מסקנות הסקר הקצר...

mandanah

New member
מסקנות הסקר הקצר...

ובכן, כמה שורות מטה פירסמתי סקר שעיקרו נכונות לחתום על הסכם זוגיות שעיקרו הוא שיוויון בין בני הזוג, אם זה בחלוקת הרכוש,מזונות או משמורת על הילדים. כפי שעינכם רואות מרבית הנשים יסרבו לחתום על הסכם כזה, השיוויון כנראה מהן והלאה. תוסיפו לכך את הסיכוי לגירושין (כ-40%) ואת העובדה כי את מרבית הגירושין יוזמות הנשים (כ-80%) והתמונה המתקבלת היא הבאה. א. אם תתחתן יש סיכוי סביר שתתגרש, ורוב הסיכויים שלא מיוזמתך ב. בת זוגתך האוהבת מאמינה כי רוב הרכוש ,רוב כספך והילדים שהבאתם לעולם שייכים לה. ג. בתי המשפט בארץ תומכים בגישה הזו היות וכך המלצתי היא לכל הגברים שעומדים לפני החלטה על נישואין או זוגיות ארוכת טווח היא פשוטה: להעמיד את בת הזוג במבחן פשוט- האם תהיה מוכנה לחתום על הסכם זוגיות שיעניק לכל אחד מכם זכויות שוות לחלוטין. אני חוזר- שוות לחלוטין. במידה ותסרב, תוכל לטמון ראאשך בחול או להסיק את המסקנות המתבקשות.....

נועם m

New member
שים לב...

שההסתייגויות של הנשים היו משהו בנוסח "ומה אם הוא יהפוך לפסיכופט", ולא "הוא גבר ולכן ברור שאני אקבל את הילדים" או משהו בכדומה. נראה לי שהבעיה העיקרית של הנשים, היא שהן פשוט חיות בסרט- סרט רומנטי ודביק עם happy end, שבו מתגרשים רק אם הגבר נהפך לפסיכופט, ולא כי עניינים יכולים לפעמים לא להסתדר.

mandanah

New member
זה רק תרוץ

ברור כי ברוב מקרי הגירושין הגבר הופך ל"סיכופט" "מניאק" וכדומה....אחרת לא הייתה מתגרשת ממנו, אבל מה זה קשור? לא מגיע לו חצי מהרכוש שעבד עבורו? אם הוא פסיכופט רק הוא חייב לשלם מזונות? האמת היא שהן מאמינות שמגיע להן יותר, ולנו פחות גם הסקר האחרון שפורסם במעריב ליום האישה מוכיח כי מרבית הנשים היו מעדיפות לעבוד בחצי משרה או לא לעבוד כלל (כלאמר שאנו נפרנס אותן) בעוד מרבית הגברים בעד חלוקה שיוויונית. כל עניין "הצין החזק" הוא מיתוס. הנישואין הם סוג של עבדות.

mandanah

New member
ואגב נועם

ואגב הערתך הקודמת לגבי התכנון מראש... מי שבוחרת לעצמה מראש, עוד לפני הנישואין, מקצוע כמו מורה, שמראש מובנה לתוך משרה חלקית במשכורת נמוכה, אכן מתכננת מראש שבעלה לעתיד הוא יפרנס אותה שכן ברור שמשכורת של מורה אינה פרנסה. ולו הייתה יודעת שבגירושין הכל מתחלק חצי בחצי ומצבה חוזר לקדמותו ספק אם הייתה בוחרת בתכנון שכזה

נועם m

New member
הייתי רוצה להאמין...

שעוד נותרו מתי מעט בעולם, שבוחרים במקצוע מתוך עניין ולא מתוך שיקולי תועלת כלכלית בלבד. גם הייתי רוצה להאמין, שאישה לא בוחרת חתן אך ורק על סממך יכולתו לפרנס. עם כל הכבוד, גם לא חסרים גברים שלא עובדים בעבודות מכניסות... מוזר לי שאתה מציג את הנשים כיצורים שכל בחירותיהם בחיים נובעות משיקולים אינטרסנטיים בלבד, כאשר יש לך כאן- שחור על גבי פורום, הוכחות לכך שהן כל כך מאמינות בכוחה של האהבה שמביאה שני אנשים להתחתן, עד שהן מסוגלות לדמיין עצמן מתגרשות רק אם הגבר מאבד לפתע את שפיות דעתו. ועוד בעניין המקצוע: אם כבר לבחור מקצוע משיקולים כלכליים קרים, הגיוני יותר בעיני שמישהי תבחר מקצוע מכניס, על מנת שלא תאלץ מלכתחילה להיות תלויה בגבר- אפילו אם היא נשואה לו. הרי גם הנשים הציניות ביותר, שמחליטות כבר מגיל 14 למצוא "חתן עשיר", לא יכולות באמת להיות בטוחות שכך יקרה...

mandanah

New member
לא הבנת אותי

הטענה שלי היא אפילו הפוכה- אישה תבחר לעיתים מקצוע משיקולים של אהבה ועניין , למרות שהמקצוע אינו יכול לפרנס אותה בכבוד וזאת מתוך הסתמכות על הנישואין כמקור לבטחון כלכלי. אין כאן למעשה תלות- ברצותה, האישה תתגרש ועדיין תזכה בכזה נתח של הרכוש, במזונות וכדומה שיבטיחו כי לא תאלץ להתפרנס ממקצועה בלבד. גבר לא יכול להרשות לעצמו את הלוקסוס של מקצוע ההוראה למשל (משרה חלקית, שנת שבתון וכדומה) ממשכורת של מורה קשה לחיות שלא לדבר על תשלומי מזונות במקרה גירושין. מערכת השיקולים הזו לא קשורה כלל למציאת "חתן עשיר" היא נכונה גם למשכורות ממוצעות לחלוטין

נועם m

New member
ובעניין הסקר במעריב...

שאתה מציינו בכל הזדמנות: עלה פעם בדעתך שגם בסקר לא תמיד אומרים את האמת? או ששאלות הסקר נבנו בדרך מסויימת שתכוון לתשובות מסויימות? הרי זו המהות של סקרים. שוב- לא ראיתי את השאלות, ולכן לא אוכל להגיב על כך. אשמח אם תביא אותן כדי שנוכל לדעת במה מדובר. קח בחשבון שעכשיו, לאחר שבאמת מנסים לדאוג לשוויון הזדמנויות בעבודה, מגיעות לנשים תלונות מכיוונים אחרים: שהן לא נמצאות מספיק בבית, שאין "זמן איכות" עם הילדים, שזה יפגע בהתפתחותם התקינה ושאר בולשיט. נראה לי הגיוני שאפילו בסקר, נשים יענו שהן רוצות להיות יותר בבית, פשוט כי זהו המסר של התקופה: אישה שלא עובדת נחשבת, ובצדק, לסוג של עלוקה; אך לאלו שכן עובדות יש רגשות אשם יומם וליל משום שהן אינן נמצאות בבית מספיק. במצב כזה, כשמישהי אכולת רגשות אשם מיום הפיכתה לאם, הגיוני שתענה בחיוב על השאלה האם היא תרצה להיות יותר בבית. מפליא אותי רק לשמוע שגברים לא ענו את אותה התשובה.

TheWhiteTigris

New member
אתה צוחק?

הייתה כתבה (אישה כתבה אותה, לא לקפוץ עליי), שכתוב בה שנשים "קלות על ההדק" הרבה יותר מגברים - 95% מהגירושין זה בגלל רצון הנשים.

jdpworld

New member
החיים על פי.....

א...סביר איננו משהו שמחיב אותי. ב...האשה אולי יוזמת אבל שניכם הינם הגורם. ג...בתי המשפט תומכים בילדים עצם העובדה שרוב הגברים אנינם מסוגלים לתת לנשים תחרות אמיתית איננה אשמת בית המשפט בשביל זכויות...עובדים. כשמגיע...אף אחד לא יכול לקחת...אף אחד גם לא ירצה.

mandanah

New member
בתי המשפט

בבית המשפט לא שופטים את "רוב הגברים" אלא זוג בודד, גבר ואישה. כל עורך דין מתחיל לענייני גירושין יספר לך מה נדרש כדי שגבר יקבל משמורת על הילדים שלו או אפילו משמורת משותפת. אם האישה אינה מטורפת נרקומנית וכדומה הסיכוי שלו אפסי, גם אם מבחני הורות (יש דבר כזה) יוכיחו כי הוא הורה טוב יותר.

jdpworld

New member
מכיר את כל התרוצים...

ובתור אב שעבר התחלואים וקיבל משמורת יודע הכל קשקוש...מרבית הגברים ויתרו על הזכות להיות הורה אמיתי הרבה לפני הלידה.לרוץ אחר כך שפתאום מהידים נלקח,סתם מיותר...לא לומר מגוחך. בית המשפט מעונין אך ורק בטובת הילד...העובדה שהוא רואה זאת דרך כלל אצל האמא הינה תעודת עניות לגבר הישראלי לא לאמא או לבית המשפט.

mandanah

New member
ובכל אופן

הסקר הנ"ל אינו אלא רק אחד מיני רבים. סקר נוסף שפורסם ב"לאישה" מציג נתונים קיצוניים אף יותר המוכיחים כי נשים הן נגד שיוויון. הטיות בסקרים ניתן לנמק לכל הכיוונים. בכל אופן , ברצוני להפנות תשומת ליבך לנתון נוסף שפורסם: בשנת 2005 חלה ירידה של 40% (!) בשיעור הנישואין בארץ. ירידה שכמעט אין לה הסבר אלא בפשיטת רגל מוחלטת של המוסד המפלה הזה. אני מודה כי הגברים הם עם די טיפש אבל על זה נאמר שאפשר לרמות חלק מהאנשים חלק מהזמן, אי אפשר לרמות את כל האנשים כל הזמן. ואפילו אנו הגברים מתחילים לקלוט את הפרינציפ, והנתונים הסטטיסטיים על הירידה בשיעור הנישואין רק מוכיחים זאת.

jdpworld

New member
שוויון

הינו הזכות המלאה להיות שונה מבלי לתת לזה להשפט כטוב יותר או פחות. לא יודע נשים לא יודע גברים יודע רק בני אדם...

למעלה