מסקנות ולקחים ממסע "הראה תמונותיך
לסבתות" בוקר טוב לכולם
ביום שלישי קיבלנו סוף סוף את התמונות, ואתמול, לפני שסבתא אחת נוסעת לחופשה בחו"ל, החלטנו לנסוע לעשות "ביקור סבתות" פעם ראשונה כזוג נשוי, ועם התמונות וכל זה. אז ככה, יש לי שתי סבתות מקסימות ושתיהן אלמנות. הגענו קודם כל לסבתא שיש לה 5 ילדים, ואיזה 30 נכדים, ועוד 6 נינים כן ירבו
. הסבתא הזאת מצולמת די הרבה בחתונה, רואים אותה בחופה, וכשלקחו אותה לרקוד איתי, ואחר כך כשישבנו כולם ל"שבע ברכות" ובסוף כשעשינו צילומים משפחתיים גדולים של כל ה"שבט". כולם יודעים שכשהם רואים תמונות מחתונה שהשתתפו בהם, אז חוץ מזה שהחתן כלה מאד מעניינים, נורא מעניין אותם לחפש את עצמם בתמונות. בטח ובטח אם את סבתא. בקיצור הסבתא הזאת, היתה מאד מרוצה לראות את כל ילדיה ונכדיה ואותה מצולמים בחתונה, הזמינה תמונות שהיתה רוצה שיהיו לה, והכל היה נפלא ונהדר. אחר כך, נסענו לסבתא השניה. מהצד הזה אנחנו הרבה יותר מצומצמים, וחוץ מאיתנו יש לנו רק שני בני דודים וכל זה. איכשהו, אני חושבת שהצלמת לא קלטה שהסבתא הזאת היא באמת סבתא (אולי היא נראתה צעירה מדי...) ויצא שאין כמעט תמונות שהן "ממש" של הסבתא עם החתןכלה וכאלו. יצאה ממש פאדיחה פולנית, שהוציאה החוצה מהבטן, את כל מה שהיה לה על החתונה עצמה , שלא דאגו לה למקום כמו שצריך (הרגשה שלה, למיטב ידיעתי) שאם היא לא היתה דוחפת להצטלם, אז לא היו מצלמים וכו´ וכו´. הרגשתי כל כך זוועה, כי הרי לא יכולתי בזמן החתונה לדאוג לזה בעצמי, אבל זה עשה לכל הסיבוב תמונות הזה טעם רע ועכור. מה אני מנסה להגיד בעצם בסיפור הסבוך הזה ולמה זה אמור לעניין אתכם? ככה, כי אצל כולנו, גם אצל משפחת אישי וגם אצלי זאת חתונה ראשונה. אמנם ביררנו המון דברים ודילגנו כך על הרבה בורות שהיינו עלולים ליפול אליהם, אבל הסתבר שגם אנחנו נפלנו. החתןכלה כמובן היו עסוקים בשלהם, ולגמרי לא שמתי לב למי שלא בא לרקוד. ההורים שלי, גם הם היו נרגשים ועסוקים, ואיכשהו כנראה שמישהו שכח לתת לסבתא מספיק תשומת לב, ופלשים. בחתונות הבאות (ככל שזה תלוי בי כמובן) אני בטוחה שנדאג שהסבתא תרגיש הכי טוב שבעולם, שיהיה איתה מישהו , שיראו לה איפה היא יושבת, שזה יהיה במקום טוב ומרכזי, שיצלמו אותה "כמו סבתא" וכמו שצריך, וכל זה. אז מה שבעצם רציתי להגיד לכולם, זה שנראה לי חשוב לדאוג לאנשים קרובים שעלולים להעלב ולהיפגע מחוסר "תשומת לב" גם אם לכם נראה שאתם שיא הבסדר. ושוב, זה לא שהחתן-כלה צריכים לדאוג לזה בעצמם, אבל צריך לדאוג שמישהו יעשה את זה ולא להניח שזה פשוט "יהיה בסדר". סוף נאום גברת טל לבוקר זה. ובוקר טוב לכולם נעמה
לסבתות" בוקר טוב לכולם
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)