אורני אורני
New member
מסקנות לגבי פלאפל בתנור
אתמול הבאתי לכאן מתכון לפשטידת פלאפל (בתוך שרשור מה בסירים ובמקפיאים לשבת) ואמרלדה העירה נכון, שכפשטידה הפלאפל עלול לאבד מפריכותו.
מיד החלטתי לנסות לאפות כקציצות ולא כפשטידה.
האמת היא שהיו לי עוד כמה ספקות כי בניגוד למתכון פלאפל מטוגן, במתכון הזה אין שום עמילנים להדבקה - לחם רטוב וסחוט ו/או קמח, וגם אבקת אפייה אין.
בכל זאת החלטתי לתת לזה הזדמנות.
המתכון קל הכנה ביותר, הקציצות לא ממש נדבקו אבל אני דבקתי במתכון, ועל נייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה, הנחתי קציצות קצת יותר גדולות
מכדורי פלאפל רגילים - שטוחות במקצת ובמידות אורך ורוחב בערך 3X4 ס"מ. בערך.
אפיתי ב- 190 מעלות עד שקיבל צבע יפה, לא יותר מדי שחום.
יצא מעולה עד מאד.
אוורירי ופריך.
מומלץ בחום.
והנה שוב המתכון -
מצרכים והוראות הכנה
כוס וחצי (300 גרם) של גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן, אם הטמפרטורה נמוכה). מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול (או כרישה אחת) קצוץ גס
שום – 2-4 שיניים גדולות
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
2-3 כפות שמן זית, 2-3 כפות מים
מלח, כמון ומעט כורכום
מעבדים לעיסה גרגרית, מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות ב- 170 מעלות עד הזהבה.
טחינה תבוא כאן טוב, סלט כרוב, סלט ירקות וכיו"ב.
הערות שלי - שמתי יותר שום - חצי ראש, חבילה שלמה פטרוזיליה וחבילה שלמה כוסברה, על הכורכום ויתרתי וטחנתי הכול ביחד, עם התבלינים, בשתי נגלות במעבד מזון.
לדעתי אפשר להסתפק בכף אחת של מים או שתי כפות לכל היותר.
אתמול הבאתי לכאן מתכון לפשטידת פלאפל (בתוך שרשור מה בסירים ובמקפיאים לשבת) ואמרלדה העירה נכון, שכפשטידה הפלאפל עלול לאבד מפריכותו.
מיד החלטתי לנסות לאפות כקציצות ולא כפשטידה.
האמת היא שהיו לי עוד כמה ספקות כי בניגוד למתכון פלאפל מטוגן, במתכון הזה אין שום עמילנים להדבקה - לחם רטוב וסחוט ו/או קמח, וגם אבקת אפייה אין.
בכל זאת החלטתי לתת לזה הזדמנות.
המתכון קל הכנה ביותר, הקציצות לא ממש נדבקו אבל אני דבקתי במתכון, ועל נייר אפייה מרוח בשכבה דקה של שמן קנולה, הנחתי קציצות קצת יותר גדולות
מכדורי פלאפל רגילים - שטוחות במקצת ובמידות אורך ורוחב בערך 3X4 ס"מ. בערך.
אפיתי ב- 190 מעלות עד שקיבל צבע יפה, לא יותר מדי שחום.
יצא מעולה עד מאד.
אוורירי ופריך.
מומלץ בחום.
והנה שוב המתכון -
מצרכים והוראות הכנה
כוס וחצי (300 גרם) של גרגרי חומוס יבשים מושרים ללילה (או אף יותר זמן, אם הטמפרטורה נמוכה). מכניסים למעבד המזון ומוסיפים:
בצל גדול (או כרישה אחת) קצוץ גס
שום – 2-4 שיניים גדולות
הרבה ירק: חבילה גדולה של פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצה גס, וגם גבעול סלרי קצוץ יתאים פה
2-3 כפות שמן זית, 2-3 כפות מים
מלח, כמון ומעט כורכום
מעבדים לעיסה גרגרית, מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ ואופים כ-30 דקות ב- 170 מעלות עד הזהבה.
טחינה תבוא כאן טוב, סלט כרוב, סלט ירקות וכיו"ב.
הערות שלי - שמתי יותר שום - חצי ראש, חבילה שלמה פטרוזיליה וחבילה שלמה כוסברה, על הכורכום ויתרתי וטחנתי הכול ביחד, עם התבלינים, בשתי נגלות במעבד מזון.
לדעתי אפשר להסתפק בכף אחת של מים או שתי כפות לכל היותר.