצאות הטובות ביותר

מסקנות למסקנות

hgh1, משוב אימוני עבורך במתנה. תרצה - תיקח. לא תרצה - לא תיקח: הגישה שאתה מציג בהודעה הנוכחית, בבחינת "ירקדו הנערים לפני" - היא בדיוק הגישה שעליה כל מאמן יאמן אותך - לקיחת אחריות! האחראי העיקרי והיחידי לתוצאות האימון שלך - הוא אתה. מי *אתה* תהיה בתוך האימון, מה *אתה* רוצה להשיג. כרגע נראה לי שאתה "זורק" את האחריות החוצה והלאה ממך, ומצפה שהמאמנים יחליטו עבורך, ע"י כך שהם "ימכרו" את עצמם (משמע, שימוש בערכים מערביים מסחריים מוסכמים לקבלת החלטה - האם אתה רואה את עצמך כסחורה??). מזוית הראיה שלי כמאמנת - יש כאן שימוש במניפולציה, די מתוחכמת יש לציין. כמאמנת, לא יהיה זה נכון אם אקח לעצמי להיות שותפה שלך למניפולציה הזו. קיימים מאמנים טובים רבים, בעלי גישות שונות. קיימים גם מאמנים שאתה עשוי פחות למצוא את אותה "כימיה" עמם - אותו מרכיב סודי שלא ניתן לנתח. עליך ועליך בלבד מוטלת האחריות לברר מה יהיה הטוב עבורך. מאחלת לך שתמצא את אשר אתה מבקש. שרון.

למעלה